Uzungöl Patformu, Sorunları Masaya Yatırdı

Uzungöl Patformu, Sorunları Masaya Yatırdı

Uzungöl Platformu üyeleri tarafından mevcut sorunların görüşüldüğü ve yol haritasının belirlendiği Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

9 Nisan 2023 Pazar Günü Uzungöl Muhtarlık binasında Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan ile Platformun Basın İletişim Sorumlusu Mustafa Akyüz katıldılar.

Toplantıda aşağıdaki kararlar alındı.

1- 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon Turizm İl Müdürlüğü ile görüşülerek Uzungöl’de bir Turizm Çalıştayının gerçekleştirilmesi.

2-Siyasi Partilerin Milletvekili Adaylarının seçim süreci içerisinde Uzungöl’e davet edilmeleri,Uzungöl Halkı ile Uzungöl Turizmcilerin talep ve dileklerinin Milletvekili Adayları ile paylaşılması.

3-ÖÇK ve SİT Kurulu ile ilgili Uzungöl insanının talep ve dileklerini ilgili mercilere ulaştırılarak Uzungöl’ün ÖÇK ve SİT alanı olmaktan çıkarılarak Turizm Bölgesi ilan edilmesinin sağlanması için gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi.

4-Nisan ayı içerisinde Trabzon’da bulunan Yerel ve Ulusal Basın Temsilcilerinin Uzungöl’e davet edilerek bir Basın Çalıştayının gerçekleştirilmesi

5-Uzungöl’de gerçekleştirilmek istenen Millet Bahçesi ile ilgili olarak Uzungöl insanının çekincelerinin ilgili Kurumlar ile paylaşılarak bu eksikliklerin giderilmelerinin sağlanması.

Yine Uzungöl’de yapılmak istenen Millet Bahçesi kapsamında gerçekleştirilecek olan araç yolu,bisiklet yolu ve yaya yolu ile ilgili olarak dilek ve taleplerinin ilgili Kurumlar ile paylaşılması.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir