Uzungöl'de Doğa Turizmi Fotoğraf Günleri Başladı

Uzungöl

Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Doğa Turizmi Etkinlikleri kapsamında Organize edilen “Tabiat Turizmi Etkinlikleri” Sanat Günleri Sergisi Uzungöl’de açıldı.

Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Doğa Turizmi Etkinlikleri kapsamında  Organize edilen “Tabiat Turizmi Etkinlikleri” Sanat Günleri Sergisi Uzungöl’de açıldı.

27 Ağustos 2022 Cumartesi Günü gerçekleştirilen Açılış Törenine Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürü Akif Ümüzer,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ve Başkan Yardımcısı Murat Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Profesyonel Fotoğraf Sanatçısı Metin İnan,Uzungöl’lü Genç Turizmci Mehmet İnan ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Etkinlik kapsamında Resim Sanatçısı Zehra Atalay tarafından keçe sanatı ile ilgili olarak resim çalışmaları sergilendi ve Works hop yaparak koyun yünlerinden tablo ve bebek çalışması gerçekleştirildi.

Resim Sanatçısı Ayten Aydın tarafından Ebru Sanatı ile ilgili eserler sergilendi ve Ebru Sanatı ile ilgili canlı performans gerçekleştirildi.

Resim Sanatçısı Azmi Natık Aydın tarafından filografi sanatı ile ilgili olarak hazırlanan eserler canlı sergilenirken ayrıca Filografi Sanatı ve El Sanatı Canlı Performans gerçekleştirildi.

Çaykara’lı Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Arslan tarafından büyük bir itina ile hazırlanan 78 tablo ve resim Tabiat Turizmi etkinlikleri çerçevesinde Sanatseverler ile buluştu.Tamamı Uzungöl ile ilgili olarak hazırlanan ve her birine çok büyük emekler verilen eserler Sanatseverler ile buluşturuldu.

Çaykara’lı Ressam Mustafa Arslan Yönetiminde 27 Ağustos 2022 Cumartesi Günü Uzungöl Tabiat Parkı İdare ve Ziyaretçi Merkezinde saat 11.00’da açılışı gerçekleştirilen Yağlı Boya Resim Çalışması ve sergisi bir hafta boyunca Sanat severler ile buluşacak ve 2 Eylül 2022 Cuma günü sona erecek.

Açılış Töreni Bölgemizin yetiştirmiş olduğu genç şair Mehmet İnan tarafından okunan Uzungöl şiiri ile başladı.

Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş Açılış Töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında Bu anlamlı serginin Uzungöl’de açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.Konuşmasında Uzungöl’ün sadece Turizm anlamında değil sosyal ve kültürel etkinlik ve organizasyonlar anlamında da örnek ve farklı bir yer olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Keleş,Uzungöl’ün sadece ticari olarak düşünülmemesi gerektiğini bunun yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler anlamında da Uzungöl’de bulunan tüm STK’lar ve Uzungöl Esnafının her türlü sosyal etkinliğe destek verdiğini sözlerine ekledi.

Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Doğa Turizmi Etkinlikleri kapsamında  Organize edilen “Tabiat Turizmi Etkinlikleri” Sanat Günleri Sergisi Uzungöl’de açılmasından dolayı duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Mehmet Keleş bu tür etjkinlik ve organizasyonların Uzungöl’de her zaman gerçekleştirilmesi gerektiğini ve Dünya Turizm Merkezi Uzungöl’ün sadece Turizm anlamında değil sanata ve sanatçıya vermiş olduğu önem ve değer ile de gündeme gelmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Açılış Programında daha sonra Çaykara’lı Profesyonel Resim Sanatçısı Mustafa Arslan tarafından bir teşekkür konuşması gerçekleştirildi.

Açılış Programının son konuşması ise Törenine Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürü Akif Ümüzer tarafından gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen konuşmaların Ardından İl Müdürü Ümüzer ve katılımcılar tarafından Sanat Günleri Sergisi gezildi.Fotoğraf Sanatçıları her stantın başında kendi çalışmaları ve resimleri ile ilgili olarak protokol üyelerini bilgilendirdiler.

SANAT GÜNLERİNİ ANIMSAYALIM

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü tarafından “Tabiat Turizmi Etkinlikleri Sanat Günleri” kapsamında organize edilen,Çaykara’lı Resim Sanatçısı Mustafa Arslan’ın “Doğa Temalı Yağlı Boya  Resim Çalışması ve Sergisi” Karadeniz ve Ülke Turizminin Merkezi Uzungöl’de açıldı.

Çaykara-Taşlıgedik Mahallesinden olan, Trabzon´da inşaatlarda çalışan ve hiç eğitim almadan kendi atölyesinde kendine has fırça darbeleriyle yaptığı doğa resimleriyle bir çok  kişisel sergisini açan ve bir çok resim sergisine resimleri ile renk katan Mustafa Arslan yaptığı eserleri sanatseverlerin beğenisine sunmaya devam ediyor.

Sanatçı Mustafa Arslan bu defa Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Sanat severler ile buluşmaya hazırlanıyor. 

Çocukluktan gelen yetenek ile Resim konusundaki maharetlerini tuallere mükemmel bir şekilde yansıtmayı başaran Çaykara’lı Ressam Mustafa Arslan,Çaykara Kültürünü resim yolu ile Sanatseverler ile buluşturuyor.Çaykara İlçesinin yaylalarını,mezirelerini,insanların yaşam şekillerini,eski ve yeni Çaykara’yı resim yolu ile dile getiren Resim Sanatçısı Mustafa Arslan bu anlamda Sanat yolu ile Çaykara Kültürüne hizmet vermeye devam ediyor.

MUSTAFA ARSLAN’I TANIYALIM

1970 yılında Çaykara ilçesi Taşlıgedik Mahallesinde doğdu. İlkokulu Taşlıgedik İlkokulunda,ortaokulu Çambaşı orta okulunda ve Liseyi de Çaykara İnönü Lisende okudu.1987 yılında Liseyi bitirip erken hayata inşaat sektöründe başladı. Gurbet, evlilik, çocuk derken bu güne kadar hobi olarak resim çizdi. Artık resme ayıracak zamanı olduğunu ve bunu fırsata çevirmek üzere resim aşkını sanata çevirmenin huzurunu yaşamaktadır.

Sanat tutkusu ilkokul yıllarında okulda çizdiği resimlerle başladığını belirten Mustafa Arslan, hayatın sorumluluğu yanında fırsat buldukça hobi olarak resim yapmaya devam ettim. Hiç eğitim almadan yıllar içinde yaptığım ve hayallerimi süsleyen resimlerimi yaparak Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kişisel Sergilerim Trabzon İlinde çok büyük bir ilgi görüyor,bu durum da Trabzon İlinin Sanata vermiş olduğu değeri bir kere daha ortaya koyuyor. Şu ana kadar gerçekleştirmiş olduğum tüm resim sergilerim çok büyük bir ilgi gördü.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de 27 Ağustos-2 Eylül 2022 tarihleri arasında bir hafta boyunca Sanatseverler ile buluşarak hem resimlerimizi Sanatseverler ile buluşturacağız hem de Doğa konulu yağlı boya çalışmalarımızı Sanatseverler ile paylaşmaya çalışacağız.

Tüm Sanatseverleri Uzungöl’deki Resim Sergimize bekliyoruz ifadelerini kullandı.

 



İlginizi Çekebilir