Uzungöl'de Bayram Yoğunluğu

Uzungöl

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl Ramazan Bayramı boyunca yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı olmaya devam etti.

Turizm Merkezi Uzungöl’e Ramazan Bayramı boyunca Günlük ortalama 15 000 Araç girişi gerçekleşti.Ramazan Bayramı boyunca Uzungöl’de bulunan tüm işletmeler kapılarını misafirlerine açarken tesisler tabiri caiz ise doldu taştı.

Bayram boyunca Otellerde doluluk oranı %90’lara ulaşırken Cafe,Restaurant gibi dinleme yerleri adeta doldu taştı.

Uzungöl’ün en fazla ilgi gören yerlerinden Glazomat Bölgesinde inanılmaz bir bayram yoğunluğu yaşanırken Trafik çilesi de sezon öncesi Uzungöl’ün en önemli sorunu olduğunu bir kere daha gözler önüne serdi.Çünkü Glazomat yolu çok küçük.Araçlar birbirlerine yol vermek için ileri geri gitmek zorunda kalıyor.Bu durumda ise çok uzun kuyruklar oluşuyor.Araçlar Glazomat’a çıkabilmek için yolda çok büyük sıkıntı yaşıyorlar.Bunun için Glazoma Bölgesinin kesinlikle ikinci bir yola ihtiyacı var.Bu yollardan biri gidiş biri de dönüş yolu olmalı.

Uzungöl’ü ziyarete gelen misafirler Glazomat Bölgesinden Uzungöl’e kuş bakışı bakmak ve keyifle kahvaltı yapabilmek için Ramazan Bayramı boyunca bu bölgeye de yoğun bir şekilde akın ettiler.Misafirler bu bölgede masa bulabilmek ve kahvaltı yapabilmek için uzun bir süre beklemek zorunda kaldılar.

Bayram boyunca Göl çevresi her zaman olduğu gibi yine misafirlerin ilgi odağı oldu.Yerli ve yabancı on binlerce misafir sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar gönül rahatlığı ile dolaştılar.Göl çevresinde bulunan modern restaurantlar,cafeler,çay bahçeleri bayram boyunca misafirlerine mükemmel hizmet sunarak sezona girmiş oldular.

Kimse sizi yanıltmasın.Fiyatlar da son derece uygun Uzungöl’de.Trabzon Merkezde karnınızı kaç TL’ye doyuruyorsanız inanın bana çok daha uygun fiyatlar ile Uzungöl’de de karnınızı doyurabilirsiniz.

Uzungöl Modern otel,motel ve pansiyonları ile de göz kamaştırdı bayram boyunca.Turizmin Merkezi Gölbaşı Mahallesi  ve diğer mahalleler en modern tesisleri ve en kaliteli personeli ile ağırladı misafirlerini bayram boyunca.

Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan'ın 50 senelik Turizm ve Kültür birikimlerinin içinde sergilendiği Karadeniz Bölgesinin en önemli Tarihi Eser Müzesi olan ve Bölgenin son  iki yüz yıllık sosyal yaşamına tanıklık eden Dursun Ali İnan Müzesi bayramda da ziyaretçi akınına uğradı.Müzenin 2022 Turizm sezonunda ziyaretçi rekoru kırması ve milyonlarca insan tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

Barajlar Bölgesi her dönemde olduğu gibi bayramda da misafirlerin ilgi odağı oldu.Misafirler piknik alanlarında aileleri ve sevdikleri ile mükemmel bir bayram tatili yaşadılar.

Haros Komları…Her zamanki büyüleyen görüntüsü ve doğal hali ile bir tatil cennetini anımsatan Haros Komları Bayramda da misafirlerin ilgi odağı oldu.

Demirkapı Mahallesi.Kıştan taze çıkmış bir tarafı kar,bir tarafı yemyeşil doğa görüntüsü ile Bayramda da misafirlerin ilgi ve eğlence kaynağı oldu.İnsanlar bir yanda çimenlerin üzerinde piknik yaparken bir yandan da karda kaymanın keyfini yaşadılar.

Ve Uzungöl’de diğer Turizm alanları…Sırandağı Meziresi,Garester Yayası,Şekersu Yaylaları,Multat Yaylası,Yedigöller,Ziyaret Tepesi ,Karakaya,Çayıroba Mahallesi ve yaylası,Greni Meziresi,Hocalı,Malbet,Alçakköprü,Elmalı Tuzla mezireleri.Bu bölümlerin çoğunda kar olduğu için bayramda misafirlere kapılarını açamadı.Ancak önümüzdeki haftadan sonra buralar da yerli ve yabancı milyonlarca misafire ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Yani sözün özeti.Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl…Bundan önceki senelerde olduğu gibi…2022 Turizm sezonunda da…Muhteşem doğası,billur gibi akan buz gibi soğuk suları,tertemiz havası,Turizm anlamında muhteşem tesisleri ve altyapısı ve sahip olmuş olduğu zengin Turizm altyapısı ile…

2022 Yılında da bundan önceki senelerde olduğu gibi…

Uzungöl ve Bölge Turizmine hizmet vermeye v e Ülkemizin en iyi şekilde temsil etmeye devam edecek.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Bayram Yoğunluğu

İlginizi Çekebilir