Uzungöl´de Festival Gibi Bir Kına

Uzungöl´de Festival Gibi Bir Kına

Hami Çakır İle Esma Aygün Uzungöl´de Festival Gibi Bir Kına Töreni İle Evliliğe İlk Adımı Atmış Oldular

Uzungöl´de Festival gibi bir kına töreni gerçekleşti.Uzungöl Ortaokulu Emekli Çalışanlarından Uzungöl´ün en harbi delikanlılarından Merhum Ahmet Emice(Topraksız Ahmet)´in Dünyalar güzeli kızları Esma ile 1965 Yılında Uzungöl´den Van Özalp Dönerdere Köyümüze iskan olarak giden hemşerilerimizden Ali Çakır´ın yakışıklı Oğlu Hami Uzungöl Sezgin Otelde gerçekleştirilen muhteşem bir kına töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler./resimler/2017-9/13/1123327143299.jpgŞekersu Köyü Muhtarımız Muhammet Ali Aygün ile İlhan,Gökmen ve Doğan Aygün´ün Kardeşleri olan Gelin Kızımız Esma Aygün Uzungöl´de Turizmcilik yapan genç turizmcilerimizden bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

DÜĞÜN 16 EYLÜL´DE DÖNERDERE´DE

Esma & hami Çakır çiftinin düğün törenleri ise 16 Eylül 2017 Cumartesi Günü Van Özalp İlçesi Dönerdere Köyümüzde yapılacaktır.Düğünümüze tüm dostlarımız ve de hemşerilerimiz davetlidir.

RESMİ NİKAH TÖRENİ SALONDA

Esma & Hami Çakır  çiftinin düğün törenlerinde Resmi Nikah Töreni salonda gerçekleştirildi.Genç  çiftlerin nikah şahitlikleri Mardin´den gelen gelin ve damadın misafiri Rıdvan Adam ile Dilek Kır  tarafından gerçekleştirildi./resimler/2017-9/13/1125428704769.jpgGenç Çiftlerin Nikahları Çaykara Belediye Başkanımız  Hanefi Tok tarafından gerçekleştirildi.Genç Çiftlere sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam dileyen Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi Tok hastalıkta ve de sağlıkta bir ömür boyunca birbirlerinin kıymetini bilerek ve de birbirlerini, anlayarak uzun bir yaşam sürmeleri dileklerinde bulundu.

Yeni evli çiftlerden vatanına ve milletine bağlı Dini Değerleri benimsemiş ve de özümsemiş sağlıklı nesiller yetiştirmelerini isteyen Çaykara Belediye Başkanı mutluluğun anahtarının karşılıklı sevgi,saygı ve hoşgörüden geçtiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Belediye Başkanı Hanefi Tok Evlilik Cüzdanını takdim etmek üzere Nikah Şahidi Rıdvan Adam´ı sahneye davet etti. Rıdvan Adam da kısa bi,r konuşmanın ardından evlilik cüzdanını Gelin Tuğba Aygün´e takdim etti. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi  Tok Damada da Dinimizin sembolü olarak Kur´an-ı Kerim ile Vatanımızın Bağımsızlığının sembolü olarak Bayrak Hediye etti.

KINAYA SANATÇI YAĞDI

Genç çiftlerimizin kına töreninde birbirinden değerli sanatçılar sahne alarak genç çiftlerimizin bu mutluluklarını paylaşmış oldular.

MUTFAKTA YİNE EROL VE DURSUN AKYÜZ VAR

Sanatçı yağmurunun yaşandığı düğün töreninde sahne arkasında Sanatçılarımıza eşlik eden Sanatçı dostlarımız Sevgili Erol Akyüz ile Sevgili Dursun Akyüz her zaman olduğu gibi yine muhteşem bir performans ortaya koydular.

İLK SAHNE AHMET KARACA´NIN

Çaykara İlçemizin yetiştirdiği en önemli Sanatçılarımızdan Sevgili Ahmet Karaca genç çiftlerin düğün törenlerinde sahne aldı.Aynı zamanda Dönerdere torunu olan Sevgili Ahmet Karaca yine bir Dönerdere düğününde muhteşem bir performans göstererek izleyenleri kendisine yine hayran bıraktı.

/resimler/2017-9/13/1126483705974.jpgEÇİNOS RÜZGARI SERT ESİYOR

2015 Yılında çıkardığı ilk albümü ile Karadeniz Müziğine fırtına gibi giren ve de Ulusal Müzik Dünyasında Karadeniz müziğimizi çok büyük bir başarı ile temsil eden Sanatçı Eçinos her zaman olduğu gibi yine muhteşem bir sahne performansı ile hayranlarının karşısına çıktı.

/resimler/2017-9/13/1128091832654.jpg

Okuduğu birbirinden güzel türküler ile hayranları ile hasret gider5en Eçinos´un  muhteşem performansı her zaman olduğu gibi davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

KERİM AYDIN UZUNGÖL´DE

Kavalı Türkiye´ye ve de dünyaya sevdi,ren isim Ulusal kaval sanatçımız Sevgili Kerim Aydın  genç çiftlerimizin düğün törenlerinde sahne aldı.Çaldığı birbirinden güzel oyun havaları ile davetlilerin gönüllerince eğlenmelerini sağlayan Kerim Aydın´ın bu muhteşem mperformansı davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

YAŞ PASTA VE TAKI TÖRENİ

Yaş Pasta ve Takı Töreni ile devam eden Düğün Töreninde özellikle takı töreninde düğüne katılan davetliler uzun kuyruklar oluşturarak genç çiftlerin ömürlerinin en mutlu dakikalarında yalnız bırakmamış oldular.

YAKUP ATALAY VE TÜRKÜ RESİTALİ

Karadeniz müziğinin en öne4mli isimlerinden Sevgili Yakup Atalay genç çiftlerin kına törenlerinde sahne aldı.

Kemençesi,sesi ve de beyefendiliği ile herkesin yüreğinde taht kuran Sevgili Yakup Atalay her zaman olduğu gibi ?Bir Sevdadur Yüreğimden Çıkmayi? türküsü ile başladığı programında  çaldığı ve de okuduğu birbirinden güzel türküler ile düğüne katılan davetlilerin gönüllerince eğlenmelerini sağladı.

MUSTAFA KUVVETLİ´DEN HORON ŞOV

Karaçam Düğünlerinin vaz geçilmeyen ismi Sevgili Mustafa Kuvvetli elektronik bağlaması ile Karaçam sallaması çalarak hayranları ile birlikte oldu.Karaçam Muhtarımız Sevgili Celal Sivaz önderliğinde Karaçam gençleri tarafından oynanan Karaçam Sallaması düğüne katılan davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

/resimler/2017-9/13/1130471366899.jpg

DÖNERDERE GENÇLERİNDEN ŞEMAME

Doğüu Anadolu Bölgesinin en nurca köşelerinden bir tanesi olan Dönerdere Köyümüzde Karadeniz Kültürümüzü yaşamaya ve de yaşatmaya çalışan Dönerdere Gençlerimiz bi,r yandan da yöreye uyum sağlayarak iki güzel çalışmayı bir arada gerçekleştiriyor.Dönerdere´li gençlerimiz oynadıkları yöresel oyun şemame ile misafirlerin gözlerinin pasını sildiler ve de muhteşem bir oyun sahnelediler.

KINA YAKMA TÖRENİ

Programın son bölümünde ise Gelin Kızımız Esma Aygün´ün Kına Yakma töreni gerçekleştirildi.Genç kızlarımızın birbirinden zengin motifler ve de oyunlar ile şenlendirdikleri Kına Yakma Töreni düğüne katılan misafirler tarafından ayakta alkışlanarak izlendi.

EĞLENCE GEÇ SAATLERE KADAR DEVAM ETTİ

Eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.Düğüne katılan misafirler güzel bir Pazar gününde gönüllerince eğlenmenin mutluluğunu yaşadılar.

Çaykara Gündem Ailesi olarak ömürlerinin en mutlu,en doğru ve de en anlamlı kararlarını veren Sevgili  Esma & Hami Çakır çiftini bu anlamlı ve de güzel kararlarından dolayı tebrik ediyor genç çiftlerimize sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz.

AHMET EMİCE EN KIYMETLİ VARLIĞININ DÜĞÜNÜNÜ GÖREMEDİ

   Dostları,arkadaşları onu Topraksız Ahmet olarak tanıdı.Nedenmi?Çünkü Ahmet Abi hayatı boyunca toprağa ya da dünya malına hiçbir zaman değer vermedi.Hep dostluğa,arkadaşlığa,yardımlaşmaya ve de paylaşmaya değer verdi.Ve bu yüzden de hayatta onu tanıyan herkesin gerçek dostu oldu,can yoldaşı oldu,en yakın arkadaşı oldu.

   Ve de dün akşam.Belki de Sevgili Ahmet Emice için en özel akşamdı.Çünkü  hayatta en sevdiği varlığı biricik Esma´sı bir ömür boyu sürecek olan mutluluk serüvenine çıkıyordu.

Ve de Tüm Uzungöl´ün en sevdiği ve de saygı duyduğu ismi Sevgili Ahmet Emicemiz ne yazık ki Esma´sının bu en mutlu gününe şahitlik yapamıyordu.Hayata yorgun bakan o güzel gözleri seneler önce kapanmış ve de Esma´sının mutluluk fotoığrafına yetişememişti Sevgili Ahmet Emicemiz.

Bu anlamda benim hayatım boyunca örnek aldığım,gülüşü,dostluğu,yaşama bakışındaki sıcaklığı ve de en önemlisi hayatı hiç ama hiç ciddiye almayan yalan dünya malına asla ve asla değer vermeyen yapısı ile Sevgili Ahmet Emice´yi bir kere daha rahmet ve minnet ile anmayı bir görev kabul ediyorum.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Festival Gibi Kına

İlginizi Çekebilir