Uzungöl´de Göl Temizleniyor

Uzungöl´de Göl Temizleniyor

Karadeniz Turizminin En Önemli Lokomotifi Olan Uzungöl´de Göl Temizliğine Başlanıyor.

Uzungöl´de Göl temizliği için altyapı çalışmaları başladı. Bu yıl Nisan ayında Uzungöl´de yapılan Turizm Toplantısında Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından Uzungöl Halkına Gölün Temizliği sözü verilmişti.

Bakan Süleyman Soylu´nun bu sözünün ardından altyapı çalışmalarına hemen başlandı.Karadeniz Teknik Üniversitesinden gelen Teknik Ekip tarafından şu anda gölün üzerinde Sondaj çalışmaları yapılıyor.Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ise Turizm sezonunun sona ermesi ile birlikte Uzungöl´de Gölün boşaltılması ve temizliği çalışması yapılacak.

/resimler/2016-7/24/1200065462017.jpgEn son teknoloji kullanılarak yapılacak olan ve vakumlama tekniği ile  gerçekleştirilecek olan boşaltma ve temizleme işleminin ardından ise Uzungöl pırıl pırıl ve tertemiz hali ile gelecek sezondan itibaren misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

UZUNGÖL NASIL DOLUYOR ?

Bilindiği gibi Uzungöl Haldızen Deresinin içerisinde yer alan Doğa Harikası bir göl.Özellikle İlkbahar mevsiminde kar sularının erimesi ile birlikte derenin taşıdığı taş,toprak,kum,çakıl ve çeşitli materyaller göle taşınmaktadır.DSİ İL Müdürlüğü tarafından Uzungöl´ün üst kısmında gölün dolmasını önlemek amacı ile yapılan Barajlar yetersiz kalmakta yine de bu materyaller göle kadar ulaşmaktadır.

/resimler/2016-7/24/1200315931220.jpgGöle kadar ulaşan bu materyaller gölün dibine çökmekte ve hem gölün bataklık haline gelmesine sebep olmakta hem de gölün dolmasına sebep olmaktadır.

İşte bu yüzden Sayın Bakanımızın çok önemli katkıları ile gerçekleştirilecek olan Göl Temizliği sonrasında  Uzungöl Turizminin en önemli lokomotifi durumunda olan Göl adeta yeniden doğacak ve de yepyeni yüzü ile Uzungöl Hayranlarını buluşturmuş olacak.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Temizleniyor

İlginizi Çekebilir