Uzungöl Platformundan Vatandaşlara İmar Duyurusu

Uzungöl Platformundan Vatandaşlara İmar Duyurusu

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de Yeni getirilen İmar Planı çerçevesinde uygulanmakta olan 18. Madde uygulaması ile ilgili Uzungöl Platformundan vatandaşlara İmar Duyurusu yapıldı.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de Yeni getirilen İmar Planı çerçevesinde  uygulanmakta olan 18. Madde uygulaması ile ilgili Uzungöl Platformundan vatandaşlara İmar için yapmaları gerekenler konusunda duyuru yapıldı

Platform adına Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz tarafından gerçekleştirilen duyuruda 1. Etap Gölbaşı 2. Etap Merkez Kaplanoz ve 4.etap İnceli mevkii parselasyon planı Çaykara Belediyesi tarafından askıya çıkarıldığı, 4. Etap İnceli 8 şubat 1 ve 2. Etap Gölbaşı ve merkez 13 şubat tarihinde askıdan indirileceği vatandaşlara anımsatıldı.

Vatandaşların 18. Madde askı sürecinde Çaykara Belediyesi,Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve CİMER’e dilekçe vermeleri gerektiği belirtilen açıklamada askı sürecinin sona ermesinden sonra yapılacak olan itirazların her hangi bir işe yaramayacağı ifade edildi.

Uzungöl Platformu tarafından gerçekleştirilen açıklama şu şekilde

Sayın Uzungöllüler .. Uzungöl de 18. Madde parselasyonu uygulaması 1. Etap Gölbaşı 2. Etap Merkez Kaplanoz ve 4.etap İnceli mevkii parselasyon planı Çaykara Belediyesi tarafından askıya çıkarılmış olup, 4. Etap İnceli 8 şubat 1 ve 2. Etap Gölbaşı ve merkez 13 şubat tarihinde askıdan indirilecektir,

Sözkonusu bölgelerde maliklerin mağduriyetlerini ve sorunları askı süresi içinde yapılması, gerek dop oranları gerek eşitsizlikleri planın askı süresi içinde yaptığımız hatayı yapmamak adına en azından 18. Madde uygulamasında itiraz ederek Çaykara Belediyesi ,Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,ve Cimer üzerinden  yapılması önem arz etmektedir.

Uzungöl’de kimse imarsız düzensiz bir şehir veya yaşam alanı istemez ancak biçilen gömlek bu memlekete son derece dar gelmekte ve imar planında seçilen kamu alanlarının büyüklüğü ve dolayısıyla 18.madde uygulamasında karşılığı dop oranlarının bu aşamaya gelmesine sebep olmuştur.Gelinen noktada imar planına itirazların hukuki anlamda azda olsa 25 adet civarında olup süreç devam ediyor.18. Madde uygulamasında hem adil bir paylaşımın yapılmaması hem de dop oranlarının yüksekliği  mülkiyetlerin değişmesi,çok ortaklıkların üretilmesi 18. Maddenin uygulamaya konmasından sonra durumun vahameti açısından geri dönülmez sorunların yaşanmasına sebep olacaktır.

Tüm vatandaşlarımızın bu uygulamaya hem Çaykara Belediyesine hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne hem Cimer üzerinde Cumhur başkalığına yapılması olayın ciddiyeti açısından çok önemlidir.yarın geç olmadan bu işin düzeltilmesi için yoğun baskının yapılması gerekmektedir.



İlginizi Çekebilir