Uzungöl'de Aile Açık Hava Sineması

Uzungöl

Uzungöl’lü genç İş Adamı Turgut Bektaş tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Aile Açık Hava Sineması ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi görüyor

Uzungöl’lü genç İş Adamı Turgut Bektaş tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Aile Açık Hava Sineması ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi görüyor. Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de Turizm Altyapısı anlamında vatandaşların hizmetine sunulmak üzere sürekli yeni aktiviteler gerçekleştirilerek Turizm Altyapısı oluşturulmaya çalışılıyor.

Uzungöl’lü Genç İş Adamı Turgut Bektaş Uzungöl’de ziyaretçilere farklı bir alternatif sunarak Uzungöl Turizmine farklı bir güzellik kazandırmaya çalışılıyor.İş Adamı Turgut Bektaş göl kenarında yer alan Çay bahçesinin bir bölümünü aile sineması haline getirdi.Çay bahçesinin içine dev bir sinema ekranı yerleştirdi.

Açık Hava Sineması aile olarak izlenebilecek bir şekilde tasarlandı.Sinema izlemek isteyen misafirler izlemek istedikleri filmi çay bahçesi ekibine söylüyor.Çay Bahçesi ekibi istenen filmi ekrana getiriyor.Ve misafirler koltuklarına kurularak göl kenarında bir yandan gölü seyrediyor,bir yandan kahvelerini yudumluyor bir yandan da eşleri ve çocukları ile birlikte film izlemenin tadını çıkarıyorlar. Aile Açık Hava Sineması gündüz ve gecenin geç saatlerine kadar Uzungöl dostlarına hizmet vermeye devam ediyor.Gündüz tarifesi saatlik 200 TL olarak belşirlenirken gece 00.00’dan sonra ise saati 150 TL olarak belirlendi.

Açık Hava Sineması farklı bir renk de katıyor Uzungöl’e…Göl kenarında yürüyüş yapan misafirler türk ve dünya klasikleri ile Arabistan’ın en güzel filmlerinin seyredildiği Açık Hava Sinemasının Uzungöl’e farklı bir renk ve güzellik kattığı görüşünde birleşiyorlar.

UZUNGÖL’DE SİNEMANIN GEÇMİŞİ

Çaykara Gündem Gazetemizde zaman zaman İlçemizin Kültürel değerlerini işleyen yazı ve çalışmalar ile   karşınızda olmaya çalışıyoruz.Bu gün ise sizleri Uzungöl´ün 1970´li yıllarına taşımaya ve de o yılları hem yaşayanlara anımsatmaya hem de yaşamayanlara Toplumsal Dayanışma ve Bütünleşme adına atılmış örnek adımlar olarak anlatmaya çalışacağız.

1960´lı yılların sonları…1970´li yılların ilk seneleri…Uzungöl daha elektrik ile bile yeni tanışmış.Hatta çoğu yerde elektrik de yok.Rize İkizdere´den direkler ile getirilen elektriğin daha yeni kullanılmaya başlandığı yıllar.Hatta çoğu zaman kullanılamadığı bunun yerine Şimdilerde İş Adamı olarak toplumumuza hizmet vermekte olan İş Adamı Ahmet Çiçek tarafından çalıştırılan Jeneratör ile evlerimizin aydınlandığı seneler.

İmkanlar sınırlı.İnsanlarımız fakir ama yürekleri birbirine bağlı.İşte o yıllarda Uzungöl´de var olan güzellikten söz edeceğiz Çaykara Gündem Dostlarımıza yazımızda.

SİNEMA SALONU

Bu cümleleri okurken birilerinin hadi be dediğini duyar gibiyim.1970´de Uzungöl´de Sinema salonunun ne işi var.Belki inanmayacaksınız ama 1970’de Uzungöl´de Sinema Salonu vardı.O zamanki Belediye Binasının alt katı sinema salonu olarak kullanılıyordu.Ve de Uzungöl´ün en sosyal,en aktif ve de en aydın insanlarından biri olan Merhum Mehmet Akyüz tarafından çalıştırılıyordu sinema salonu.

Merhum Mehmet Akyüz günün imkansızlıklarına rağmen haftanın belirli günlerinde Trabzon´a iniyor insanlarımızın izleyebilecekleri filmleri seçerek yeniden Uzungöl´e getiriyor ve de insanlarımızı teknoloji ile buluşturuyordu.

Teknoloji ile buluşturuyordu diyorum çünkü o yıllarda teknoloji, adına başka hiçbir şey yok.Tek teknoloji Mehmet Akyüz´ün sineması.Ve de insanlarımız günümüzde hepimizin evlerindeki televizyonlarında boy gösteren hatta çoğumuzun izleme gereği bile duymadığı Türk ve Dünya Sinemasının önemli kahramanlarını daha 1970´li yıllarda büyük bir hayranlık ile izliyorlardı.

O yıllarda sadece teknolojik sorunlar ve de elektrik sorunları ile uğraşmıyordu Merhum Mehmet Akyüz.Aynı zamanda teknolojiyi tanımayan teknolojinin ne olduğunu bilmeyen yöre insanı ile de mücadele etmek durumunda kalmıştı.

Şimdi birileri şunu sorabilir bana.Hilmi Hocam Uzungöl´de bir sinema salonunun bulunması bu kadar da abartılacak bir durum değildir.Günümüzde herkesin evinde teknolojinin en gelişmiş aletleri var.Ve de herkes istediği filmi, rahatlıkla izleyebiliyor.

Bazı olayları değerlendirirken tarihsel akış içerisinde değerlendirilmesi kanaatini taşıyorum.

Ya da başka bir pencereden bakmaya çalışalım bu olaya.2017 Penceresinden.Hepimiz Uzungöl´de Turizm aktivitelerin çoğaltılması ve de zenginleştirilmesi gerektiğinden söz ediyoruz.Peki Uzungöl´de bu gün sinema olsa ve vizyondaki filmler düzenli olarak bu sinemalarda oynatılsa acaba Uzungöl adına Turizm aktivitelerini zenginleştiren bir alternatif olabilir miydi?Bana göre çok rahatlıkla olabilirdi.Teknolojinin o sınırlı yıllarında Uzungöl´de yaşatılan sinema çok rahatlıkla günümüzde de yaşatılabilir kanaatindeyim.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Sineması

İlginizi Çekebilir