Uzungöl Yedigöller Bayburt Yolu Ulaşıma Açıldı

Uzungöl Yedigöller Bayburt Yolu Ulaşıma Açıldı

Uzungöl Yedigöller Bayburt Yolu ulaşıma açıldı.

 Yerli ve yabancı turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Uzungöl den 25-28  Km yukarıda Demirkapı mahallesi sınırları içindeki Aygır gölünden Soğanlı 2 olarak bilinen 3.050  rakımlı  dağ yolu kar kürtükleri açılarak  bugün ulaşım sağlandı.

Uzungöl’ü ziyarete gelen Misafirler Demirkapı mahallesinden Balıkgölü ve Aygır gölü istikametinden Bayburt iline bağlı Üzengili( Aşhanas) köyüne ve oradan da Bayburt'a gitmek isteyenler araçları ile gidebilecekler.

Uzungöl Demirkapı-Yedigöller Bayburt yolu ulaşıma açıldı.

Çaykara İlçesinin en önemli Turizm altyapılarından bir tanesi olan Uzungöl Turizminin can suyu konumundaki Demirkapı Mahallesini Yedigöller bölgesine oradan da Bayburt iline bağlayan kara yolu ulaşıma açıldı

Kış mevsimi dolayısı ile yağan kar sebebi ile ulaşıma kapanan Çaykara Demırkapı(Haldizen) Mahallesi Balık gölü ve Aygır gölünün yanından geçen  ve Bayburt iline bağlanan Soğanlıdağı geçidi (2) olarak bilinen 3050 metre rakımlı dağın yolu ulaşıma açıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Bayburt İl özel İdare İş makinelerı kar kütüklerini kaldırılarak araç yolu ulaşıma açtı.

Çaykara İlçesi Demirkapı Mahallesi ve Demirkapı Mahallesinden 5 KM yukarıda bulunan Balık Gölü ile 8 KM yukarısında bulunan Aygır Gölü yolu ulaşıma açıldı.Trabzon Bükyükşehir Belediyesi ile Çaykara Belediyesine ait İş makineleri ve teknik çalışma ekibi ile birlikte gerçekleştirilen yoğun çalışma sonucunda yolu kapatan yoğun kar kütleleri açılarak yolun ulaşıma açılması sağlandı.Geçtiğimiz senelere göre bu kış çok daha fazla kar yağması sebebi ile yolun ulaşıma açılması çok daha çetin oldu ve daha uzun zaman aldı.

Her mevsimi bir başka güzel olan ve ilkbahar mevsiminde yemyeşil bir tabiat cennetini andıran Demirkapı Mahallesi muhteşem doğa manzarası,mahalle içerisinden akan buz gibi soğuk suyu,şelaleleri,başta Balık Gölü ve Aygır Gölü olmak üzere Yedi Göller olarak bilinen Doğal Gölleri ile Uzungöl Turizminin temel altyapı destinasyonlarından bir tanesini oluşturuyor.

Her yaz mevsiminde Uzungöl’ü ziyaret eden milyonlarca turist hem  Demirkapı  Mahallesini hem de Yedigölleri ziyaret ediyor.Bu turistlerin bir bölümü Balık Gölü ve Aygır Gölünün yan tarafından geçen yolu kullanarak Bayburt üzerinden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine geçerken Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gelen binlerce turist de bu yolu kullanarak önce Yedi göller’i ardından ise Karadeniz ve Ülke turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ü ziyaret ediyor.

2500 Metre rakımda yer alan Her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen yerlerden olan Balık Gölünün en önemli özelliklerinden bir tanesi doğal bir göl olması ve içerisinde hakiki alabalık barındırıyor olmasıdır.

2740 Metre rakımda yer alan Her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen yerlerden olan Aygır Gölü ise hem muhteşem doğal görünümü ile misafirler tarafından çok büyük bir ilgi görmekte hem de Uzungöl Bayburt Kara Yolu üzerinde bulunması sebebi ile misafirler tarafından çok fazla kullanılmaktadır.

Uzungöl Demirkapı yolunun ulaşıma açılmış olması yerli halkı fazlası ile mutlu ederken Turizm sezonunun başlaması sebebi ile de yerli ve yabancı misafirlerin ziyaret edecek olması sebebi ile farklı bir mutluluk kaynağı oldu.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’ü ziyarete gelen yerli ve yabancı milyonlarca misafir Uzungöl Demirkapı Aygır Gölü güzergahını kullanarak Yedigöller’i ziyaret ediyor.Misafirler buradan geçerek 3050 rakımlı dağ yolunu kullanarak Bayburt iline ve buradan da Erzurum,Erzincan bölgesine seyahat etme imkanı buluyorlar.



İlginizi Çekebilir