Uzungöl Trabzon’da Sesini Duyuramadı

Uzungöl Trabzon’da Sesini Duyuramadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen AK Parti Trabzon Mitinginde Uzungöl ile ilgili asılan pankartlar görevliler tarafından indirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen AK Parti Trabzon Mitinginde Uzungöl ile ilgili asılan pankartlar görevliler tarafından indirildi.

Konu ile ilgili olarak Uzungöl Platformu adına Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş tarafından bir Basın Açıklaması gerçekleştirildi.

UZUNGÖL PLATFORMUNDAN İNDİRİLEN PANKARTLAR İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Uzungöl Platformu tarafından 17 Şubat 2024 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen AK Parti Trabzon mitinginde Uzungöl ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Uzungöl Halkının taleplerini iletmek üzere asılan pankartların miting öncesinde Cumhurbaşkanı alana gelmeden görevliler tarafından toplatılması ile ilgili bir Basın Açıklaması gerçekleştirildi.
Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş tarafından gerçekleştirilen açıklama şu şekilde


Turizmde Ülkemizin ve Trabzon ilimizin en önemli marka değeri olan ve her sene milyonlarca misafir tarafından tercih edilen Turizm Merkezi Uzungöl çöazüme kavuşturulması gereken çok önemli sorunlar ile uğraşmaktadır.
Bu sorunlardan en önemli olanı ve belki de ilk sırada olanı Uzungöl için uygulanabilir bir İmar planının uygulanmaya konulmasıdır.
Üzülerek ifade etmek isteriz ki 1990 yılında Turizm Merkezi ilan edilen Uzungöl için hala Uygulanabilir bir İmar Planı önümüze konulmamıştır.


Bizler Uzungöl Platformu olarak senelerdir önce Çaykara Belediyesi,sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi,Sonra Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,en son çare olarak Çevre ve Şehircilik bakanlığında daire Başkanı ve Bakanlar düzeyinde gerçekleştirdiğimiz onlarca görüşmede bu konuyu gündeme taşıdık.
Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde Ankara’da masa başında hazırlanan İmar Planının Uzungöl gerçekleri  ile örtüşmediğini Hazırlanacak olan İmar Planının yöre insanının da fikirleri alınarak ortak akıl yöntemi ile hazırlanması gerektiği taleplerimizi dile getirdik.
Gerçekleştirmiş olduğumuz görüşmelerde bir noktaya gelmiş olmamıza rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürünün görevden alınması ile yeniden başa döndük.
Turizm Merkezi Uzungöl’ün bir başka önemli sorunu Uzungöl’de gerçekleştirilmesi planlanan HES projesi.
Bizler Uzungöl platformu olarak Dünyanın en önemli doğa harikalarından bir tanesi olan ve doğal güzelliği ile tüm Dünyaya nam salmış olan Turizm Merkezi Uzungöl’de gerçekleştirilmesi planlanan HES projesinin Turizm Merkezi Uzungöl’e her yönü ile çok büyük zararlar vereceği kanaatini taşımaktayız.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 17 Şubat Trabzon mitingi için ilimize geldiler.
Bizler Uzungöl halkı ve Uzungöl Platformu olarak hazırlamış olduğumuz pankartlarımız ile Uzungöl insanımızın sesini Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaştırmak istedik.
Akanda iki adet pankartımız vardı.
1-Uzungöl Halkı Uygulanabilir bir İmar Planı istiyor
2-Turizm Merkezi Uzungöl HES istemiyor.
Ancak,Sayın Cumhurbaşkanımız alana gelmeden önce asmış olduğumuz pankartlar görevliler tarafından alandan toplatıldı.
Bizler buna biranla verebilmiş değiliz.
Uzungöl insanının uygulanabilir bir İmar Planı istemesi suç mu?
Uzungöl insanının HES Projesi istememesi suç mu?
Uzungöl halkı olarak sesinizi Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaştırmak istememiz neden engellendi.
Uzungöl Halkı ve Uzungöl Platformu olarak bu konularda yetkililerden açıklama bekliyoruz.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Trabzon’ Sesini Duyuramadı

İlginizi Çekebilir