Uzungöl´de Kış Turizmi Masaya Yatırıldı

Uzungöl´de Kış Turizmi Masaya Yatırıldı

Uzungöl´de Kış turizmi İle İlgili Gerçekleştirilebilecek Etkinlikler Trabzon´da Gerçekleştirilen Toplantıda Masaya Yatırıldı

Uzungöl´de Kış turizmi masaya yatırıldı.Her mevsimi bir başka güzel olan Uzungöl´de Kış mevsiminde gerçekleştirilebilecek Turizm aktiviteleri Trabzon İlimizde gerçekleştirilen bir toplantı ile masaya yatırıldı.

Toplantıya Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi  Tok,Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu,Uzungöl Turizminin Geliştirilmesi amacı ile hazırlamış olduğu projeler ile takdir toplayan KTÜ Beden Eğitimi Yüksek Okulu Müdürü Fatih Bektaş,Trabzon İl Turizm Müdürlüğü yetkilileri,Uzungöl  Muhtarı  Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği Başkanı Mehmet Öztürk ile turizmciler ve STK temsilcileri  katıldılar./resimler/2018-1/9/1301413444176.jpgToplantıda KTÜ Beden Eğitimi Yüksek Okulu Müdürü Fatih Bektaş tarafından Kış Mevsiminde Uzungöl´de gerçekleştirilebilecek etkinlikler hakkında bilgi verildi.

Sunumunu Görsel materyaller ile süsleyen Fatih Bektaş Dünyanın çeşitli Turizm Merkezlerinde gerçekleştirilen Turizm Aktivitelerinin Uzungöl´de de gerç ekleştirilebileceğine vurgu yaptı.

İŞTE ÖNERİLEN ETKİNLİKLERİN BİR BÖLÜMÜ

KARAKOLUN ARKA TARAFINDA KAYAK PİSTİ

Eski İlkokul Mevcut Karakol binasının arkasında yer alan Geniş arazi kış mevsimi için kayak pisti olarak değerlendirilebilir.Büyük bölümü yaz mevsiminde tarım arazisi olarak kullanılan ve de henüz Turizme kazandırılamayan bu alan bu şekilde Turizme kazandırılmış olur.

Çok Geniş bir alana sahip olan bu bölgede kış mevsiminde gerçekleştirilebilecek olan Kayak Pisti Uzungöl´ün Kış Mevsiminde de Cazibe Merkezi Haline gelmesine sebep olabilir.

DAĞ KAYAĞI

Etrafı Dağlar ile çevrili olan Uzungöl´de Planlı bir altyapı çalışması ile çeşitli parkurlarda Dağ Kayağı etkinlikleri gerçekleştirilebilir./resimler/2018-1/9/1301585163314.jpgÖzellikle Glazomat Bölgesi,Kaplanoz Mahallesinin üst kısmı,Filak,Çamlık Mezireleri ile Hocalı Komları,Greni Meziresi,Sırandağı Mezireleri Dağ Kayağı konusunda kolaylıkla ulaşılabilecek olan alanlar olarak karşımızda duruyor.

KAR BİSİKLETİ ETKİNLİĞİ

Özellikle bu kış mevsiminde Uzungöllü Gençler tarafından çok fazla gerçekleştirilen Kar motoru ve kar bisikleti etkinliği toplantıda masaya yatırıldı.Kar Bisikleti ile insanlarımızın Uzungöl´ün Yaylalarını ve mezirelerini rahatlıkla gezebilecekleri  Beden eğitimi  Yüksek Okulu Müdürü Fatih Bektaş Tarafından Dünyadaki örnek uygulamaları ile birlikte anlatıldı.

TREKİNG

Akarsuları ile çok zengin olan Uzungöl´de Treking ile ilgili bir çok etkinliğin Uzungöl´de yapılabileceği toplantıda masaya yatırıldı.

Yılın her mevsiminde Uzungöl´de Treking Etkinliğinin yapılabileceği Dünyadaki örnekleri ile birlikte toplantıda değerlendirildi.

KANO

2017  Yılı Sonbahar Mevsiminde Uzungöl´de Kano ile ilgili gerçekleştirdikleri yarışmaların çok büyük bir ilgi gördüğünü ifade eden Müdür Fatih Bektaş  Uzungöl´ün Kano Sporu açısından muhteşem bir altyapıya sahip olduğunu ve de Kano Sporu ile ilgili Uzungöl´de bir çok etkinlik gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

2017 Yılı Mayıs Ayı itibarı ile Uzungöl´de yeni bir Kano Yarışması plandıklarını ifade eden KTÜ Beden Eğitimi Yüksek Okulu Müdürü Fatih Bektaş Türkiye Genelinde yaklaşık 1000 sporcuyu Uzungöl´e getirerek Uzungöl Turizmine farklı bir heyecan ve de farklılık ve de heyecan kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

SAFARİ

Uzungöl ile Çevresinde bulunan mezire ve de yaylaların Safari Sporu için son derece uygun parkurlara sahip olduğu video gösterimi ile katılımcılara gösterildiği toplantıda özellikle de Uzungöl Multat Yayla yolunun Safari Sporu açısından son derece uygun bir parkur olduğu vurgulandı.

YÜRÜYÜŞ YOLLARI

Uzungöl  Çevresinde yer alan ormanlık alan ile Mahalle ve mezire alanlarına giden yolların özellikle de kış mevsiminde düzenlenerek Kış Turizmine kazandırılması farklı bir turizm etkinliği olarak toplantıda masaya yatırıldı.

Gerçekleştirilecek olan altyapı çalışmasının ardından yapılacak olan bu yürüyüş yollarının Uzungöl´e gelen turistlerin çok fazla ilgisini çekeceği ve de insanların bolca zaman harcayacakları farklı bir turizm aktivitesinin Uzungöl´e kazandırılacağı toplantıda ifade edildi.

DÜNYADA BİR İLK

Toplantıda Kanal Sporu ve Kanal yarışları üzerinde duruldu.KTÜ Beden Eğitimi Yüksek Okulu Müdürü Fatih Bektaş Dünyadaki en uzun kanal yarışının 450 metrelik bir parkurda gerçekleştirildiğini oysa Uzungöl´de 750 metrelik bir kanal yarışı parkurunun bulunduğunu ifade etti.

Uzungöl İnceli Mahallesi girişinde bulunan Merkez Değirmenine ait kanalın 750 metre uzunluğunda olduğunu ve de rahatlıkla kanal yarışı için kullanılabileceğini ifade eden Fatih Bektaş bununla ilgili altyapı çalışlmalarının tamamlanmasının ardından farklı bir Turizm Aktivitesi olarak bu yarışın da Uzungöl Dostlarının hizmetine sunulabileceğini sözlerine ekledi.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir