Uzungöl´de Kano Heyecanı

Uzungöl´de Kano Heyecanı

DSİ TRabzon İl Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Kano Oryantring Yarışmaları Uzungöl´de Gerçekleştirildi.

24 Eylül 2017 Pazar Günü Uzungöl´de gerçekleştirilen ve yaklaşık 150 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen  ?Kano İle Oryantring? yarışmaları yöre halkının da katılımı ile büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi./resimler/2017-9/25/1339263212734.jpgDSİ Trabzon İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve de Beşikdüzü Belediyesi Poyraz Gençlik ve Spor Kulübünün Sponsor olarak destek verdiği yarışmalarda yaklaşık olarak 150 öğrenci madalyalara sahip olabilmek için yoğun bir gayret sarf ettiler.

GELECEĞE YELKEN AÇIYORUM PROJESİ

İçişleri Bakanlığı Dernekler Federasyonu Tarafından da Desteklenen ve "Geleceğe Yelken Açıyorum" Projesi adı ile gerçekleştirilen Yarışmalarda yaklaşık 150 Sporcu Yarıştı.

KAYMAKAM AYRANCI-SPORCULARI ÇAYKARA´DA MİSAFİR ETMEKTEN ÇOK MUTLUYUZ

Kano Oryantring Yarışmalarının Açılış Törenine Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı da katıldı.Yarışmalar başlamadan önce sporculara yönelik bir konuşma yapan Kaymakam Ayrancı Öğrencileri ve de Yarışmacı Sporcuları Çaykara İlçemizde misafir etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Çaykara İlçemizin ve Ülkemiz Turizminin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl´ün Turizmin yanı sıra farklı Sportif ve sosyal etkinlikler bile de insanlarımızın hizmetinde bulunması gerektiğini ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı bu anlamda Kano ile Oryantring Yarışmalarının Uzungöl´de gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti./resimler/2017-9/25/1340349776544.jpgÇaykara Kaymakamlığı olarak hem Çaykara İlçemizin hem de Uzungöl´ün Sportif ve Sosyal aktiviteler anlamında etkinlik merkezleri olabilmeleri için bir çok etkinlik planladıklarını ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı yarışmaya katılan sporcular ile Uzungöl´ün bambaşka bir güzelliğe sahip olduğunu ve de bu tür etkinliklerin Uzungöl´de bolca gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

FATİH BEKTAŞ-UZUNGÖL FARKLI ETKİNLİKLER İLE DE ANILMALI

Uzungöl´ün Allah vergisi muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olduğunu ve de hem Karadeniz Bölgesinin hem de Ülkjemizin en önemli merkezlerinde4n bir tanesi olduğunu ifade eden Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Fatih Bektaş Uzungöl´ün sadece Doğal Güzelliği ile değil gerçekleştirilecek olan birbirinden güzel sosyal,kültürel faaliyetler ve de Sportif etkinlikler ile de gündeme gelmesi gerektiğini ifade etti./resimler/2017-9/25/2059512323164.jpgTÜRKİYE´DE VE UZUNGÖL´DE İLK DEFA

Hem Ülkemizde hem de Uzungöl´de ilk defa Kano Oryantring Yarışmalarını Uzungöl´de gerçekleştirmenin mutluluğunu ve de haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Müdür Fatih Bektaş  bu organizasyon ile birlikte Ülkemiz Turizminin en önemli Merkezlerinden Olan Uzungöl´de Turizm  Destimasyonunun yanı sıra bir de Spor Destimasyonunu başlatmış olduklarını sözlerine ekledi.

/resimler/2017-9/25/1341510871871.jpgTÜRKİYE ŞAMPİYONASI FİNALLERİ UZUNGÖL´DE

Bu gün itibarı ile Spora dayalı bir Turizm hareketinin Uzungöl´de başlamış olduğunu ifade eden Müdür Fatih Bektaş 2018 Yılı Mayıs Ayında Türkiye Genelinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası Final Müsabakalarının Uzungöl´de yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

ÖNCE KANO YARIŞMALARI

Kano Yarışmaları 2 aşamada gerçekleştirildi.Uzungöl´de Göl üzerinde gerçekleştirilen Kano Yarışmalarında Yarışma Grupları şu şekilde oluşturuldu.

1-Deniz Kanosu K1 ve K 2 Sınıflarında

2-Akarsu Kanosu-K1 Sınıfında

YARIŞMA NASIL YAPILDI ?

Gölün üzerine Yarışma başlamadan önce belirli hedefler konuldu.Ve de her yarışmacıya ayrı bir harita verildi.Her yarışmacının haritası farklı olduğu için doğal olarak hedefleri de farklı olmuş oldu.Daha sonra yarışmacılardan kano ile gölün üzerinde hedeflerini bulmalarını ve de haritada kendilerine verilen güzergahtaki hedeflerin tamamını bulduktan sonra yarışmayı tamamlamaları istendi.

Yaklaşık 4 saat süren Deniz ve Akarsu Kanosu yarışmalarında 70 Sporcu dereceye girebilmek için birbirleri ile kıyasıya bir yarışmanın içerisinde oldular.

SPORCULAR SU İLE ADETA DANS ETTİ

Yarışma esnasında Sporcuların rahat tavırları gözlerden kaçmazken 70 Sporcu göl üzerinde he4m yarıştı hem de tabiri caiz ise adeta su ile dans etti.

KOŞARAK ORYANTRİNG YARIŞMALARI

Organizasyonda ayrıca 80 Sporcunun katılımları ile koşarak Oryantring Yarışmaları gerçekleştirildi.Koşarak Oryantring Yarışmalarında da aynı sudaki yarışmalarda olduğu gibi yol üzerinde belirli hedefler konuldu.Ve de yarışmacılardan kendilerine4 verilen haritalara göre bu hedefleri bularak yarışmaları istendi./resimler/2017-9/25/1343108529675.jpgBüyük bir çekişmeye sahne olan Koşarak Oryantring Yarışmaları Gölün üst kısmında tamamlandı ve de dereceye giren sporcular belli oldu.

DERECEYE GİRENLERE MADALYA VE ÖDÜL

Yarışmalarda dereceye giren Sporculara Organizasyon Komitesi tarafından çeşitli ödüller ile birlikte Her Kategoride Yarışmaları ilk dört sırada tamamlayan sporculara madalya takdim edildi.

DERECEYE GİREN SPORCULAR

K 2 ERKEK KATEGORİSİ

K 2 Kategorisi ikişer sporcu ile gerçekleştirildi.Bu Sporcuların kullandıkları Kanolar ikişer kişilik olarak tasarlandı.Ve de İki Sporcu tek kanoda yarışarak takım halinde rakiplerini elemeye çalıştı.

1.Fahri Kulakoğlu-Arda Yücesan

2.Oktay Güler-Onur Taş

K 2 BAYAN

1.Semanur Çolak-Berna Ergin

2.Hale Dizman-Deren Kukul

AKARSU ERKEK

1-Arda Yücesan

2-Onur Taş

3-Fahri Kulakoğlu

4-Bayram Dilli

5-Oktay Güler

AKARSU BAYAN

1-Ceren Aksoy

2-Hale Dizman

3-Tuana Ergin

DENİZ KANOSU K 1 ERKEK

1-Bayram Dilli

2-Semih Akyüz

3-Konuralp Bektaş

4-Emrah Süleyman

DENİZ KANOSU K 1 BAYAN

1-Gülse Öztürk

2-Tuanna Ergin

KANO İLE ORYANTRİNG KARA YARIŞMASI SONUÇLARI ŞU ŞEKİLDE

A-E 18   2.5 KM  MESAFE

1-Unit Kor

2-Oktay Güler

3-Tayfun Öztürk

4-Barışcan Bereket

5-Raif Ocak

E-16    2.4 KM MESAFE

1-Emre Sefa Dilli

2-Alperen Kalyoncu

3-Konuralpo Bektaş

4-Emircan Malcı

E 14 2 KM MESAFE

1-Sertaç Alp Dilli

2-Ömer Furkan Erarslan

3-Tuna Ergin

4-Ahmet Can Dizman

5-Koray Tolip

6-Vatan Zengin

E 21 ÜSTÜ    1.6 KM YARIŞMA MESAFESİ

1.Utku Uzun

2-Ahmet Kaya

3.Onur Taş

K 20  2.6 KM YARIŞMA MESAFESİ

1.Ayşenur Ünal

2-Hatice Köse

K 16 2.2 KM YARIŞMA MESAFESİ

1-Sedanur Genel

2-Beyza Şafak

3-Aleyna Kurtuluş

4-Nazlıcan Midilli

K 14 1.8 KM YARIŞMA MESAFESİ

1-Gülcan Şener

2-Hanife Ezgi Sağlam

3-İpek Zavrak

4-Gülnur Şener

5-Derya Zeynep Cep

6-Zeynep Bıçakçıoğlu

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Kano Heyecanı

İlginizi Çekebilir