Uzungöl Şekersu'da Yaylalar,Şebeke Suyuna Kavuştu

Uzungöl Şekersu

Uzungöl’de bulunan yaylalar şebeke suyuna kavuşturularak vatandaşların sağlıklı bir şekilde su ihtiyaçlarını gidermeleri sağlandı.

Uzungöl’de bulunan yaylalar şebeke suyuna kavuşturularak vatandaşların sağlıklı bir şekilde su ihtiyaçlarını gidermeleri sağlandı.

Çaykara Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Seyfullah Kaya,Şekersu Mahallesi Muhtarı Mehmet Aygün ile Şekersu Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan’ın önderliklerinde 2022 yılında Şekersu Mahallesinde bulunan tüm yayla evlerinin ana arterlerine su tesisatı bağlantısı gerçekleştirmiş ve TİSKİ Çaykara Şubesinden su aboneliğini yaptıran vatandaşların yayla evlerine de su bağlantısı gerçekleştirilerek vatandaşların sağlıklı içme suyuna kavuşturulması sağlanmıştı.

Uzungöl Taşkıran,Köseli,Çambaşı,Taşlıgedik gibi bir çok mahalle vatandaşlarının yaz mevsimi için ikamet ettikleri diğer yaylalar olan Veli Yaylası,Büyük Yayla(Staliya),Üst Tabanoz Yaylası,Alt Tabanoz Yaylası ve Traş Gabanı yaylalarında ise içme suyu şebekesi bulunmuyordu.

BU yaylalarda ikamet eden vatandaşlar su ihtiyaçlarını ya kendi imkanları ile getirdikleri su kaynaklarından ya da dere suyundan temin etmekte idiler.

Yaylalarda ikamet eden vatandaşların bu mağduriyetini gören Çaykara Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Seyfullah Kaya, Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün ile Şekersu Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan ve Yönetim Kurulu üyeleri bu sorunun çözümü içİn harekete geçtiler.

TİSKİ Trabzon İl Müdürlüğü ile iletişime geçen Meclis Üyesi Kaya,Muhtar Aygün ve Başkan İlhan Her yaylaya ayrı bir su deposu yapılmasını sağladılar.

Daha sonra bu su depolarından yaylalara kadar yaklaşık 3 km uzunluğunda su hattı ve 2500 metre uzunluğunda ise depodan yayla evlerine su borusu kanalları açtırdılar.

İhtiyaç duyulan su boruları vatandaşlardan temin edilirken su borularının kanallarının açılması ve su borularının döşenmesi işlemi Meclis üyesi Kaya,Muhtar Aygün ve Başkan İlhan’ın refakatinde TİSKİ Trabzon İl Müdürlüğü personeli tarafından döşenerek vatandaşların yayla evlerine şebeke  suyu getirildi.

Öte yandan Veli Yaylası su isale hattı değiştirilerek yeni bir isale hattı ile vatandaşlara su getirildi.

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yaylalarda ikamet eden vatandaşların sağlıklı bir içme suyu şebekesine kavuşturulması için Şekersu Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan ile birlikte yoğun bir şekilde çalıştıklarını anımsatan Muhtar Aygün,Çaykara Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Seyfullah Kaya’dan çok büyük Destek gördüklerini bu anlamda Destek ve katkılarından dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’a Şekersu Yayla sakinleri olarak minnet borçlu odlularını,bunun yanı sıra şebeke suyu borularını vatandaşların katkıları ile temin ettiklerini bu anlamda katkılarından dolayı vatandaşlara da minnet borçlu olduklarını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir