Uzungöl´de Göl Temizliği Başlıyor

Uzungöl´de Göl Temizliği Başlıyor

Uzungöl´de Göl Temizliği İle İlgili Protokol İmzalandı

UZUNGÖL´DE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Uzungöl´de herkesin büyük bir merak ile beklediği Göl Temizliği ile ilgili güzel haber Trabzon´dan geldi.Trabzon DSİ 22.Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı.17.01.2017

Dünyanın ve Türkiye´nin önemli turizm destinasyonları arasında bulunan Uzungöl´ün temizlenmesi için DSİ 22 Bölge Müdürlüğü harekete geçti ve göl temizliği için sözleşme imzalandı

Türkiye´nin ve Doğu Karadeniz´in en çok turist ağırlayan merkezlerinden biri olan Uzungöl´ün temizliği için, DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut BERBER ile yüklenici firma temsilcisi arasında sözleşme imzaladı. Sözleşme kapsamında 4 metre derinlikten çıkarılacak çamur, pompalar vasıtasıyla başka bir yere taşınacak ve ayrıca depo sahası da membran ile kaplanacak. 150 bin metreküp rusubatın çıkarılması beklenen Uzungöl, temizlik çalışmalarının ardından pırıl pırıl bir görünüme kavuşacak.

/resimler/2017-1/24/1159432186865.jpg

DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut BERBER, ?Uzungöl, Turizmde Doğu Karadeniz´in incisi konumundadır. Bu doğal güzelliği korumak için, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun talimatı sonrasında, gölü rusubatlardan temizlemek maksadıyla çalışma başlattık. Geldiğimiz noktada yüklenici firma temsilcisiyle sözleşmeyi imzaladık.

İlgili firma göl temizliğini sözleşmeye göre 150 gün içerisinde tamamlayacaktır. DSİ olarak Trabzon´u kalkındırmak ve taşkın risklerinden korumak için, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz? ifadelerini kullandı. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü´nde ayrıca, Düzköy İlçesi Çayırbağı Köyü Doğankaya Mahallesi ve Yomra Şana Beldesi Kayabaşı Köyü Ekşili Deresi Taşkın Koruma İnşaatı işlerinin de sözleşmeleri yüklenici firma temsilcileri ile imzalandı.

/resimler/2017-1/24/1200019999506.jpg

Uzungöl´de Gölün Temizlenmesi ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Sonbahar´da Uzungöl´de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun da katılımları ile Karedeniz Turizminin masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştirdiklerini  bu toplantıda Sayın Bakanımızın Göl Temizliği ile ilgili olarak kendilerine söz verdiğini anımsattı.

Sözleşme imzalandıktan sonra yer tesliminin de yapıldığını ve de en geç 15 gün içerisinde göl temizliğine başlanacağını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok aslında bu çalışmaya daha önce başlamayı planladıklarını ancak gölün üzerinin buz ile kaplı olması sebebi ile bu çalışmanın başlamasının bu günlere geldiğini sözlerine ekledi.

Sayın Bakanımızın her zaman olduğu gibi söylediği her sözün ve de yapmayı taahhüt ettiği her çalışmanın titizlikle arkasında durduğunu ifade eden Başkan Hanefi Tok Uzungöl´de Göl Temizliği ile ilgili sürecin de Sayın Bakanımızın ısrarlı takipleri ile çok hızlı yürüdüğünü ifade etti.

/resimler/2017-1/24/1200185624906.jpg

İlk olarak KTÜ´den gelen teknik ekibin Göl Temizliği ile ilgili Teknik bir çalışma yaptığını ve bu çalışma sonunda hazırlanan raporun İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´ya sunulduğunu anımsatan Belediye Başkanı Hanefi Tok Sayın Bakanımızın da Göl Temizliğinin Turizm sezonuna yetiştirilmesi konusundaki talimatları ile sürecin hızlanmış olduğunu ifade etti.

Göl temizliğinin yeni sezona mutlaka yetiştirileceğini bu yüzden de Sayın Bakanımızın sözleşmeye 150 günde tamamlanma maddesini koydurduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 2017 yılında Uzungöl´ü ziyarete gelecek olan misafirlerimizin tertemiz ve pırıl pırıl bir Uzungöl ile karşılaşacaklarını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Temizliği Başlıyor

İlginizi Çekebilir