Emine İle Mahmut´un En Mutlu Günü

Emine İle Mahmut´un En Mutlu Günü

Mahmut Karışma ile emine Azal Uzungöl´de Düzenlenen Dillere Destan Bir Düğün İle Evlendiler

Uzungöl´de Muhteşem Düğün. Demirli Köyünden İnşaat Ustası ve de herkesin çok sevdiği çok saygı duyduğu Mehmet Karışma´nın yakışıklı Oğlu Mahmut ile Karaçam Mahallemizin Dünyalar Güzeli Kızı Emine Azal 27.03.2016 Pazar Günü Uzungöl Sezgin Otel´de düzenlenen dillere destan bir düğün ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler./resimler/2016-3/28/2022311141840.jpgGenç Çiftlerin Düğün Törenine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Karaçam Ortaokulu Müdürü Fatih Kuvvetli ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Mahşeri bir kalabalığın yaşandığı düğün töreninde salon hınca hınç doldu .Bırakın oturmayı salonda ayakta durmanın bile neredeyse imkansız olduğu düğün törenine yaklaşık 1000 davetli katıldı

Uzungöllü Sanatçılar Erol Akyüz ve Ahmet Karaca´nın sahne aldığı düğün töreninde sanatçıların çaldıkları neşeli türküler ve oyun havaları eşliğinde davetliler saatlerce ve de gönüllerince eğlendiler.

/resimler/2016-3/28/2023030204955.jpgDaha sonra sahne alan Karaçam´lı Sanatçı Celil Bayram ise okuduğu birbirinden güzel Türküler ile adeta dinleyenleri mest etti.

Meşhur Karaçam Sallamasının oynandığı bölümde ise Sanatçı Sevgili Erkan Kabaoğlu Elektro Bağlama ile çaldığı oyun havaları ile hem dinleyenlere tadına doyum olmayan bir müzik ziyafeti yaşattı hem de insanların gönüllerince oynamalarını sağladı./resimler/2016-3/28/2023294736642.jpgYaş pasta ve takı töreni ile devam eden düğün töreninde takı töreninden sonra eğlence gecenin geç saatlerine kadar devam etti ve de insanlar gönüllerince eğlendiler.

KARAÇAM BİRLİKTELİĞİ

Çaykara Gündem sitemizde yaptığım her haberin mutlaka eğitim boyutunu işlemeye gayret ediyorum Sevgili Dostlar.Senelerdir İnsanların düğünlerinde,şenliklerinde ya da programlarında onların yanında yer almaya ve de onların bu mutluluklarını paylaşmaya gayret ediyorum./resimler/2016-3/28/2023590674851.jpgDün sahnede ifade ettiğim bir gerçeği siz Sevgili Dostlarımız ile de paylaşmak isterim. Karaçam Mahallesi Sosyal bağ yönünden gerçekten de birbirine aşırı derecede bağlı olan Örnek bir mahallemiz. Düğün olur 7´den 70´e herkes ordadır. Cenaze olur yine herkes ordadır. Hangi etkinlik olursa olsun Tüm Karaçam Halkını tek yürek olarak karşınızda buluyorsunuz.

Karaçam İnsanımızı böylesine bir arada ve tek yürek halinde hareket ettiğine şahit olmak bir eğitimci olarak bana çok büyük bir keyif veriyor.

KARAÇAM SALLAMASI

Gelenek ve göreneklerine de çok aşırı derecede bağlı Karaçam´da insanlarımız.Örneğin nereye giderseniz gidin insanlara horon dediğiniz zaman biraz düz ağırlıklı olarak ise atlama horonu olarak tabir edilen horon oyununu bilir çoğu insanımız.

Oysa dün akşam Sanatçı Dostumuz Sevgili Erkan Kabaoğlu Elektro sazını eline aldı ve hünerlerini döktürmeye başladı.Ve bir Karaçamlı Dostumuz yaklaştı yanıma. Hocam dedi ne olur bilmeyenler girmesin Karaçam Sallamasına/resimler/2016-3/28/2024297550326.jpgSonrasında muhteşem bir sallama başladı Sevgili Dostlar.İnsanların muhteşem oynadıkları ve oynarken büyük bir keyif aldıkları ve de bizlerin izlerken gözklerimizin pasının silindiği muhteşem bir sallama başladı.

Ve de ben bir öğretmen olarak gördüğüm bu iki fotoğrafı siz Sevgili Dostlarım ile paylaşmamış olsaydım hem Karaçam´daki hemşerilerimize haksızlık etmiş olurdum hem de onların Kültürümüzü yaşatmak adına verdikleri mücadeleyi göz ardı etmiş olurdum.Bilmem haksız mıyım?

Haber kaynağı: Hilmi Kanık/ Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir