Uzungöl ve Trabzon'da Kalandar Gecesi Coşkusu

Uzungöl ve Trabzon

Geleneksel Galandar Gecesi Uzungöl ve Trabzonda gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Sevilen Kaval Üstadı Nurettin Kahveci yönetimindeki Karakoncoloz Ekibi Uzungöl’de göl kenarında,kahvede ve de çeşitli evleri ziyaret ederek Galandar Gecesi ile ilgili gösterilerini sundular.

Kalandar Gecesi ile ilgili program ise Trabzon’da Alemdar Cafe’de gerçekleştirildi.Yoğun bir katılımın olduğu ve salonun tıklım tıklım dolduğu Kalandar Gecesi programı yaklaşık 7 saat sürdü.13 Ocak 2023 akşamı Saat 19.00’da başlayan program  14 Ocak 2023 gece saat 02.00’a kadar devam etti.

Ulusal Müzik Dünyasında Karadeniz Müziğini çok büyük bir başarı ile temsil eden Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Adem Ekiz ile Kaval Üstadı Nurettin Kahveci’nin birlikte Organize ettikleri Kalandar Gecesi programı son derece renkli ve güzel görüntülere sahne oldu.

Gecede sahnede orkestra olarak bağlamada  Ufuk Yarar,piyanoda Muammer Yılmaz ve Kemençe Üstadı Sinan Karlıdağ,gece boyunca sahneye çıkan misafirlere güzel müzikleri ile eşlik ettiler.

Gecede ilk olarak Sanatçı Halit Sarısoy birbirinden güzel türküleri ile geceye katılanlara unutamayacakları muhteşem bir akşam yaşattı

Daha Sonra Mahmut Köksal Yönetimindeki Karamkoncolos ekibi eski yöresel kıyafetleri ile sahneye çıktılar.Kiminin gelin,kiminin damat,kiminin dede nine rolünü üstlendikleri Karakoncolos ekibi hem horonları,hem yöresel manileri hem de muhteşem gösterileri ile geceye renk kattılar.

ADEM EKİZ HAYRANLARI İLE BULUŞTU

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Adem Ekiz gecede sahne alarak hayranlarına unutamayacakları muhteşem bir akşam yaşattı.Birbirinden güzel türkülerinin yanı sıra tatlı ve sıcak sohbeti,salondaki misafirler ile kurduğu sıcak ve samimi diyaloğu,Kalandar Gecesini anlatan mükemmel sunumu ile  misafirlerini kendisine hayran bırakan sanatçı  Adem Ekiz,bunun yanı sıra sahnesini salonda bulunan diğer misafir sanatçılar ile de paylaşarak örnek bir dayanışma ve paylaşma örneği göstermiş oldu.

Gecede Görnek Hocası  Hasan Yılmaz tarafından gerçekleştirilen muhteşem program misafirler tarafından çok büyük bir beğeni ile izlendi.

AŞIK SÜLEYMAN KÖKSAL SAHNE PERFORMANSI İLE GÖZ KAMAŞTIRDI

Gecede sahne alan Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Aşık Süleyman Köksal  Sanatçı Yusuf Karadeniz ile birlikte gecede sahne aldı.Her zaman olduğu gibi muhteşem sahne performansı ile hayranları ile buluşan Sanatçı Aşık Süleyman Köksal,tabiri caiz ise sahnede fırtına gibi esti ve salonda bulunan misafirlere unutamayacakları bir Galandar Gecesi yaşatmış oldu.

KALANDAR ÇÖREĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Programda 7 kişilik profesyonel bir ekip tarafından Kalandar Çöreği pişirildi ve salonda bulunan misafirlere ikram edildi.

NURETTİN KAHVECİ İLE KAVAL VE HORON KEYFİ

Ulusal Müjzik Dünyasının en önemli Kaval Sanatı Üstatlarından Sanatçı Nurettin Kahveci Galandar Gecesinde Alemdar Cafe’de hayranları ile buluştu.Çaldığı birbirinden güzel oyun havaları eşliğinde misafirler saatlerce ve de gönüllerince eğlendiler.

YARIŞMALAR,FIKRALAR VE TÜRKÜLER İLE MUHTEŞEM BİR AKŞAM

Gecede birbirinden zengin etkinlikler de gerçekleştirildi.Birbirinden güzel Karadeniz fıkralarının yanı sıra misafirler sahneye davet edilerek EVET HAYIR yarışması yapıldı.Bunun yanı sıra mikrofon salondaki misafirlere uzatılarak gönüllü olarak türkü şarkı okumak isteyenler sahneye davet edildi.

 



İlginizi Çekebilir