Uzungöl´de Altyapı Çalışmaları

Uzungöl´de Altyapı Çalışmaları

Karadenizin En önemli Tuırizm Merkezlerinden Uzungöl´de Alktyapı Çalışmaları İle İlgili Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan İle Yaptığımız Söyleşiyi Yayınlıyoruz.

UZUNGÖL SEZONA HAZIRLANIYOR

Ülkemiz ve de Karadeniz Turizminin en önemli Turizm Merkezlerinden Uzungöl´de 2017 Yılı Turizm Sezonu öncesinde yoğun bir çalışma mevcut.Altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.Ve de Uzungöl´ün Turizm sezonuna eksiksiz bir şekilde girebilmesi adına yoğun bir çaba harcanıyor Uzungöl´de.

İşte bizler de Çaykara Gündem Ailesi olarak Gazetemizin bu sayısında Uzungöl´de gerçekleştirilen bu çalışmaları Uzungöldeki en etkili isimden Uzungöl Muhtarımız Mustafa Tahan´dan öğrenmek istedik.Bizler sorduk.Muhtarımız cevapladı.İşte o keyifli, sohbet.

İMAR PLANI

ÇAYKARA GÜNDEM   :Sayın Muhtarım?İlk olarak İmar Planını soralım.Uzungöl´de herkes İmar Planını bekliyor.Bu konuda neler söyleyebiliriz.

MUSTAFA TAHAN      :Bilindiği gibi bazı vatandaşlarımızın itirazları değerlendiriliyor.Şu an itibarı ile İmar Planı konusunda süreci beklememiz gerektiğini düşünüyoruz.Ancak tüm vatandaşlarımın olduğu gibi ben de sabırsızlık içinde İmar Planının çıkmasını ve de insanlarımızın önlerinin açılmasını büyük bir sabırsızlık içerisinde beklediğimi ifade etmek istiyorum.

GÖL TEMİZLİĞİ

ÇAYKARA GÜNDEM   :Uzungöl´de en büyük sorunlardan bir tanesi sanırız Göl Temizliği.Bu konuda neler söylemek istersiniz?

MUSTAFA TAHAN      :Evet.Göl temizliği Uzungöl´de çok önemli bir sorun.Çünkü gölümüz Uzungöl ile özdeşleşmiş ve de Uzungöl´ün sembolü haline gelmiştir.Gölümüz belirli periyotlar ile boşaltılıyor.Daha önce de boşaltılmıştı.Ancak özellikle İlkbahar mevsiminde karların erimesi ile birlikte derelerin taşıdıkları hafriyat ve de yabancı maddeler ile gölümüz ne yazık ki yine doldu.

/resimler/2017-1/24/1207221883143.jpg

Gölümüzün boşaltılması ile ilgili çok güzel bir haberi okuyucularımız ile paylaşalım.İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun da katılımları ile geçtiğimiz yıl Sonbahar Mevsiminde Uzungöl´de gerçekleştirilen Karadeniz Turizmini  Değerlendirme Toplantısında bizler Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ile birlikte durumu Sayın Bakanımıza anlattık.

Sayın Bakanımız o toplantıda bizlere göl temizliğinin 2017 yılı Turizm sezonuna yetiştirileceğine ilişkin olarak söz verdiler.Ben Gazetemiz aracılığı ile Sayın Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum.Sayın Bakanımız verdikleri sözlerin arkasında durdular.İlk olarak KTÜ´den gelen Teknik Ekip tarafından ön fizibilite  çalışması gerçekleştirildi.Ve de Sayın Bakanımıza rapor sunuldu.

Daha sonra yine Sayın Bakanımızın talimatları ile Göl Temizliği ihalesi yapıldı.Trabzon DSİ 22.Bölge Müdürlüğü ile Yüklenici Firma arasında sözleşme imzalandı.Yüklenici Firmayı Haftaya Yer Teslimine bekliyoruz.15 gün içerisinde Yüklenici Firma tarafından göl temizliğine başlanacak.Ve de 150 gün içerisinde de boşaltma işlemi tamamlanacak.

Yani Turizm Sezonunun başlaması ile birlikte gölümüzü temizleme işlemi de tamamlanmış olacak ve de gölümüz tertemiz pırlanta gibi görünümü ile 2017 yılında misafirlerini ağırlayacak.

UZUNGÖL´DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI

ÇAYKARA GÜNDEM   :Mahallelerde gerçekleştirilen Altyapı çalışmaları hakkında neler söyleyebiliriz?

MUSTAFA TAHAN      :Çaykara Belediyemiz tarafından 2015 Yılında Alçakköprü Küme Evler ve Elmalı Mahallesi Küme Evler mevkilerinde  betonlama çalışmalarımız vardı.2016 yılında da aynı betonlama çalışmaları ek olarak devam etti.Hatta 2017 yılının ilk günlerini yaşadığımız bu günlerde de bu betonlama çalışmalarımız sürüyor.

SANAT YAPILARI

ÇAYKARA GÜNDEM   :Biraz da Sanat Yapıları hakkında konuşalım isterseniz.

MUSTAFA TAHAN      :Evet Uzungöl Turizm Bölgesi olduğu için her şeyin aslına uygun olması gerekiyor.Bu yüzden Mahallelerimizde duvar yapma çalışmalarımız devam ediyor ve de bunlar Sanat Yapısı olarak geçiyor.Yine Çaykara Belediyemiz tarafından Alçakköprü Küme Evler ve Elmalı Küme Evler Mevkilerindeki Sanat Yapılarımız ile ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.Tamamını Turizm sezonuna yetiştirmeyi, ve de sezona eksiksiz başlamayı hedeflemekteyiz.

TELEFERİK

ÇAYKARA GÜNDEM   :Uzungöl´de özellikle kış turizmini,n canlandırılması amacı ile hazırlanan teleferik projesi hakkında neler söyleyebiliriz?

MUSTAFA TAHAN      :Uzungöl Merkez´den Garester Yaylasına yapılacak olan Teleferik Projesi ile ilgili olarak artık son aşamaya geldiğimizi ifade etmek isterim.Yer ve teleferik güzergahı ile ilgili her hangi bir sorun yok.Gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık.Ancak bilindiği gibi her konuda olduğu gibi bu konuda da İmar Planı önümüzdeki en büyük engel.Uzungöl´de İmar Planının onaylanmamış olması Teleferik Projesi konusunda elimizi ayağımızı bağlıyor.

Ancak umut ediyoruz ki en kısa zamanda İmar Planı onaylanacak ve de bu şekilde Yeni Bir Uzungöl anlamına gelen ve de Tüm Turizmcilerin çok büyük önem verdikleri Teleferik Projemizi hayata geçirmiş olacağız.

ARITMA

ÇAYKARA GÜNDEM   :Uzungöl´ün en büyük sorunlarından bir tanesi de Arıtma ve Kanalizasyon sorunu.Bu konuda gelinen nokta nedir?

MUSTAFA TAHAN      :Evet Kanalizasyon sorunu Uzungöl´ün en önemli sorunlarından bir tanesi.Bu yüzden Uzungöl´ün tüm mahallelerini içerisine alacak olan Altyapı projesini hayata geçiriyoruz.En kısa zamanda çalışmalara başlanıyor.Meryemli Mahallemizde yer alan Arıtma tesisimiz hayata geçiriliyor.Tüm kanalizasyon ve atık sularımız bu arıtma tesisinde toplanacak.Ve de burada çevreye zarar vermeyecek bir şekilde arıtılması sağlanacak.

Arıtma konusu bizim için son derece önemli.Ve de 2017 Yılı Turizm sezonu başladığında arıtma konusunda her hangi bir sorunumuzun olmayacağını düşünüyorum.

UYGULAMALI TURİZM MESLEK LİSESİ:

ÇAYKARA GÜNDEM   :Uzungöl Gölbaşı Mahallemizde eski ismi ile Orman Tesislerinin bulunduğu alanda yapılması planlanan Turizm Meslek Lisesi ile ilgili neler söyleyebiliriz.

