Mine ile Dursun´un En Mutlu Günleri

Mine ile Dursun´un En Mutlu Günleri

Çayıroba Köyünden Sanatçı Dursun Şahinsoy İle Karaçam´dan Mine Sivaz Uzungöl´de Evlendiler

Uzungöl´de masal gibi bir düğün.Karaçam Mahallesinin Dünyalar Güzeli Kızı Mine Sivaz ile Çayıroba Köyünün  Yakışıklı Delikanlısı Sanatçı Dursun Şahinsoy 10 Ekim 2015 Cumartesi Günü Uzungöl Sezgin Otel´de düzenlenen masal gibi bir düğün ile bir ömür boyu birlikteliğe "EVET" dediler.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı düğün töreni öncesinde Ankara´da meydana gelen terör saldırısından dolayı hayatını kaybedenler için dualar okundu.Karaçam ve Çayıroba Köyleri ile Trabzon ve çevre illerden gelen yüzlerce davetlinin kartıldığı düğün töreninde adeta insan seli yaşandı.

/resimler/2015-10/11/1550596350792.jpgGelin ve Damadın düğün boyunca salonda bulunan tüm misafirlerin masalarına tek tek giderek onlara teşekkür etmeleri düğüne katılan davetliler tarafından takdir edildi.

Mahmut Özkan ile Turan Kamberoğlu´nun sahne aldığı düğün töreninde sanatçıların çaldıkları birbirinden güzel oyun havaları eşliğinde düğüne katılanlar saatlerce ve de gönüllerince eğlendiler.

Yaş Pasta ve Takı Töreni ile devam eden düğün töreninde özellikle takı töreni esnasında adeta izdiham yaşandı.Gelin ve Damadın bu en mutlu günlerinde insanlar onları tebrik etmek için adeta sıraya girdiler.Takı Töreninden sonra ise düğüne katılan misafirlere önemli bir sürpriz yapıldı.Çaykaramızın Yetiştirdiği Karedeniz Müziğimizin Beyefendi Sanatçısı,Trabzonumuzun İftihar Kaynağı,Sadece Müziği ile değil Eğitimi ve İnsanlar ile olan Sıcak İletişimi ile de herkesin parmak ile gösterdiği Örnek Sanatçı Onay Şahin genç çiftlerin düğün töreninde sahne aldı.

Yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan Onay Şahin Okuduğu birbirinden güzel ve hareketli türküleri ile düğüne katılanların saatlerce ve de gönüllerince eğlenmelerini sağladı.Can Demir Ağadan,normal sallama´ya ve Karaçam saallamasına kadar folklorümüzden bir çok örnekler sunarak insanlarımızın eğlenmesini sağlayan Sevgili Onay Şahin bu davranışı ile Folkolorümüzün yaşatılması konusundaki duyarlılığını ve de Hocalığını bir kere daha göstermiş oldu.

Özellikle sahnede Damat Dursun Şahinsoy ile birlikte karşılıklı olarak okudukları atma türküler düğüne katılan tüm davetliler tarafından beğeni ile izlendi.

Gece geç saatlere kadar devam eden düğün töreninin ardından gelin ve damadın aileleri düğüne katılan tüm davetlilere teşekkür ederek onları kapıda uğurladı.

Bizler de Çaykara Gündem Ailesi olarak Ömürlerinin en güzel,en anlamlı ve de en doğru kararlarını veren Sevgili Mine Dursun Şahinsoy çiftini bu anlamlı ve doğru kararlarından dolayı tebrik ediyor,genç çiftimize sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir