Uzungöl´de PTT İsyanı

Uzungöl´de PTT İsyanı

Uzungöl´de postanenin kapanması hem Esnafı hem yöre halkını hem de Uzungöl´ü ziyarete gelen turistleri zor durumda bırakıyor.

Uzungöl´de postanenin kapanması hem Esnafı hem yöre halkını hem de Uzungöl´ü ziyarete gelen turistleri zor durumda bırakıyor. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Uzungöl´de Postanenin kapalı olması dolayısı ile insanlar banka ile ilgili fatura işlemlerini çözemedikleri için sıkıntı gün geçtikçe daha da büyüyor.

UZUNGÖL´DE POSTANENİN SEYİR DEFTERİ

Uzungöl Postane ile 1970´li yıllarda tanıştı. Benim Rahmetli Babacığım Recep Kanık tarafından PTT Acentesi olarak insanlarımıza hizmet vermeye başladı Uzungöl´de. Teknoloji bu günkü gibi gelişmiş değil tabi ki o yıllarda. Uzungöl´de tek bir tane telefon var Halkın kullanabileceği. Siyah renkte çevirmeli bir telefon.

Bir yeri aramak için bir çok merkezden geçmek durumundasınız. Rahmetli Babamın şu sözleri dün gibi aklımda.

-Alo? Taşkıran çık aradan Çaykara ile görüşeceğim.

Telefon ve telgraf tek merkezden yani postaneden yürütülmekte bu dönemde. Ya mektuplar?Ah o mektuplar?Günümüzde hiç kimsenin kullanmadığı oysa ki o yıllarda herkesin duygularını en iyi bir şekilde ifade edebildiği o mektuplar?

Kar, kış kıyamet demeden her Salı günleri yola koyulurdu Rahmetli Babam. İlçeden mektupları alması gerekiyordu çünkü. İnsanları habersiz bırakamazdı. Ve de özellikle kış mevsiminde posta çuvalı sırtında yolun büyük bir bölümünü yürüyerek gelir ve de insanlarımızı mektupları ile buluştururdu.

Babamın İlçeden gelişi ile birlikte ise dükkânın içi adeta ana baba günü olur ve de insanlarımız bu şekilde mektuplarına kavuşmuş olurlardı.

Sonrasında 1978 Yılında Şubeye çevrildi Uzungöl´de Postane.  Çambaşı Mahallemizden Merhum Seyfettin Çelebi Abimiz bu defa insanlarımıza uzun seneler hizmet verdi.

1985´li yıllardan sonra ise Sevgili Paşa Dinç Abimiz Postane nöbetini devraldı ve de yaklaşık olarak 20 sene Uzungöl´e hizmet verdi, Sevgili Paşa Abi.

2008 Yılında ise Uzungöl´de Postane kapanma aşamasına geldi. Çaykara PTT İşletme Şefliği tarafından Uzungöl´e haftada iki gün memur gönderilebilmekte bu durum ise Uzungöl´ün yoğun taleplerine ne yazık ki cevap vermemekte idi.

2009 Yılında Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan tarafından Hizmetin aksamaması için Postane Acente olarak açıldı. 2009 yılından 03 Ekim 2016 tarihine kadar postane Muhtarımız tarafından insanlarımıza hizmet verdi.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl İsyanı

İlginizi Çekebilir