Uzungöl´de Makbule Anne Ağlatttı

Uzungöl´de Makbule Anne Ağlatttı

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Tahan´ın Annesi Uzungöl´de Göz Yaşları İle Toprağa Verildi.

Uzungöl Makbule Anne´ye Ağlıyor.Uzungöl Filak Mahallesinden Hasan(Hasanbek) TAHAN´ın Eşi Makbule Tahan Bir süredir mücadele ettiği Kalp Rahatsızlığı Hastalığına yenik düşerek Uzungöl´ü göz yaşlarına boğdu.Yaklaşık 3 senedir Kalp Rahatsızlığı ile Mücadele eden Makbule Anne 12 Aralık 2015 tarihinde kalbine yenik düşerek aramızdan ayrıldı.

/resimler/2015-12/13/1731177556840.jpg

Çaykara Tur´da Şöför olarak çalışan Ahmet TAHAN´ın Abisinin Hanımı,Yakup Tahan´ın ise Amcasının Hanımı olan Makbule anne İsmail,Tahir,İlhan ve İhsan TAHAN´ın anneleriydi.Uzun süre Trtabzon´da Oğlu İlhan´ın yanında hasta olarak tedavi gören Makbule Anne ne yazık ki kalbine daha fazla dayanamadı.

/resimler/2015-12/13/1724392392665.jpg

Makbule Anne 13.12.2015 Pazar Günü İkindi Namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Filak Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında defnedildi.

Makbule Annenin cenaze namazına Uzungöl Muhtarı Mustafa TAHAN,Uzungöllü İş Adamı Dursun Ali İNAN ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Aramızdan zamansız ayrılışı ile Uzungöl´ü göz yaşlarına boğan Makbule Anne´ye Allah´tan Rahmet,kederli ailesine ve Tüm Uzungöl Halkına baş sağlığı dileklerimizi iletşiyoruz.

İLETİŞİM:

İsmail TAHAN-Oğlu    0542 4346164

İlhan TAHAN-Oğlu   0537 6790098

         ÇALIŞMAK VE ÖRNEK AHLAK İLE GEÇEN TATLI BİR ÖMÜR

Uzungöllü olan kardeşlerimiz,dostlarımız çok iyi bilirler.Sevgili Hasan TAHAN Abimiz Uzungöl´ün belki de en çalışkan insanlarından biridir.Aynı zamanda çok da cesurdur Sevgili Hasan Abi.Gözü hiç bir şeyden korkmaz.Bu yüzden eşini ve de çocuklarını da bu şekilde yetiştirmiştir.Sevgili Hasan Abinin çocuklarının hepsi cesur,gözü pek ve hiç bir şeyden kormayan,hiç bir zorluktan çekinmeyen insanlar olarak yaşıyorlar aramızda.

Örneğin Bir anıyı eklemek isterim.1980´li yıllar.Hasan Abi´nin Oğlu Sevgili Tahir O zamanlar bizim gibi çocuk sayılabilecek bir yaşta.Kamyon ile yayladan Uzungöl´e eski yoldan ot getiriyor Sevgili Tahir.Arabanın içi de üstü de insan dolu.Yolun en tehlikeli mevkisi olan Gosdandi Mevkisinde Arabanın frenlerinin tutmadığınifarkediyor  Sevgili Tahir.Korksa Allah Göstermesin Araba uçuruma yuvalanacak.Ve de belki de orada bir katliam yaşanacak.Ama Sevgili Tahir gayet sakin bir şekilde arabadan atlayabileceklerin atlamasını istiyor sonra da arabayı yolun üst tarafına doğru tırmandırarak yolun üstünde yatırıyordu kamyonu.Kimsenin burnu dahi kanamadan cesareti sayesinde insanları da arabayı da kurtarıyordu Sevgili Tahir.

Sevgili Makbule Anne de tıpkı Hasan Abi olduğu gibi hayatı hep eşi ile birlikte çalışmak ve mücadele etmek ile geçti.Ancak bunun yanı sıra çocuklarına aşılamış olduğu örnek aile ahlakı ve terbiyesi ile de her zaman örnek olarak gösterildi Sevgili Makbule anne.Bu yüzden Sevgili Hasan Abi´nin çocukları çalışkanlıklarının yanı sıra annelerinden aldıkları örnek aile terbiyesi ile de her zaman toplumda parmak ile gösterilen insanlar oldular.

Çocuklarını büyüttü ev bark sahibi yaptı.Hepsini evlendirdi.Ve de dün itibarı ile bu dünyadaki görevini tamamlamanın mutluluğu ve de huzuru içerisinde bir melek gibi uçarak aramızdan ayrılıverdi Makbule Anne.

Yeni yolculuğuında Rabbim Yar ve Yardımcın Olsun Makbule Anne.Mevlam Seni Cenneti İle Mükafatlandırsın İnşallah.

 



Murat Mebus AYGÜN
13.12.2015 22:30:52
Makbule halamızın ölümü bizleri derinden üzdü. Mezire komşumuz ve iyi bir aile dostumuz olan hasanbeg amcamıza başı sagolsın. Hilmi hocama buradanda teşekkür ediyorum. Güzel bir anektod hazırladı. Buna ek olarak makbule teyzemizin gencecik yaşında kaybettiği birde irfan adında benim cocukluk arkadaşım ve okul arkadaşım yük arkadaşımada bu vesile ile rahmetle anıyor makbule halamın rahmaniyete intikal etmiş olması bizleri can dostumuz kardesimizide anımsamamizla yad ediyoruz.

İlginizi Çekebilir