Uzungöl´de Yürekleri Yakan Yangın

Uzungöl´de Yürekleri Yakan Yangın

Uzungöl´de Hilmi İnan´a Ait Turizm tesisinde meydana gelen yangında Restaurant Bölümü Tamamen Yandı.

UZUNGÖL´DE YÜREKLERİ YAKAN YANGIN

10 Mayıs 2017 Tarihinde Uzungöl´de çıkan yangın bir Restaurant´ın tamamen yanmasına sebep oldu.

Edinilen bilgiye göre 10 Mayıs 2017 Çarşamba Günü Saat 15.30 sıralarında Uzungöl İnan Kardeşler Hilmi İnan´a ait Restaurant´ta yangın çıktı./resimler/2017-5/10/1706278933221.jpgÇıkış sebebi belli olmayan yangın çok kısa bir zaman  içerisinde şiddetli rüzgarın etkisi ile büyüdü. Çaykara ve Dernekpazarı İtfaiye ekipleri  ile birlikte halkın da yoğun bir şekilde katıldıkları söndürme çalışmalarında yangının tesisin diğer bölümlerine sıçraması önlendi. Yangında resturant bölümü tamamen yandı. İtfaiye soğutma çalışmalarına devam ediyor. Büyük hasarın meydana geldiği yangında can kaybı olmaması olayın en teselli yanı oldu. 

Çaykara Gündem Ailesi adına Başta Uzungöl´de Turizmin Mimarı İnan Kardeşiler olmak üzere tüm Uzungöl Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ASIRLIK ÇINAR YOK OLDU

Uzungöl tarihi ile eşdeğer olan İnan Kardeşler Restaurant ne yazık ki bu gün meydana gelen yangın ile birlikte yok oldu.

/resimler/2017-5/10/1706481121152.jpg1974 Yılında Uzungöl´de ilk açılan Restaurant olma özelliğine sahipti.İnan Kardeşler ve Uzungöl´de Turizmin Mimarı Dursun Ali İnan tarafından açılan Resataurant tam 42 senedir Turizm hizmeti veriyordu.

42 Senelik Uzungöl Turizmi ile yaşıt olan Restaurant tabiri caiz ise Uzungöl Turizminin yaşayan çınarı konumunda bulunuyordu.

Senelerce Uzungöl´e ziyarete gelen Bakanlara, Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına ev sahipliği yapmıştı Restaurantımız. Bu gün ise bir yangın yüreğimizin en derin yerinden kopardı aldı götürdü. Tabi ki Başta İnan Kardeşler olmak üzere Tüm Uzungöl Ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İNAN KARDEŞLER PAYLAŞIM DEMEK

Bu gün tüm Uzungöl 7´den 77´ye herkes yangın yerindeydi.Şimdi diyeceksiniz ki bana Ya Hilmi Hoca abartma yangın bu. Elbette ki herkes koşacak. Katılıyorum. Ancak İnan Kardeşler Uzungöl´de Sosyal Paylaşım Ve de Yardımlaşmaya o kadar büyük önem verdi ki kim bilir belki de bu alanda Uzungöl´de ulaşılması imkansız bir noktaya ulaştılar.

Ben bir kaç örnek anlatacağım. Gerisine tabi ki siz Sevgili Çaykara Gündem Dostları karar verecek. Yıl 2010.Uzungöl Şenliği var o yıl. Van Özalp Dönerdere´den hemşerilerimiz GİTARIN SULTANLARI ile birlikte Uzungöl´e geldiler. Tam 80 Kişilik bir ekip. Hocam dediler bana çocukların karnı aç. Aldım götürdüm Sevgili Sinan´ın o günkü sözleri dün gibi aklımda.Hilmi Hocam başka hiç bir yere götürmüyorsun yemeklerini sürekli burda yiyecekler.

Program olur adres İnan Kardeşler.Etkinlik olur adres İnan Kardeşler.Ne zaman neye ihtiyacımız olsa adres İnan Kardeşler. Ve bu gün  karmakarışık duygular içerisinde böyle bir yazı yazmaya çalıştım.Yazdığım her yazıyı en az iki, üçdefa okur ondan sonra yayınlarım.Bu gün ise bu yazıyı bir kere daha okuyacak durumda değilim.Beni bağışlayın ne olur.

Haber: Himi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir