Uzungöl´de Milli Birlik Ve Kardeşlik Paneli

Uzungöl´de Milli Birlik Ve Kardeşlik Paneli

Uzungöl´lü Genç İş Adamları Muhammet Aygün Ve Ali Zeyrek Tarafından Sezgin Otel´de Milli Birlik Ve Kardeşlik Paneli Düzenlendi.

UZUNGÖL´DE MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK PANELİ

Uzungöllü Turizmciler Ali Zeyrek ve Muhammet Ali Aygün Tarafından Uzungöl Sezgin Otel´de ?Milli Birlik Ve Kardeşlik Paneli? düzenlendi.

MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK PROJESİ NEDİR?

Bundan yaklaşık olarak 6 ay önce Proje için çalışmalara başlayan Turizmciler Muhammet Ali Aygün ve Ali Zeyrek konu ile ilgili ilk olarak Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile görüştüler.Başkandan gerekli desteği alan Turizmcilerimiz Daha sonra Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek ile görüştüler ve Temel Başkanın da desteklerini aldılar.

Daha sonra Trabzon Bölümüne geçen Turizmcilerimiz Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ak Parti Trabzon İl Başkanımız Haydar Revi ile görüşerek iki başkanın da desteklerini alarak yola koyuldular./resimler/2016-11/7/2118458169474.jpgÜçüncü aşama olarak İstanbul Arnavutköy Belediye Başkanı Çaykara´lı Hemşerimiz Ahmet Haşim Baltacı ile görüşen ve de Başkanımızın da desteğini arkalarına alan genç Turizmcilerimiz hızlı bir şekilde çalışmalara başladılar.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan çocuklarımızın kimsesizliğini,yalnızlığını ve de çaresizliğini Ülkemizin diğer Bölgelerinde yaşayan insanlara anlatabilmek ve de bu bölgelerimizde yaşayan çocuklarımıza yardım elimizi, uzatarak çocuklarımızı eğitmek ve topluma kazandırmak amacı ile başlatılan çalışmada genç turizmcilerimiz Van,Hakkari,Diyarbakır ve Şanlıurfa İllerindeki değişik okulları ziyaret ederek okulların ve öğrencilerin ihtiyaçları ile ilgili veri toplama çalışması gerçekleştirdiler.

Genç Turizmcilerimiz  şu an ise tesbit ettikleri eksikleri tamamlayarak yeniden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine doğru yola çıkmaya ve de öğrencilerin bu ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir tempo içerisinde çalışıyorlar.Bu yoğun tempo içersinde Uzungöl´de Projelerini tanıtım amacı ile ?Milli Birlik ve Kardeşlik? paneli düzenledi Turizmci Gençlerimiz.

UZUNGÖL SEZGİN OTEL´DE PANEL

06 Kasım Pazar Akşamı Uzungöl Sezgin Otel´de düzenlenen panele İstanbul Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı  Bayram Üstün,Ak Parti  Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan,Çay Tv Rize Ekibi,Muhtarlar ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

15 Temmuz Darbe Girişimi ve Ülkemizi Korumaya Çalışırken Şehit Edilen Kahraman vatan evlatlarımız için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan programın ardından hep birlikte İstiklal Marşımız okundu./resimler/2016-11/7/2119154107541.jpgÇay Tv Sunucusu Kerim Yılmaz tarafından sunuculuğu yapılan programda sinevizyon gösterileri,çeşitli konuşmalar ve müzik şöleni gerçekleştirildi.

SİNEVİZYON GÖSTERİSİ

Programda iki sinevizyon Gösterisi gerçekleştirildi.Birinci Bölümde 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili hazırlanan film davetlilere izlettirilirtken ikinci bölümde ise okullarda Gerçekleştirilen 15 Temmuz Etkinlikleri ile ilgili hazırlanan film davetlilere izlettirildi.

KUR´AN TİLAVETİ:

Çaykara Merkez Camii Müezzini Ahmet İnce tarafından Kur´an-ı Kerim okundu.Daha sonra ise Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan tarafından dua okundu.

BAŞKAN TOK KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK

Panelde Konuşmacı olarak söz alan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 17-25 Aralık ve 15 Temmuz tarihlerinde Ülkemizin Birlik ve Beraberlğine yönelik operasyonların yapılmaya çalışıldığını ancak Kahraman Milletimizin duruşu ve gösterdiği kahramanlık destanı ile tüm bunlara engel olduğunu anımsattı.

Bir milletin özgürlüğünün elinden alınmaya çalışılmasının en önemli örneğinin Ülkemizde yaşandığını anımsatan Başkan Hanefi Tok Ancak Milletimizin Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlendiğini ve de Ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan her türlü oyunun milletimizin dik duruşu ile engellendiğini söyledi.

