Uzungöl´de 17 Bina Traşlanacak,6 Bina İmara Uygun

Uzungöl´de 17 Bina Traşlanacak,6 Bina İmara Uygun

Karadeniz Turizminin En Önemli Merkezlerinden Uzungöl´de Kabul Edilen Yeni İmar Planına Göre 17 Bina Kısmi olarak Traşlanacak 6 Binada ise Yıkım Gerçekleşmeyecek

UZUNGÖL´DE 17 BİNA TRAŞLACACAK 6 BİNA İMARA UYGUN

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´de son zamanların en fazla Gündem Maddesi olan konusu hiç kuşku yok ki İmar Planı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Trabzon İli Çaykara İlçesi Uzungöl ÖÇKB Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı onaylanarak Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilmesinin ardından ise Uzungöl´de Yıkım Kararı ile ilgili nasıl bir yol izleneceği büyük bir merak konusu olmuştu.

/resimler/2019-11/7/1342002235504.jpg

Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM´in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Yıkım Kararı ile ilgili gelinen son nokta hakkında bina sahipleri bilgilendirildi.

Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM Başkanlığında gerçekleştirilen Toplantıya Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK,Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan DEMİR,Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur KORKMAZ,Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Bayram GENEL,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah KULAÇ,Uzungöl Muhtarı Mehmet ÖZTÜRK,Köseli Köyü Muhtarı Mustafa ÖZEN ,Şekersu Köyü Muhtarı Mehmet AYGÜN,Yaylaönü Köyü Muhtarı Yakup TOPRAK,Mimar Recep ÇİÇEK ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-YENİ İMAR PLANINA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ

Toplantının açılış Konuşmasını yapan Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden olan Uzungöl´de Yeni İmar Planının çıktığını ve mevcut İmar Planı çerçevesinde mevcut binaların  değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

/resimler/2019-11/7/1347495523558.jpg

Kabul edilen Yeni İmar Planı çerçevesinde Uzungöl´de Yıkım Kararı verilen binaların yeniden değerlendirildiğini ifade eden Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM  Daha önce Yıkım Kararı verilen ve yeni İmar Planına uygun olan 6 Binanın Yıkımının gerçekleşmeyeceğini 17 binanın ise Yeni İmar Planına göre kısmi olarak 1 ya da iki katında Kısmi Yıkım gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

İL MÜDÜRÜ KORKMAZ-İMAR PLANINI UYGULAMAK ZORUNDAYIZ

Uzungöl´ün Turizmde bir Dünya Markası olduğunu ve Devletin Tüm Kurumları olarak Uzungöl´ü Korumak zorunda olduğumuzu ifade eden Çevre ve Şehircilik Trabzon İl Müdürü Uğur KORKMAZ Uzungöl´de Yeni İmar Planına uygun olmayan İnşaatların ise yıkılmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Uzungöl insanının En Önemli talebinin Yıkım Kararı alınan Mevcut Binaların Yeni İmar Planına Göre Değerlendirilmesi olduğunu anımsatan Trabzon Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Uğur KORKMAZ Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu bakımdan Yıkım Kararı alınan tüm Binaları yeniden değerlendirdiğini ve Yeni İmar Planına göre Kurtarılabilecek olan Binaların Kurtarıldığını sözlerine ekledi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK´TEN SLAYT SUNUMU

Toplantıda Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü tarafından daha sonra Kısmi olarak Yıkımı gerçekleştirilecek olan Binaların Fotoğrafları gösterilerek hangi sebeplerden dolayı ve hangi katlarında Yıkım gerçekleştirileceğini tek tek ve görüntülü olarak anlattı.

/resimler/2019-11/7/1349005837442.jpg

Yeni İmar Planı ile Birlikte hiç yıkım gerçekleştirilmeyecek olan 6 binanın da fotoğraflarını görüntülü olarak gösteren Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur KORKMAZ bu binaların yeni İmar Planına uygun olduklarını ve de bu binalarda hiçbir şekilde her hangi bir yıkımın gerçekleşmeyeceğini sözlerine ekledi.

Duyarlı birer vatandaş olarak Görevlilere yardımcı olmamız gerektiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur KORKMAZ kısmi olarak Yıkım yapılacak olan binalarda Büyükşehir Belediyesinin  İş Makinelerinin binaya girmesi durumunda yıkım yapılmayacak olan katların da zarar görebileceğini bu yüzden Yıkım işleminin bina sahipleri tarafından yapılması durumunda binanın daha az zarar göreceğini sözlerine ekledi.

VATANDAŞLAR SIKINTILARINI ANLATTI

Toplantıda daha sonra Uzungöl Halkı söz alarak Alınan Yıkım Kararı ile ilgili sıkıntılarını görtevlilere ilettiler.

ÇİÇEK-OLMAYAN İMARA GÖRE NASIL YIKIM YAPILACAK

Uzungöl´de bir İmar Planının bulunmadığını ve vatandaşların olmayan ya da çıkarılamayan İmar Planına göre suçlandığını ifade ederek konuşmasına başlayan Uzungöl BİRUZ Yönetim Kurulu  Başkan Yardımcısı Bayram ÇİÇEK  bu kararın son derece yanlış olduğunu  ve Uzungöl´de yıkım kararından tamamen vaz geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Uzungöl´de bir İmar Planı  olmuş olsaydı Uzungöl Halkının ev ya da İş yerlerini bu İmar Planına göre yapmış olacağını ifade eden Başkan Yardımcısı Bayram ÇİÇEK şimdi ise gelinen bu noktada başkalarının hatalarına vatandaşa yükleyerek bu sorunun asla çözülemeyeceğini bu bakımdan bu hatalı kararı uygulamanın vatandaşı Madur durumuna sokacağını sözlerine ekledi.

Uzungöl İnsanının senelerin birikimi ile ömrü boyunca elde ettiği kazanımları ile kendi tapulu arazisi üzerinde çocuklarına ev ya da barınak yapmaya çalıştığını ifade eden Başkan Yardımcısı Bayram ÇİÇEK yapılan bu inşaatların Uzungöl İnsanının alın teri ve göz nuru olduğunu ve bu değerleri yok etmeye çalışmanın ise son derece yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

ALTINSOY-BABA TOPRAĞIMIZI KORUYORUZ

Sade birer vatandaş olarak Baba Toprağı üzerinde son derece çetin bir coğrafyada çocuklarına barınacak bir mekan yapmaya çalıştığını ifade eden Yakup ALTINSOY 6 tane çocuğunun olduğunu ve hiçbir ticari amaç gütmeden sadece ailece kafalarını sokabilecekleri bir mekan oluşturmak amacı ile inşaatı yaptığını şimdi ise bu inşaatının yıkım tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Çetin Coğrafyada Devletimizin de Vatandaşlarımızın bu mücadelesine Destek olması gerektiğini ifade eden Yakup ALTINSOY alınan yıkım kararından vaz geçilmesini istedi.

BAŞKAN TOK´TAN ALTINSOY´A CEVAP

Belediye Başkanı olarak İlçemizde gerçekleştirilen Tüm Kaçak Binalar ile ilgili olarak bina sahiplerini uyardıklarını ve yapmamaları gerektiğini hatırlattığını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok  ancak insanlarımızın kendilerini dinlemediğini ve kendi düşüncelerine göre binalarını inşa ettiklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda söz alan Yakup ALTINSOY´a da cevap veren Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK Belediye Başkanı olarak kendisini defalarca uyardığını,kaçak bina yapmaması gerektiğini anımsattığını hatta bu vatandaşımızın defalarca komşuları tarafından şikayet edildiğini Belediye Başkanı olarak bundan başka yapabileceği hiçbir şeyin bulunmadığını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir