Uzungöl Muhtarı Öztürk'ten Turizm Sezonu İle İlgili Basın Açıklaması

Uzungöl Muhtarı Öztürk

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından Uzungöl Turizm Sezonu Genel Değerlendirmesi ve yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada Uzungöl ile ilgili olarak gerçekleştirilmek istenen algı operasyonları ile ilgili Basın Açıklaması

2023 Yılı Turizm sezonunun sona ermesinin ardından Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından Uzungöl Turizm Sezonu Genel Değerlendirmesi ve yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada Uzungöl ile ilgili olarak gerçekleştirilmek istenen Algı Operasyonu  ile ilgili bir Basın Açıklaması gerçekleştirildi.

Muhtar Öztürk tarafından gerçekleştirilen Basın Açıklaması şu şekilde.

2023 Yılı Turizm sezonu beklenen yoğunluk ile gerçekleşti.Eylül ayının ilk haftası itibarı ile Turizm sezonunda belli bir azalma görülmesine rağmen Eylül ayının son günlerini yaşadığımız bu günlerde Turizm Merkezi Uzungöl’de Turizm Yoğunluğu belirli seviyelerde devam etmektedir.

Öncelikle Fiyat tarifeleri üzerinde konuşmak istiyorum.2023 Yılı Turizm sezonu başlangıcında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası( TTSO) ile Trabzon Esnaf Sanatkarlar Odası ( TESOB ) tarafından ,Turizm Bakanlığına bağlı işletmeler ise Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen fiyat belirlemeleri makul seviyelerde belirlenerek tüm tesislere dağıtımı gerçekleştirildi.

Turizm sezonu boyunca tüm Tesislerin bu fiyat listelerini müşterilerin görebilecekleri yerlere asmaları sağlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi,Çaykara Belediyesi,TESOB ve TTSO ekipleri tarafından Turizm sezonu boyunca düzenli denetimler gerçekleştirilerek işletmelerin bu fiyatlara uymaları sağlandı.

Turizm sezonu boyunca yemek ve konaklama hizmeti sunan hiçbir işletmemizde aşırı fiyat uygulamasının gerçekleştirilmesine kesinlikle izin verilmedi.

Ancak tüm bu örnek uygulamalara rağmen Uzungöl’de fiyat politikası ile ilgili karalama kampanyaları ne yazık ki bundan önceki senelerde olduğu gibi 2023 yılında da devam etti.

Trabzon Merkez,Ayder ve diğer Turizm yerlerini ziyarete giden misafirlere oradaki Turizm İşletmecileri ve rehberler tarafından Uzungöl’e gitmeyin,Uzungöl’de yemek yemeyin,Uzungöl çok pahalı Uzungöl’den hiçbir şey almayın gibi algı operasyonları ile insanların yanlış yönlendirildiklerini oysa bu durumun tamamen bir algı operasyonu olduğunu ve Uzungöl’ü karalama amaçlı gerçekleştirildiğini,gerçek ile hiçbir ilgisinin bulunmamaktadır.

Şunu özellikle ifade etmek istiyorum.Dünya Turizm Merkezi Uzungöl,hem yemek hem de konaklama bakımından Ülkemizin en uygun Turizm Merkezlerinden bir tanesi konumundadır ve de hiç de birilerinin ifade ettikleri gibi aşırı fiyat uygulanan bir Turizm Merkezi değildir.

Yerel ve Ulusal Basında zaman zaman Turizm Merkezi Uzungöl’ün Araplaştırıldığı yönünde bir takım söylentiler yer almaktadır.

Bu durumun gerçek ile hiçbir alakası yoktur.

Uzungöl Dünya Turizmine hitap eden bir Turizm Merkezidir.Bu durumun doğal bir sonucu olarak hem yerli misafirlerimiz hem de yabancı misafirlerimiz hiçbir olumsuzluk yaşamadan büyük bir uyum içinde birlikte tatillerini gerçekleştirmektedirler ve bu durumdan hem yerli hem de yabancı misafirlerimiz memnundur hiç kimse şikayet etmemektedir sadece bu durum bir takım Turizm Baronlarını rahatsız etmekte ve asılsız iddialar ile Turizm Merkezi Uzungöl karalanmaya çalışılmaktadır.

Tabela konusuna ayrı bir parantez açmak isterim.Turizm Merkezi Uzungöl’de her milletten insana hizmet sunulmaktadır.Şunu özellikle sormak isterim.Sadece Arap yemeklerinin satıldığı bir restaurant’ta Türkçe tabela asmak hangi akla ya da mantığa uyar.Bu tür Restaurantlarda doğal olarak Arap Tabelası asılıdır ve bu tabelalar mevcut tabelaların % 5’i oranında bile değildir.Ancak ne yazık ki Ulusal basında bu %5 bile olmayan tabelalar Uzungöl Araplaştırıldı gibi bir takım mesnetsiz iddiaları gündeme getirmektedir.

Misafirlerimize daha kaliteli hizmet verebilmek için Hatay ve Suriye’den gelen vatandaşlarımızı Otel ve Restaurantlarımızda tercüman olarak çalıştırarak misafirlerimizin taleplerini daha hızlı bir şekilde yerine getiriyoruz ancak bu durum bile birilerini rahatsız ediyor ve Uzungöl Araplaştırıldı gibi bir algı operasyonu ile Turizm Merkezi Uzungöl karalanmaya çalışılıyor.

Turizm Merkezi Uzungöl’de Araplara yer satıldığı şeklinde Basına yansıyan haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.Uzungöl’de Araplara satılan hiçbir yer yoktur.Sadece yerli işletme sahipleri Arap misafirlerimiz ile sermaye ortaklığı gerçekleştirerek birlikte açılan işletmeler vardır ve bu işletmelerin yönetimi kesinlikle Uzungöl insanı tarafından gerçekleştirilmektedir.Bu oran da mevcut işletmelerin %5’ini bile temsil etmemektedir.

Ülkemizin değişik Bölgelerine çeşitli milletlerden mnisafirler geliyor.Ancak insanlarımızda bizim anlam veremediğimiz garip bir durum var.

Antalya’da,Muğla’da Avrupa’dan gelen misafirler ile ilgili her hangi olumsuz bir haber yapılmazken,hiçbir tabela eleştirilmezken Uzungöl’de Arap misafirlerimiz ile ilgili bu drece ağır algı operasyonlarının gerçekleştirilmeye çalışılması tamamen Trabzon İlimizi ve Bölge Turizmini karalamaya çalışma olarak değerlendiriyorum.

Uzungöl’de bulunan hem Turistik Tesislerimiz hem de vatandaşlarımıza ait evlerimiz yöre mimarisine uygun olarak ahşap olarak inşa edilmiş ya da ahşap ile kaplanmak sureti ile yöre mimarisine uygun bir hale getirilmiştir.

Bunun yanı sıra göl ve çevresi modern bir şekilde inşa edilerek gölün çevresine dikilen ağaçlar ile yapılan duvarlar yöresel mimariye uygun hale getirilmiş ve ağaçlar büyüdükçe de duvar tamamen ortadan kalmış yöresel mimariye uygun bir hale getirilmiştir.

Ancak Turizm Baronları burada da devreye girerek Uzungöl’ün eski fotoğrafları ile yeni fotoğraflarını karşılaştırmak sureti ile algı operasyonu ile Uzungöl’ün eski doğal halini kaybettiği algı operasyonu oluşturulduğunu bu durumun gerçek ile hiçbir alakası bulunmamaktadır ve Uzungöl bu gün de ilk hali gibi doğaldır.

Ayrıca yine Uzungöl’de doğaya zarar verildiği yönündeki algı operasyonları da hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.Uzungöl’ün dört tarafı ağaçlar ile çevrili olduğu halde ve tüm binalar ahşaptan yapılırken Uzungöl insanı doğaya en büyük saygıyı göstermeyi başarmış,ormandan tek bir dal dahi koparmamış,bırakın doğa katliamını tam skine doğayoı koruyabilmek için elinden gelen tüm gayreti fazlası ile göstermiştir.



İlginizi Çekebilir