MUSTAFA TAHAN      :O konuda da okuyucularımıza güzel bir haber verelim.Bilindiği gibi Orman Tesislerinin bulunduğu alan 2007 yılında Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu tarafından Uygulamalı Turizm Meslek Lisesi yapılması kaydı ile şartlı olarak Orman Bakanlığımızdan alınmıştı.

Ancak geçen sürede altyapı çalışmalarını tamamlayamadık.Şimdi ise Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ile birlikte altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak Projemizi Bakanlığa gönderdik.En kısa zamanda projemizin çıkacağını umut etmekteyiz.Projemiz çıkar çıkmaz bu alanın Uygulamalı Turizm Meslek Lisesine dönüştürülmesi ile ilgili olarak çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlayacağız.

FİYAT STANDARTLARI

ÇAYKARA GÜNDEM   :Uzungöl´ün en büyük sorunlarından bir tanesi de fiyatlar.Bu konuda neler düşünüyorsunuz.

MUSTAFA TAHAN      :Öncelikle şahsi fikrimi ifade edeyim isterseniz.Ben şahsen Uzungöl Muhtarı olarak Uzungöl´de aşırı fiyat uygulamasının olduğunu düşünmüyorum.Bana göre bu durum bir btakım basın yayın organlarının Uzungöl´e yönelik bir karalama ve de iftira kampanyasından başka bir şey değildir.

Ancak bizler bu konuda yin e de önlemlerimizi almış bulunmaktayız.Sayın Valimiz Yücel Yavuz´un talimatları ve de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´un da takip etmeleri ile 2017 yılı içerisinde Uzungöl´de bulunan tüm işletmeler zabıta ekipleri tarafından sürekli olarak denetleneceklerdir.Aşırı fiyat uyguladıkları tespit edilen işyerlerimize İş Yeri Kapatma cezası da dahil olmak üzere çok ağır yaptırımlar uygulanacaktır.,

Ayrıca yine Sayın Valimizin talimatları ile 2017 yılından başlamak üzere tüm tesislerimizde fiyatların müşterilerin açık olarak görebilecekleri bir yere asılması ile ilgili uygulamayı mutlaka hayata geçirmeyi planlamaktayız.

ZABITA DENETİMLERİ

ÇAYKARA GÜNDEM   :2017 Yılında Zabıta Denetimleri de sıklaşacak sanırız.

MUSTAFA TAHAN      :Evet Halkımızın sağlıklı yiyecekler tüketebilmesi anlamında 2017 yılında Uzungöl´de çok ciddi çalışmalar yapmayı planlamaktayız.Öncelikle Seyyar Satıcılara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.Açıkta yiyecek satılmasına zabıta ekiplerimiz engel olacaklar.Ayrıca yine Zabıta Ekiplerimiz tarafından Uzungöl´de bulunan tüm İş yerleri hem fiyat bakımından hem de halk sağlığı bakımından düzenli bir şekilde denetlenecek.Standartlara uymayan işyerlerimiz çok ağır cezalar ile cezalandırılacaktır.

ÇAYKARA GÜNDEM   :Sayın Muhtarım.Gazetemiz aracılığı ile işletmemizi istediğimiz bir mesajınız var mı?

MUSTAFA TAHAN      :Var.Ben özellikle İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´ya Tüm Uzungöl Halkı adına teşekkür etmek istiyorum.Yukarıda sözünü ettiğimiz çalışmaların tamamını Sayın İçişleri Bakanımızın destek ve yardımları ile gerçekleştirdik.Sayın Bakanımız getirdiğimiz her projemizde yanımızda oldu ve de bizlere destek olmaya çalıştılar.Kendilerini sunduğumuz her projeyi kendi projesi imiş gibi takip ettiler ve de gerekli altyapı çalışmalarının yapılmasını sağladılar.Ben bu anlamda Sayın Bakanımız Süleyman Soylu´ya Tüm Uzungöl Halkı adına bir kere daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Ayrıca Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz´a,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´na ve de Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a projelerimize olan katkılarından ve de Uzungölümüze yaptıkları hizmetlerden dolayı Tüm Uzungöl Halkı adına teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

Sesimizi Uzungöl Dostlarına ulaştırdığı için de Çaykara Gündem Ailesine teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.



İlginizi Çekebilir