Uzungöl´de 100 Senelik Gelenek Geri Geldi

Uzungöl´de 100 Senelik Gelenek Geri Geldi

Uzungöllü Üç İş Adamı Tarafından İstanbul´dan Getirilen Atlar Turistler Tarafından Büyük Bir İlgi Görüyor

Uzungöl´de farklı bir turizm etkinliği.İstanbul´dan getirtilen 3 at hem turistler tarafından büyük ilgi görüyor hem de turistlerin hem kendileri hem de çocukları atlara zaman ayırarak değişik bir turizm aktivitesi gerçekleştirilmiş oluyor.

Limni Cafe Ortakları Yaşar Akyüz,Hamit İnan ve Yavuz Karatay tarafından İstanbul´dan getirtilen ve de değişik yaş kategorilerine hitap etmek üzere değişik yaş ve boylarda özel olarak Seçilken 3 at Limni Cafe´nin yan kısmında bulunan araziye yerleştirildiler./resimler/2017-5/8/1106213624231.jpgUzungöl´e ziyarete gelen binlerce turistin ilgisini çeken ve farklı bir aktivite olarak son derece cazip olan atlar ile zaman geçirmek isteyen turistler tarafından atların bulunduğu alana ziyaretçi akını oluyor.

Arzu eden misafirlerin ücret karşılığı parkurda tur atabildiği ve de fotoğraf çektirebildikleri alan gün boyunca yerli ve yabancı yüzlerce turistin uğrak merkezi haline gelmiş durumda.

GÖLBAŞI-ATLARIN UĞRAK YERİ

Uzungöl tarihini bilenler atların Uzungöl tarihinde ne kadar önemli bir yere sahip olduklarını da mutlaka çok iyi biliyorlardır.

1963 yılında Uzungöl´de araba yolu açılmış ve de Uzungöl ilk araba ile tanışmıştı.Uzungöl araba ile tanışmadan önce ise tüm ihtiyaçlarını atlar ile karşılıyordu.

Günümüzde son model mercedes ne ise 1960´lı senelerde de at o idi.Çünkü atı herkes alamamakta ya zenginler at alabilmekte ya da taşımacılar at almakta ve de kira karşılığı at ile taşımacılık yapmakta idiler./resimler/2017-5/8/1108050345007.jpgUzungöl´de 1960´lı yıllarda 183 atın olduğu tahmin edilmektedir. Şu günlerde turizmin en cazip merkezlerinden bir tanesi olan Gölbaşı Mahallesindeki gölün giriş kısmı 1960´lı senelerde atların otladıkları yerler olarak gözümüze çarpmakta idi.

Bu bölge o senelerde sazlık olduğu için insanlarımız atlarını bu bölgeye getirmekte ve de burada otlatmakta idiler.

İşte 3 genç turizmci genç kardeşimiz bize göre  bu aktvite ile 2 farklı amacı bir arada gerçekleştirmiş oldular. Bir yandan Uzungöl´ü ziyarete gelen misafirlerimize hem farklı bir etkinlik,doğal bir güzellik ve zamöan harcama etkinliği kazandırmış oldular hem de unutulmaya yüz tutmuş olan tarihsel bir Uzungöl hatırasını yeniden hafızalarımızda canlandırmış oldular.

BU anlamda bu anlamlı ve güzel oluşumun Uzungöl´e taşınmasında emeği geçen İş Adamlarımıza teşekkür etmeyi bir görev yabul ediyoruz.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir