Uzungöl´de Gölün Temizliğine Başlanıyor!

Uzungöl´de Gölün Temizliğine Başlanıyor!

Karadeniz Turizminin Göz Bebeği Uzungöl´de Gölün Temizlik Çalışmalarına Başlanıyor

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu´nun  da katılımları ile  3 Nisan 2016 Pazar Günü Uzungöl´de gerçekleştilen  Turizm Zirvesi toplantısının ardından Uzungöl ile ilgili altyapı çalışmalarına hız verildi.Uzungöl´ün mevcut sorunlarının çözüme kavuşturulması amacı ile ilgili daireler Uzungöl´de altyapı çalışmalarına hızlı bir şekilde başladılar.

Bu çalışmalardan bir tanesi de Gölün Temizliği konusu.Uzungöl ile adeta özdeşleşen ve de Uzungöl´ü ziyarete gelen turistlerin en büyük ilgi odağı olan göl dolma tehlikesi ile karşı karşıya.Özellikle İlkbahar mevsiminde su seviyesinin yükselmesi ile birlikte yukarılardan gelen taş,toprak ya da değişik malzemeler ile gölün alanı daralmakta ve de adeta dolma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır.

Gölün Temizliği konusu Toplantıda Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Konuşma sırasında Bakana iletilmiş ve Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından gölün temizliği ile ilgili olarak söz verilmişti.

Bakan Süleyman Soylu toplantıda gölün temizliğinin 2016 Turizm Sezonuna yetişip yetişemeyeceğini sordu.Sezona yetişmez cevabı üzerine o zaman gölün temizliğini sezon sonuna bırakalım kararı alınmıştı.Ayrıca gölün hangi şekilde temizleneceği de aynı toplantıda konuşulmuş ve de çevreyi kirletmeme adına vakumlu makineler ile gölün temizliğinin yapılması ve oluşan atık maddelerin ise şu an kullanılan son ve de en modern sistem olan poşetleyerek kaldırılması kararı alınmıştı./resimler/2016-4/11/1618207235571.jpgİşte dün bu söz ile ilgili ilk adım atılmış oldu.Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan´ın Yönetiminde Ankara DSİ Genel Müdürlüğünden Harita Mühendisi Yakup atlıer,Harita Teknikeri Medeni Altın Ve Hidrolog Muammer Uçarkuş,Trabzon D.S.İ. 22. Bölge Harita Mühendisi Ekber Genç´ten oluşan bir ekip gölün temizliği ile ilgili olarak Gölde bir fizibilite çalışması gerçekleştirdiler.

Ekip tarafından hazırklanan fizibilite raporu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına takdim edilecek ve buı şekilde gölün temizlik süreci fiilen  başlamış olacak.

GÖLDE EN DERİN YER 6 METRE

Uzungöl´e gelen Turistlerin bizlere en fazla sordukları sorulardan biridir bu. Gölün en derin yeri kaç metredir vsorusu ile çok sık karşılaşırız. Bizler de elimizde bir bilgi ya da belge olmadığından tahmini rakamlar ile misafirlerimizin bu merakını gidermeye çalışırız.

Oysa dün bu soru cevabını bulmuş oldu.Yapıolan Bilimsel çalışmalar ve ölçümlerin neticesinde gölün en derin yerinin  6 metre olduğu resmen tespit edilmiş oldu.Bizler de artık gönül rahatlığı ile misafirlerimize gölün en derin  yerinin 6 metre olduğunu misafirlerimize ifade etmiş olacağız.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir