Uzungöl´de Motor Kazalarına Dur Diyecek Biri Yok Mu?

Uzungöl´de Motor Kazalarına Dur Diyecek Biri Yok Mu?

Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl´de gün geçmiyor ki her gün motor kazası yaşamasın

Uzungöl´de ATV motoruyla dereye uçan 3 kişi yaralandı.

Türkiye´nin ve Doğu Karadeniz´in en çok turist ağırlayan merkezlerinden biri olan Uzungöl´de gün geçmiyor ki neredeyse her gün ATV akülü motor ile bisiklet kazası olmasın. /resimler/2017-8/25/2324489589768.jpgkiraladıkları ATV motoruyla gezintiye çıkan 3 kişi Uzungöl-Demirkapı yolu DSİ göller bölgesinde sürücünün direksiyon hâkimiyeti kaybederek dereye uçtu. Olayda isimleri belirlenemeyen 3 kişi yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 ilk yardım ekibi yaralıları hastaneye kaldırdı. 

Yol olmamasına rağmen Uzungöl´de binlerce ATV motor ve bisikletin gelişi güzel sürücülere verilmesi her gün kazalara davetiye çıkarıyor. Özellikle Arap turistlerin kuralsız bir şekilde motor ve bisikletleri kullanmaları Uzungöl´ü sürekli kaza haberleriyle gündeme getiriyor. /resimler/2017-8/25/2325305371808.jpgUzungöl´de her yıl gelen milyonlarca turistin Doğa harikası Yedigöller bölgesini görmek için binlerce aracın kullandığı Uzungöl-Demirkapı Yedigöller bölgesindeki yolun dar ve bariyerleri olmaması, araç sürücüleriyle ATV akülü motor ve bisiklet sürücülerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Daha önce aynı yolda bariyerlerin olmaması nedeniyle araç, motor ve bisikletlerin göl veya dereye uçmasına neden olmuştu. Şimdiye kadar birçok araç, bisiklet ve Akülü sürücülerin uçtuğu göletlerden mucize eseri kurtuldu.  /resimler/2017-8/25/2326363048869.jpgUzungöl halkı ve turistlerin, yolun Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu söyleyerek, defalarca haber yapılmasına rağmen yol kenarında bariyer önlemi alınmamasına tepki gösteriyor. 

Özellikle göletlerin bulunduğu ve Demirkapı Yedigöller bölgesine kadar uzanan 25 kilometrelik yolun dere kenarından geçmesi nedeniyle çok acil bariyer veya korkuluk yapılmasını isteyen yöre halkı ve turistler, ?Göletlerin etrafında yolun dar olması araç ve bisiklet ve akülü araçların sürücüleri için büyük tehlike arz ediyor. Bu yolda bariyerlerin olmaması sonucu Bunun için kaza olmadan bu yol güzergâhı boyunca Trabzon Büyükşehir Belediyesinden acilen önlem alınmasını istiyoruz. Neredeyse her gün göletlere araç uçuyor. Burada ölümcül bir kaza olmasından sonramı önlem alınacak!  Kim duyacak bizim sesimizi? Yazık günah değil mi bu insanlara? İsyan mı etmemiz lazım? Bizim en çok istediğimiz yol kenarına bariyer yaptırmaktır, ?şeklinde konuştu.

/resimler/2017-8/25/2327365686717.jpgHaber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir