Uzungöl´de 1 Oda 120 TL

Uzungöl´de 1 Oda 120  TL

Öğretmen Hilmi Kanık´ın Uzungöl´de Bir Oda 120 TL İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz

Eskilerimizin çok güzel bir sözü vardır Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Derler ki Eskilerimiz; ?Kedi Ulaşamayacağı Ciğere Pis Der?

Bunun dilimizdeki esas anlamı şudur.Başkalarının başarılarını ya da topluma vermiş oldukları hizmetleri  çekemeyen insanlar mesnetsiz ve de insafsız iddialar ile onları küçük düşürmeye çalışır ya da bu iddialar ile onlara çamur atmaya çalışır.

Üzülerek ifade etmek isteriz ki her yaz döneminde Karadeniz Turizminin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl ile ilgili olarak basında ortaya atılan mesnetsiz suçlama ve iddialar ne yazık ki 2017 yılı yaz mevsiminde de karşımıza çıkıyor.

Ve de bizler Toplumun Hamalı olarak Uzungöl adına doğru gördüklerimizi de yazacağız.Yanlış gördüklerimizde de zamanı geldiğinde eleştirimizi yapacağız.

Öncelikle şunu ifade ederek başlayayım yazıma.Ben Devlet Memuruyum.Ve de Turizm ile alakalı en küçük bir beklentim yok.Sadece Uzungöl´e Sevdalı bir insanım.Ve de komşularımın arkadaşlarımın Turizm adına güzel ve de olumlu çalışmalarını şimdiye kadar takdir ile karşıladığım gibi bundan sonra da doğruları alkışlayacağız yanlışlarımızı ise birlikte ortadan kaldırmaya çalışacağız.

Ancak bunları yaparken her şeyden önce  kırmayacağız,dökmeyeceğiz ve de insanların vermiş olduğu emeğe  saygı göstereceğiz.

Misafirimiz ile karşılaşıyoruz.Soruyor bize misafirimiz.

-Uzungöl çok pahalı.Gücüm Uzungöl´de Konaklamaya ekonomik gücüm  yetmiyor.

Bizde karşı soru ile cevap veriyoruz  misafirimize.

-Rezervasyon için aradığınız bir tesis var mı?

-Yok diyor misafirimiz.Ama öyle duydum.Uzungöl çok pahalı.Bir oda 800-900 lira Uzungöl´de.Öyle diyorlar.

Ben dedikodu ile değil rakamlarla ve de belgeler ile açıklamaya çalışacağım.Daha dün.02 Ağustos 2017 tarihinde hiç tanımadığım genç bir çift geldi.Bana yer sordular.Bir arkadaşımıza yönlendirdim.Ve de gecelik 120 TL oda fiyatı ödeyerek konakladı genç çiftimiz.

Kimse kimseyi kandırmasın beyler.Yok öyle yağma.İnsanlar milyon dolarlık Tesisler yapıyorlar Uzungöl´de.Her şey gelen misafirlerin rahat edebilmesi için.Ve de Turizmin en yoğun olduğu Ağustos Ayının başında Uzungöl´de 120 TL´ye oda satılıyor.Bundan daha doğal ne olabilir.

800TL´ye Oda satılıyormuş Uzungöl´de.Yalanınızı sevsinler?

Bir de Yemek olayına bakalım arzu ederseniz.Uzungöl´de hangi Lokantaya giderseniz gidin.Karşınıza çıkacak olan fiyat menüsünden söz edeceğim sizlere şimdi de.

Çorba    : 5 TL

Kahvaltı Tabağı   :10-15 TL

Sulu yemeğin her türlüsü   :12 TL

Yemek + Pilav                        :20 TL

Köfte,tavuk,balık(Porsiyon) :16-18 TL

Kuymak    :12 TL

Muhlama  :12 TL

Karnınız acıktı.Ayaküstü atıştırcaksınız diyelim.O zaman da Yöresel Tandır Ekmeği ve Dürüm Döner 6 TL.

El insaf ya.El İnsaf.Bu  insanlar daha ne yapacaklar.Neyi kaç liraya satacaklar.Uzungöl için pahalı diyen insanlara sormak isterim.Ya siz bulunduğunuz yerde dürüm ekmeği kaç liraya yiyorsunuz?

Dedik ya yazımızın başında.Amaç Bağa girmek değil.Amaç Bağcıyı dövmek.Amaç Uzungöl´ü karalamak.Amaç Uzungöl Esnafının anasının ak sütü gibi helal olarak çocuklarına getirmeye çalıştığı ekmek parasına leke kondurmaya çalışmak.

İstediğiniz kadar uğraşın Beyler.Bakın şuraya yazıyorum.BA-ŞA-RA-MA-YA-CAK-SI-NIZ.Uzungöl´ü içine düşürmeye çalıştığınız bataklığın içerisinde kendiniz boğulacaksınız.

İnsanlar her şeyi görüyor.Bakıyorsunuz bu gün Uzungöl 10 000 Yatak kapasitesi ile tıklım tıklım dolu.İğne atsanız yere düşmüyor Uzungöl´de.Bu ne demektir.Bu şu demektir Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Uzungöl´de Turizm son sürat hiç ara vermeden devam ediyor.Çamur atmaya çalışan Uzungöl´ü sevmeyen insanlar ise ahtapot gibi Uzungöl´ün sırtına yapışmış.Oradaki işletmelerimizin hata yapmasını bekliyor.

Uzungöl´ü karalamaya çalışan Sözüm Ona tarafsız olduğunu iddia eden ancak gerçekte birilerinin menfaatlerini korumak için haber yaptığını iddia eden basın mensubu arkadaşlarımıza iki cümle tavsiye ederek bitirelim yazımızı.

Yazın Sevgili arkadaşlar.Yanlış gördüklerinizi elbette yazın.Ancak olmayan şeyleri varmış gibi göstererek Uzungöl´de bulunan ve de namusu ile alnının teri ile çocuğuna ekmek getirmeye çalışan yüzlerce işletme sahibini töhmet altında bırakmayın Lütfen.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl

İlginizi Çekebilir