Uzungöl Web Tv Büyülüyor

Uzungöl Web Tv  Büyülüyor

Merkezi Bursa’da bulunan Uzungöl Haber Platformu ile birlikte yayın yapan Uzungöl Radyosu hazırlamış olduğu canlı yayın programları ile göz kamaştırıyor

Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi ile birlikte yayın hayatına başlayan Uzungöl  Radyosu haftanın yedi günü saat 21.00-24.00  saatleri arasında hazırlamış olduğu canlı yayınlar ile Uzungöl Kültürünü yaşatmaya çalışıyor.

Hazırlamış olduğu birbirinden farklı organizasyonlar ile Uzungöl Kültürünü Güney Marmara ve Ülke genelinde yaşatmaya çalışan  Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi Uzungöl Web Tv ile kurmuş olduğu mükemmel iletişim sayesinde Uzungöl için yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

Uzungöl Radyosu yayınlarını  Deneyimli Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Özen’in modoratörlüğünde yayın yapıyor.

Bursa Dernek Başkanı Hikmet Yazıcı ise her zaman olduğu gibi tecrübeleri,kültürü,ufkunun açık oluşu,dinamizmi ve çalışkanlığı ile gençlere örnek oluyor.Her akşam canlı yayına katılan Başkan Hikmet Yazıcı tecrübeleri ile gençlere yol gösteriyor.

Canlı Yayınlar Marmara Bölgesi ile sınırlı değil Uzungöl Radyosunda.An geliyor Van’dan canlı yayın konuğu oluyor.An geliyor Yaylaönü Köyünden.An geliyor Almanya’dan canlı yayın konuğu oluyor.An geliyor Uzungöl’den.Kısacası Uzungöl ve Uzungöl’lünün bulunduğu her yerde Uzungöl Radyosu var.

Dünyanın her yerinde bulunan Uzungöl insanını bir araya getirmek,insanları ortak Uzungöl sevdası altında ortak bir çatı altında buluşturmak hedefi ile yola çıkan Uzungöl Radyosu ekibi bu hedefine adım adım ilerliyor.

Yaklaşık olarak bir yılı geride bırakan Uzungöl Haber, bu pandemi döneminde dünyanın dört bir yanından kalbi Uzungölle atan hemşehrilerini facebook sayfası üzerinden özel bir uygulama ile canlı yayınlar gerçekleştiriyor.

Uzungöl Haber Sahibi Hakan Sezgin ve Abdullah Özen tarafından kurulmuş bir Web Haber ve Canlı Yayın Platformudur.

Aynı zamanda Uzungöl GÜNDEM sosyal ağ sahibi ve Bursa Uzungöl Derneği Bilgi işlem Medya sorumlusu olan Hakan Sezgin ile UZUNGÖL PLATFORMU sosyal ağ sahibi olan Abdullah Özen in kurduğu bu canlı yayın platformu ile  amaçlarının birlik ve beraberliği pekiştirmek, varolan güncel sorunları en uzak noktalara ulaştırıp çözümler aramaktır. Ayrıca Uzungöl'ün değerlerini gurbette keşfedip, hemşehrileri ile tanıştırmak, bu değerlerin Uzungöl için duygu düşüncelerini yansıtmak olduğunu söyleyen Sezgin ve Özen herkesin yayından bir şeyler öğrenebileceğini ve izleyicilerinde yayında kendi duygu ve hislerini bulabileceğini ifade etti.

  Canlı Yayınların Moderatörlüğünü Abdullah Özen'in yaptığı Hakan SEZGİN'inde efektli video  çeşitliliği ve görselleri ile yayına teknik destek verdiği platform hem Uzungöl deki hemde dünyanın dört bir yanındaki hemşehrileri bir birine bağlıyor.

  Canlı yayınlar haftanın belirli günlerinde gerçekleşiyor. Konukların iş yoğunluğu ve özel hayatları göz önünde bulundurularak yayın günleri sosyal medya hesaplarından hangi gün yayın gerçekleştirilecek ise bir gün öncesinden yapılan görsel postlarla bütün Uzungöl sayfaları ve gruplardan paylaşılıp hemşehrileri bilgilendiriyorlar.

  Canlı yayınlara yaklaşık olarak anlık 100-150 arasında katılım sağlanılıyor. Bu yayınlar facebook sayfasında sonradan da izlenebiliyor. Hakan Sezgin ve Abdullah Özen'in vermiş olduğu bilgilere göre çok yüksek bir etkileşim ve erişim elde ettikleri, bu oranlarıda ilerleyen canlı yayınlarda izleyiciler ile de paylaşacaklarını söylediler. Canlı yayın platformu : [http:www.facebook.com/uzungolhabercom]http:www.facebook.com/uzungolhabercom

  Canlı Yayına konukları şu şekilde sıralamış ikili;

-Van/Özalp Dönerdere Köyünden Uzungöl Haber Van Temsilcisi Abdullah Salegan (Genel)

-Bursa Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Müftü Hikmet Yazıcı ve İstanbul'daki Uzungöllü iş adamlarından ve de İstanbul Kaynarca Uzungöllüler Derneği manevi Başkanı Muzaffer Karatay.

-İstanbul (Anadolu Yakası) Kaynarca Uzungöllüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Aygün

-İstanbul Avrupa Yakası (Mecidiyeköy) Uzungöl Çevre Turizm ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sait Albayrak ve eski başkanlardan İstanbul Sarıyer İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, Karadenizliler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Tahan ve Fehmi Aygün.

-Van / Özalp Dönerdere Köyünden Sazlı türkülü bir yayın yapan Ayhan Özbek.

-Bursa Haroslular Dernek Başkanı Nurettin Asan.

-Rize İl Trafik ve Koruma Şube Müdürü Zeki Özkan.

-Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarında Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Selçuk ÖZTÜRK ile Klarnet ve bağlama ile türküler.

-Bursa Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Müftü Hikmet Yazıcı, Başkan Yardımcısı Oğuzhan Sezgin ve Sayman Mustafa Çelik. Bu yayına konuk olarak bölgemiz sanatçılarından İhsan Eş ve Sinan Sami de konuk olarak iştirak etti. Uzungöl Birlik A. Ş Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz ve Bursa'da faaliyet gösteren Karadenizim Fm radyo program sunucusu Emel Demiral ında konuk olduğu bu yayında güzel anlar yaşandı. Bursa'daki derneğin şenlik etkinlikleri ve Seyir gecesi etkinliklerini konuklar değerlendirerek tebrikte bulundu. Pandemi döneminin bitiminde yine büyük bir şenlik için Bursa ve diğer illerdeki derneklerin ortak faaliyeti ile muhteşem bir şenlik olabileceği gündeme getirildi.

Bursa Dernek Başkanı Hikmet Yazıcı ise her zaman olduğu gibi tecrübeleri,kültürü,ufkunun açık oluşu,dinamizmi ve çalışkanlığı ile gençlere örnek oluyor.Ara ara  canlı yayına konuk olarak katılan Başkan Hikmet Yazıcı tecrübeleri ile gençlere yol gösteriyor.

Canlı Yayınlar Marmara Bölgesi ile sınırlı değil Uzungöl Haberde.An geliyor Van’dan canlı yayın konuğu oluyor.An geliyor Yaylaönü Köyünden.An geliyor Almanya’dan canlı yayın konuğu oluyor.An geliyor Uzungöl’den.Kısacası Uzungöl ve Uzungöllünün bulunduğu her yerde Uzungöl Haber var.

Dünyanın her yerinde bulunan Uzungöl insanını bir araya getirmek,insanları ortak Uzungöl sevdası altında ortak bir çatı altında buluşturmak hedefi ile yola çıkan Uzungöl Haber ekibi bu hedefine adım adım ilerliyor.Önümüzdeki günlerde yeni konuklarını ağırlayacak olan Abdullah Özen şu sözleri iletti. "Uzungöl artık sahipsiz değildir ve her türlü öz değerlerimizi, kültürümüzü, folklorümüzü, sosyal gelir  düzeyimizi ve herşeyimizi bütün Uzungöllü hemşehrilerimiz ile çağımızın gerektirdiği yöntemlerle önümüzdeki uzun yolda dile getirecek, eleştirecek, çekiştirecek ve en sonunda çözümler üretebilmek için bütün hemşehrilerimiz ile stk larımız ile yerel yöneticilerimiz ile ortak paydalarda buluşup çözeceğimiz günlerin temelini atıyoruz. Sabırla ve aşkla bugünlere ulaşmak için elimizden geleni yapmaya kendimizi adadık. Takipte kalın. " diyerek cümlelerine son verdi.


 



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Büyülüyor

İlginizi Çekebilir