/resimler/2016-11/7/1050566278244.jpg

15 Temmuz Akşamı 245 Kahraman vatan evladını Darbe Girişimi esnasında Şehit verdiklerini anımsatan Başkan Hanefi Tok Amerika ve Avrupa´nın Türkiye üzerinde oynamaya çalıştığı bu oyunu milletimizin bozduğunu ve liderinin yanında yer aldığını anımsattı.

Ülkemizin ezilen bir toplum olomaktan çıkıp artık kalkınan ve de hızla büyüyen bir toplum olduğunu söyleyen Başkan Hanefi Tok bir zamanlar başkaları tarafından Gündemi Belirlenen bir toplum olan Ülkemizin artık kararlı ve tutarlı bir politikanın doğal bir sonucu olarak Günümüzde Gündem Belirleyen bir Ülke durumuna geldiğini sözlerine ekledi.

Darbeye destek verenlerin günümüzde köşe bucak kaçtıklarını anımsatan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok kim gelirse gelsin arkalarında kahraman Türk Milleti bulunduğunu ve de bu destek arkalarında olduğu sürece hiçbir şeyden korkmadıklarını anımsattı.

GÜNEYDOĞU´YU KARIŞ KARIŞ GEZDİK

Ülkemizin birlik,bütünlük ve de bağımsızlığının her şeyden daha önemli olduğunu ve de Millet olarak 15 temmuz akşamı gösterdiğimiz kararlı duruşumuz ile bağımsızlık tutkumuzu tüm dünyaya haykırdığımızı anımsatarak sözlerine başlayan Genç Turizmci Ali Zeyrek,insanlarımızın artık uyandığını ve de tüm dünyanın Türkiye üzerinde oynamaya çalıştığı oyunun herkesin  farkında olduğunu ifade etti.

Ülkemizin Gündemi belirlenen bir Ülke durumunda iken günümüzde artık gündem belirleyen bir ülke durumuna geldiğini anımsatan Ali Zeyrek bunun Siyasi İstikrar sayesinde başarıldığını sözlerine ekledi.

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Yurdumuzun diğer Bölgeleri arasında bir köprü kurmayı amaçladıklarını ifade eden Turizmci Ali Zeyrek o bölgede yaşayan insanlarımızın da bizim kardeşlerimiz olduklarını ve orada bulunan çocukların okuyabilmeleri için bu projeyi başlattıklarını anımsattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaptıkları gezi esnasında çocukların ihtiyaçlarını tespit ettiklerini anımsatan Ali Zeyrek Bölgemiz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi arasında çok önemli farklılıklar bulunduğunu anımsattı.

Öğrencilerin defterlere,kalemlere,kırtasiye malzemelerine,giysilere ve akla gelebilecek her şeye  ihtiyaçlarının bulunduğunu anımsatan Ali Zeyrek toplayacakları yardımları bu bölgelerde bulunan çocuklarımıza ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

AHMET HAŞİM BALTACI UZUNGÖL´DE

İstanbul Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı Panelde yaptığı konuşmada öncelikle paneli düzenleyen Uzungöllü Turizmcilere teşekkür etti.İşlerinin yoğunluğundan dolayı çok sık olarak İlçemize gelemediğini anımsatan Ahmet Haşim Baltacı gençlerin bu organizasyonu sayesinde Çok Sevdiği Çaykara İlçemizi ziyaret etme imkanını bulduğunu anımsattı.

Millet olmanın aynı duyguyu paylaşmak anlamına geldiğini gelecekte başarılı olmak isteyen milletlerin geçmişi unutmadan geleceğe yön vermeleri gerektiğini anımsattı.

/resimler/2016-11/7/1051330341452.jpg

15 Temmuz Tarihinin Türk Siyasi Tarihinin en önemli ihanet harteketi olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Haşim Baltacı Darbe gecesi evinden çıkıp Toplanma Merkezine giderken doğrusunu söylemek gerekirse kafasında endişelerin bulunduğunu ifade etti.Türkiye´nin hızla büyüme ve de istikrarını kayıp etme endişesi taşıdığını ifade eden Başkan Baltacı sokağa çıktıktan sonra ise insanlarımızın bir sel gibi sokaklara aktığını gördüğü gibi tüm bu endişelerinin ortadan kalktığını ifade etti.

15 Temmuz gecesi Türk insanının İnancına ve de kendisinde sahip olan en hassas değer olan vatanına sahip çıktığını ifade eden Başkan Ahmet Haşim Baltacı İnsanımızın canı ile kanı ile tarihte eşine çok az rastlanan ve de ileride kitaplara konu olacak olan Muhteşem Bir Kahramanlık Destanı yazdığını ifade etti.

MİLLİ DEĞERLER BİZİM HER ŞEYİMİZ

Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Bayram Üstün öncelikle panele katılan herkese Ak Parti Trabzon İl Başkanımız Hadar Revi´nin  selamlarını iletti.Başkanımızın yoğun programı çerçevesinde çok arzu ettiği halde panele katılamadığını ifade eden Başkan Yardımcısı Üstün Millet olarak Manevi Değerlerimize sahip çıktığımız sürece bizi hiçbir gücün yenemeyeceğini ifade etti.

DİN İNSANLARI BİRLEŞTİRMELİ AYRIŞTIRMAMALI

Panelde bir konuşma yapan Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan İnsanların şu soruları kendilerine sormalarının gerekli olduğunu ifade etti.

Allah Dini Niçin Gönderdi?

Yaşanan Olaylarda Dinin etkisi nedir?

Günümüzde İslam İnsanları Birleştiriyor mu yoksa ayrıştırıyor mu?

Dinin bir çimento olduğunu ve de insanların ortak dini değerler etrafında birleştirmesi ve de kenetlendirmesi gerektiğini ifade eden Ali Fuat Baycan günümüzde ise ne yazık ki Dinin insanları ayrıştırmak için kullanıldığını ve de esas amacına hizmet etmediğini ifade etti.

Peygamber Efendimiz Hz Muhammed(SAV)´in vefatından itibaren dinde ayrışmaların başladığını ifade eden Müftü Baycan bu ayrışmaların çeşitli aşamalardan geçerek günümüze kadar geldiğini ifade etti.

Dinin tek bir tane kaynağının olduğunu onun da Allah´ın Kelamı Kur´an-ı Kerim olduğunu ifade eden Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan Yüce Allah(CC)´ın Kur´an-ı Kerimde ?Allah´ın İpine sıkı sıkı sarılın.Bölünüp parçalanmayın? emrinde bulunduğunu anımsattı.

İslam dininin temelinin düşünme,inceleme ve araştırmaya dayandığını ifade eden Müftü Baycan düşünmeyen,araştırmayan ve de sorgulamayan bir toplumdan hiçbir şey olmayacağını ve de bu tür toplumların hiçbir şekilde İslam Dinini gerçerk anlamda yaşayamayacağını ifade etti.

Esas Amacı insanlara Rahmet Olan suyun amacına uygun olarak kullanılmadığı taktirde geldiği yere felaket getirdiğini anımsatan Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan Dinin de Amacına uygun olarak kullanılması durumunda Rahmet olduğunu ancak amacına uygun olarak kullanılmadığında ise toplumu ayrıştırarak felaketlere sebep olabileceğini bu durumun ise topluma faydadan çok zarar getireceğini ifade etti.

UNUTMAYACAĞIZ ?UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz Darbe Girişiminin Demokrasi Tarihimize yapılmış olan en büyük saldırı olduğunu ifade eden Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek  Milletimizin Kahramanlık Destanı sayesinde Darbe Girişimi atlattıklarını Millet olarak Bu Darbe Girimini asla unutmayacaklarını ve de unutturmayacaklarını ifade etti.

Akıllı,Müslüman,devletini ve milletini seven nesiller yetiştirmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Tok Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın ?Bir Olacağız,İri Olacağız,Diri Olacağız hep beraber Büyük Türkiye Olacağız? sözünü anımsattı.

BALTA VE SOYLU´DAN BAŞARI MESAJI

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu İle Ak Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta yoğun programlarından dolayı panele katılamadılar ancak gönderdikleri mesajlar ile hem katılımcılardan katılamamaları sebebi ile anlayış beklediler hem de panel için Hayırlı Olsun dileklerini ilettiler.

MÜZİK  ŞÖLENİ

Çay Tv Rize Müzik Grubundan Kerim Tüfekçi ve Resul Karaaslan´ın müzik organizasyonunda Sanatçılar Ahmet Çakar ve Lütfi Güreli tarafından Darbe konulu atışmalı türküler sahnede okundu.

Daha sonra yine Rize´den gelen  Özgür Raym tarafından yine Darbe ile ilgili olarak hazırlanan Müzikal Gösteri davetlilerin beğenisine sunuldu.

PLAKET SUNMA TÖRENİ

İlk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Belediye Meclis Üyesi Hamit İnan tarafından İstanbul Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı´ya Plaket Takdimi yapıldı.

Daha Sonra Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek Tarafından İl Başkanı Haydar Revi´ye sunulmak üzere Trabzon Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk´e Plaket Takdimi yapıldı.

Son Olarak ise Panel´in Organizatörlerinden Muhammet Ali Aygün tarafından Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´a Plaket Takdimi yapıldı.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gaztesi



İlginizi Çekebilir