Uzungöl'de Ayşe Özen Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Uzungöl

Van’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ayşe Özen Uzungöl’de dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

1963-1973 ve 1989-1994  Dönemleri Uzungöl Belediye Başkanı Merhum Mustafa Özen’in eşi Ayşe Özen 28 Kasım 2022 Pazartesi günü Van’da tedavi gördüğü Hastanede hayatını kaybetmişti.

Yaklaşık 1 seneden bu yana yatalak hasta olan Ayşe Özen tedavi gördüğü Van 100. Yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Merhume Ayşe Özen’in cenazesi Van’dan Uzungöl’e getirildi.29 Kasım 2022 Salı Günü ikindi namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Uzungöl’de bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Merhume Ayşe Özen’in cenaze namazına Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan,Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan ile çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Merhume Ayşe Özen,Uzungöl’ün seçim ile gelen ilk Belediye Başkanı Mustafa Özen’in eşi,Çaykara Belediyesi Muhasebe Müdürü İsmail Özen ile Trabzon Belediyesi Zabıta Amirlerinden Merhum Şükrü Özen’in anneleri,2004-2009 Dönemi Uzungöl Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu ile Uzungöl’ün en mert delikanlılarından Merhum Hikmet Alibeyoğlu’nun halaları,Uzungöl’lü genç turizmci Uğur Özen’in babaannesiydi.

Çaykara Gündem gazetesi olarak Merhume Ayşe Özen’e Allah’tan rahmet,kederli ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM:

Mehmet Nuri Alibeyoğlu-Torunu-2004-2009- Uzungöl Belediye Başkanı-0 532 2116902

İsmail Özen-Oğlu-0 505 3725702

Uğur Özen-Torunu-0 542 4880985

UZUNGÖL’ÜN İLK MİMARI MUSTAFA ÖZEN

Mustafa Özen…Uzungöl’ün Mimarı…Uzungöl’ün seçim ilje gelen ilk Belediye Başkanı…1934 Yılında Uzungöl’de dünyaya geldi.Üç erkek ile iki kız çocuğu babası olan Merhum Mustafa Özen,ilkokulu Uzungöl’de bitirdi.

1962 Yılına kadar serbest çalıştı.1963 yılında yapılan ilk Belediye Başkanlığı seçimlerinde Uzungöl’ün seçim ile gelen ilk Belediye Başkanı olarak seçilmeyi başardı.Bu görevi 1973 yılına kadar sürdürdü.

1989 Yılında halkın isteği ile üçüncü defa Uzungöl Belediye Başkanlığı görevine seçilerek Uzungöl’de en fazla Belediye Başkanlığı yapan isim ünvanını ebedi dostu seçim yarışcısı Salih Kocaman’dan devraldı.

Mustafa Özen,02.06.2000 tarihinde hayata veda etti.Ama geride onu hatırlatacak pek çok anı ve eser bırakarak.Hoşgörü ve sevecen kişiliği ile insanlarda kendisine karşı inanılmaz bir saygı uyandırdı.İnsanların kederlerine ve sevinçlerine ortak olmayı çok iyi başardı.

Bu yorgun Demokrat bu dünyadan göçüp giderken bile kimseye haber vermedi.Sessizce çekip gidiverdi aramızdan.

Bir gün Uzungöl’e bakmak için yüksekçe bir tepeye çıkarsanız aklınızın bir köşesinde mutlaka Mustafa Özen olsun.

1964 VE İLK SEÇİM HEYECANI

Uzungöl’de Belediye Başkanlığı seçimleri her dönem çok büyük bir heyecana sahne olmuştur.Bu heyecanların ilki 1964 Yılında yaşandı.O dönemin en popüler isimlerinden son Muhtar İsmail Aygün ya da Nam-ı Değer Hasanoğlu ile Genç delikanlı Mustafa Özen yarıştı 1964 seçimlerinde. Bu seçimlerde herkes seçim tecrübesi ile Hasanoğlu’nu şanslı görüyordu. Ancak seçimlerde genç jenerasyon galip gelmiş ve Mustafa Özen genç yaşına rağmen seçimleri galip bitirerek Uzungöl’ün seçim ile gelen ilk Belediye Başkanı olmayı başarmıştı.

1969 SEÇİMLERİ YİNE MUSTAFA ÖZEN

1969 Seçimlerinde Belediye Başkanı Mustafa Özen ile Mehmet Şahin hizmet sevdası yolunda yarıştı. Semimi kazanmayı başaran Mustafa Özen Üst üste ikinci defa Belediye Başkanı seçilmeyi başardı.

1989 SEÇİMLERİ VE YENİDEN MUSTAFA ÖZEN

Mustafa Özen Uzungöl insanının yoğun taleplerini kırmayarak 1989 yılında yeniden aday oldu ve üçüncü defa Uzungöl Belediye Başkanı seçilmeyi başardı.

HER BAŞARILI İNSANIN ARDINDA BAŞARILI BİR KADIN VARDIR

Öyle der eskilerimiz.Her başarılı erkeğin arkasında mutlaka başarılı bir kadın vardır.Mustafa Özen…Ömrünü Uzungöl sevdası ve Uzungöl insanına hizmet verdi aşkı ile tamamlayarak ebediyete intikal etti.Ancak Mustafa Özen’in bu başarısında Eşi Ayşe Özen’in çok büyük katkısı oldu.Hayatın her aşamasında eşinin arkasında bir dağ gibi dimdik duran Ayşe Özen,Mustafa Özen’in Uzungöl’e vermiş olduğu emeklerin en büyük mimarı olarak Uzungöl tarihindeki yerini altın sayfalar ile almayı başararak göç ediyor bu fani dünyadan.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Yolculuğuna Uğurlandı.

İlginizi Çekebilir