Uzungöl´de Elektrik Çözüm Bekliyor

Uzungöl´de Elektrik Çözüm Bekliyor

Uzungöl´de her Gün Yaşanan Elektrik Kesintileri Turizmi Olumsuz Yönde Etkiliyor

UZUNGÖL´DE ELEKTRİK ÇÖZÜM BEKLİYOR

Karadeniz Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl´de her yıl olduğu gibi 2017 yılı Turizm mevsiminde de elektrik sorunu yaşanmaya devam ediyor.

Öncelikle açık yüreklilik ile bir gerçeği ifade ederek başlayalım yazımıza.Elektrik kesintilerinde yetkili servis elemanları anında müdahale ediyor ve de sorunu çözebilmek adına yoğun bir tempo ile çalışıyorlar.

Sorun TEDAŞ Şefliği ile ilgili de değil aslında.Sorun biraz da altyapı ile alakalı bize göre.Çünkü on bin yatak kapasitesi olan yüzlerce işletmenin yoğun bir tempo içerisinde Turizme hizmet sunmaya çalıştığı Uzungöl´de mevcut elektrik tesisatı üzülerek ifade etmek isteriz ki ne yazık ki ihtiyaca cevap vermiyor.

Teknik yönü nedir? Nasıl çözülür bilmiyoruz ama bize göre bir çok konuda olduğu gibi elektrik konusunda da Uzungöl´de çok ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıyayız senelerdir.Ve de bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor.

Uzungöl´de hemen hemen her tesisin ya da her işletmenin kapısında jeneratör bulunuyor elektrik kesintilerine önlem olarak.Elektrikler kesildiği zaman ise jeneratörler otomatik olarak devreye giriyor.

Kimi zaman kısa süreliğine oluyor elektrik kesintileri.Kimi zaman ise oldukça uzun sürüyor.Belli yerlerde 10-12 saat hatta bir iki gün elektrik verilemeyen bölgeler oluyor Uzungöl´de.

Jeneratörler devreye girince ortaya hiç de hoş olmayan bir görüntü çıkıyor.Ve de bu durum doğrusunu söylemek gerekirse  doğa harikası Uzungöl´e hiç ama hiç yakışmıyor.Her Jeneratörden çıkan ses ve uğultu bir anda Uzungöl´ün her tarafını kaplıyor.

İnsanlar Uzungöl´e niçin geliyor.Kafalarını dinlemek ve de sakin bir ortamda tatil yapabilmek amacı ile Uzungöl´e geliyor insanlar.Ses kirliliği şehirde zaten var.Ve de insanlar o ses kirliliğinden kaçıp soluğu Uzungöl´de alıyorlar.Sakin bir tatil ve de kafalarını dinleyebilmek için.

Peki biz ne yapıyoruz Uzungöl´de.Her tesisimizde jeneratör çalıştırarak ses kirliliği yaratıyoruz,insanların o rahat ve de huzurlu tatil imkanlarını engellemiş oluyoruz.

Şimdi siz kendinizi o insanların yerine koyun Allah Aşkına.Şehirin o bunaltıcı ortamından kaçmışsın.Sakin ve huzurlu bir ortamda balkonda kahveni yudumluyorsun ve de Uzungöl´ün o muhteşem doğa güzelliğini seyrediyorsun.

Tam o anda.İşte tam o anda kulakları sağır eden bir jeneratör gürültüsü.Aman Allahım.O ne ağır ne çekilmez bir ses.İnanın bana insanın tatilinin altını üstüne getiriyor.BU defa Uzungöl´de günlerce kalıp tatil yapma planı yapan misafirlerimiz tatil planlarını yeniden gözden geçirmek durumunda kalıyor.

Olayın bir de ekonomik boyutuna dikkatinizi çekmek isteriz.Yüzlerce tesis ve yüzlerce jeneratörden söz ettik.Bu tesislerimizin önce jeneratör temini için harcamış oldukları paraları düşünün.Sonrasında ise sadece bir saatte harcamış oldukları yakıtı düşünün.

Alt alta getirip topladığınız zaman sadece harcanan yakıtın rakamı bile korkunç rakamlara ulaşıyor.Ve de bu durum bize göre korkunç bir ekonomik kayıp.Hem tesis sahipleri adına hem de Ülke ekonomisi adına inanılmaz bir ekonomik kayıp.

Tekrar söylüyoruz.Ne yapılır,nasıl çözülür bilmiyoruz ama Elektrik sorunu Uzungöl için çok ciddi bir sorun olarsak karşımızda durmaya devam ediyor.Ve de günü birlik geçici çözümler ile çömzülebilecek bir sorun da değil Uzungöl´de elektrik sorunu.

Bize göre enine boyuna masaya yatırılması,altyapı çalışmalarının tamamlanması her tesisin ve de işletmanin elektrik ihtiyacının hesaplanarak bir günlük değil uzun süreliğine bir çözüm bulunması gerekiyor Uzungöl´de ele4ktrik sorunu ile ilgili olarak.

Uzungöl hepimizin.Ve de hepimiz el birliği yaparak Uzungöl´e sahip çıkarak,Uzungöl´ün sorunlarını çözerek bir yerlere varabilir ve de daha güzel,daha modern ve de daha yaşanılır bir Uzungöl´ü misafirlerimize ikram edebiliriz.

Elektrik ve de bütün sorunları çözülmüş bir Uzungöl Hayali ile?



İlginizi Çekebilir