Uzungöl´de Güneş Açtı

Uzungöl´de Güneş Açtı

Öğretmen Hilmi Kanık´ın "Uzungöl´de Güneş Açtı" İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz

Bundan tam 14 ay öncesiydi.Kara bir kabus Uzungöl Halkının üzerine çöreklenmişti.Uzungöl´ün fidan gibi delikanlıları onların tertemiz pırlanta gibi yüreklerine hiç de uygun olmayan  bir suçlama ile karşı karşıya idiler.

Bizler Tüm Uzungöl Halkı Gençlerimizin analarının ak sütü gibi tertemiz olduklarını adımız gibi biliyorduk.Ancak sadece bizim bilmemiz elbette ki yeterli değildi.Gençlerimizin de Hukuken de aklanması ve de pırıl pırıl bir şekilde yeniden aramıza dönmeleri gerekiyordu.

Zor bir süreç başlamıştı Uzungöl için.Hem bizler yakın komşuları ve de arkadaşları olarak hem de Gençlerimizin sabırlı ve metanetli aileleri tam 14 ay boyunca sabırla bekledik,bekledik,bekledik.

Elbette ki her zor günün bir aydınlığı vardı.Elbette ki her karanlık gecenin sabahında pırıl pırıl aydınlık bir güneş doğacaktı.

Sadece sabır gerekiyordu.O karanlık gecenin bitmesi ve de sabah güneşinin o sımsıcak hali ile Uzungöl´ü aydınlatması için sadece sabır gerekiyordu.

Ver dün.Takvimler 15 Ocak 2018´i gösteriyordu.Artık sabah şafağı iyiden iyiye aydınlanmıştı.Tüm Uzungöl tek ses tek yürek Trabzon´daydı dün.Uzungöl için Güneş Doğmak üzereydi dün.

Ve de Hakim Kararını açıkladı.Gençlerimizin tamamı suçsuz bulunarak beraat ettiler.

Dedik ya bizler zaten biliyorduk onların tertemiz olduklarını.Ve de dün bu suçsuzluklaru Hukuk anlamında da tescillenmiş oldu.

Dün akşam tüm Uzungöl´de adeta Bayram havası vardı.Herkes gençlerimizin evlerindeydi dün akşam.Hem genç Kardeşlerimizi bağrına bastı hem de ailelerinin mutluluklarına ortak olmuş oldular dün akşam.

Onlar içeride bizler ise dışarıda 14 ay çok ama çok zor geçti.Bizler 14 aydır bu konuda tek satır dahi yazmadık.Neden mi? Dedik ki öyle çocuklarımız aklanacak.Paşalar gibi dimdik karşımıza gelecek ondan sonra yazacağız dedik.Ve de Şimdi Yazma zamanı?

Ve de gençlerimiz hepimize şu gerçeği bir kere daha haykırarak döndü ailelerinin yanına.

Karadeniz delikanlısı merttir.Karadeniz delikanlısı adam gibi, adamdır.Karadeniz delikanlısı asla ve asla milletine ve de vatanına ihanet etmez.

Geçirdiğiniz o sıkıntılı aylardan sonra aramıza hoş geldiniz çocuklar.16 Ocak sabahı Uzungöl´de Güneş bir başka açtı.16 Ocak sabahı Uzungöl´de Güneş bir başka sıcak.

Daha nice güneşli ve de güzel günlere Uzungöl?



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Güneş Açtı

İlginizi Çekebilir