Uzungöl´de Göl Temizliği Başladı

Uzungöl´de Göl Temizliği Başladı

Ülkemiz ve de Karadeniz Turizminin En Önemli Merkezlerinden Uzungöl´de Göl Temizliği Başladı

UZUNGÖL´DE GÖL TEMİZLİĞİ BAŞLADI

Uzungöl´de Göl Temizliği başladı.DSİ Trabzon 22. Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında imzalanan protokolün ardından Yüklenici firma tarafından İş Makineleri Uzungöl´e getirildi.İş makinelerinin göle yerleştirilmesi çalışması tamamlandı.Ve de Göl temizliğine başlandı.

Bilindiği gibi Uzungöl´de Göl  Temizliği İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun talimatları ile başlatılmıştı.Son 6 ay içerisinde Sayın Bakanımızın ısrarlı takipleri ile gö termizliği için gerekli olan altyapı çalışmaları tamamlandı ve göl temizliğine başlanmış oldu.

GÖL NASIL TEMİZLENECEK

Gölün temizlik çalışmalarında şu anda ülkemizde uygulanmakta olan en ileri teknoloji kullanılacak.Haliç´in temizlenmesinde de kullanılan teknoloji sayesinde gölün dibinde bulunan çamur ve husubat vakumlama metodu ile emilecek ve de borular ile Uzungöl´ün alt kısmında bulunan İnceli Mahallesinin girişinde yer alan Değirmen Mevkisine kadar borular ile taşınacak./resimler/2017-2/14/1158499192566.jpgAtık maddeler ve husubat Değirmen mevkiinden dereye karıştırılacak.

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Temizlik Çalışmalarını yerinde inceledi ve de temizlik çalışmaları ve süreç ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.Katkılarından dolayı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´ya teşekkür eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Uzungöl´ün Karadeniz Turizminin en önemli  Merkezlerinden bir tanesi olduğunu ve de Uzungöl´ü aslına uygun olarak korumanın hepimizin en önemli görevi olduğunu ifade etti.

Temizlik Çalışmaları ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok  bundan 6 ay önce İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun Göl Temizliği ile ilgili olarak kendilerine ve de tüm Uzxungöllülere söz verdiğini anımsattı./resimler/2017-2/14/1159161287660.jpgSayın Bakanımızın Her işinde olduğu gibi Göl temizliği konusunda da verdiği tüm sözleri yakından takip ettiğini ve de yapılan işin her aşamasından haberdar olduğunu ifade eden Başkan Hanefi Tok bu anlamda her konuda olduğu gibi göl temizliği konusunda da göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı Sayın Bakanımıza Çaykara Halkı adına teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Proje süreci ile ilgili de bilgiler veren Başkan Hanefi Tok Uzungöl´ün şu anda Ülkemizde mevcut olan en ileri teknoloji yöntemi ile temizlendiğini ve de 2 ay gibi kısa bir sürede göl temizleme çalışmalarının tamamlanacağını ifade etti.

Nisan ayının ortalarında göl temizleme çalışmasının tamamlanacağını ve de Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl ?ün en önemli değeri olan gölün pırıl pırıl ve de tertemiz yüzü ile yeni sezonda misafirlerini ağırlayacağını sözlerine ekledi.

Göl Temizliği ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi aldığımız Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ise Göl Temizliği ile ilgili Makinelerin Uzungöl´e geldiğini şu an itibarı ile eksik olan bazı ekipmanların bulunduğunu ve bu ekipmanların da kısa bir süre içerisinde tamamlanarak göl temizliğine başlanacağını ifade etti.

Yüklenici Firma Şefi Makine Mühendisi Fatih Turan ile görüştüklerini ifade eden Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan Yüklenici Firmanın gölü 2 ay içersinde temizlemeyi planladığını ancak özellikle gölün donması gibi durumlar ile karşılaşılması durumlarında bu sürenin biraz uzayabileceğini ifade etti.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Temizliği Başladı

İlginizi Çekebilir