Uzungöl'de Filak Mahallesi Sakinleri 18 Senelik Ramazan ve Bayram Buluşma Geleneğini Yaşatıyorlar

Uzungöl

Uzungöl'de Filak Mahallesi Sakinleri 18 Senelik Ramazan ve Bayram Geleneğini Yaşatmaya devam ediyorlar.

Trabzon Çaykara İlçesinin Turizm Merkezi Uzungöl’de Filak Mahallesi sakinleri yaklaşık 20 senelik bir geleneği yaşatarak her sene Ramazan Ayının son iftarını ve Bayramın ilk kahvaltısı Mahalle olarak bir arada gerçekleştiriyorlar.

Ramazan ayında yaşanan birlik,beraberlik ve kardeşlik duygusunu pekiştirmek amacı ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında her sene yurt içinden ve yurt dışında yüzlerce Filak Mahallesi sakini Uzungöl’e gelerek Ramazan ayının son akşamı gerçekleştirilen iftar organizasyonuna katılıyor.

2005 Yılından bu yana Geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu sene 1. Gerçekleşen 2023 Yılı Ramazan ayının son akşamı olan 20 Nisan 2023 Perşembe akşamı Geleneksel Filaklılar Buluşması  bir kere daha gerçekleştirildi.

Her sene Filak Mahallesinin ortasına yemek masaları yerleştiriliyordu.Ancak bu sene havanın yağmurlu olması sebebi ile buluşma kapalı mekanda gerçekleştirildi..Ramazan ayının son gününde Filak Mahallesinin hiçbir evinde iftar yemeği hazırlanmadı ve tüm mahalle iftar organizasyonunda bir araya geldi.

Etkinliğe Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan,CHP Trabzon Milletvekili Adayı İlker Akıncı ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Mahalle sakinleri İftar Organizasyonunun ardından kurulan masalarda çaylarını yudumlarken hasret çektikleri çocukluk arkadaşları ile özlem giderdiler.Gençler ve çocuklar ise kendi aralarında gerçekleştirdikleri şaka ve oyunlar ile birlik ve beraberliğin tadını çıkardılar.

21 Nisan 2023 sabahı ise Bayram Namazının ardından Mahalle ortasında kurulan masalarda sabah kahvaltısında bir araya gelen Filak Mahallesi halkı bayram coşkusunu sabah kahvaltısında hep birlikte yaşadı.

Uzungöl´de gelenek ve Göreneklerine en fazla bağlı olan Mahallelerimizden bir tanesi olan Filak Mahallemizde gerçekleştirilen Filaklılar Buluşmasının en önemli amaçlarından bir tanesi Gelenek ve de Göreneklerimizin yaşatılması.

Ülkemizin değişik yerlerinde yaşayan Filaklı vatandaşlar Tatillerini her sene Ramazan Bayramına göre ayarlıyor.Bu şekilde Hem Filaklılar buluşmasına katılarak Gelenek ve Göreneklerimizi yaşatmış oluyor hem Bayramı Uzungöl´de geçirerek hasret gideriyor hem de Bayramda Mezar Ziyaretlerini gerçekleştirerek Bayramın Manevi ortamını yaşamış oluyorlar

Geçmişten Günümüze kadar Filak Mahallesi halkı olarak gelenek ve de göreneklerimizi yaşatmaya çalışan bir mahalle olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Uzungöl Muhtarlarından ve mahalle sakinlerinden Mustafa Tahan bundan 18 sene önce başladıkları buluşma etkinliklerinin her sene büyüyerek ve de daha geniş kitlelere ulaşarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

Hem İnsanlarımızın birbirleri ile hasret gidermesi hem de Gelenek ve Göreneklerimizi yaşatılması anlamında örnek bir Organizasyon gerçekleştirdiklerini ifade eden Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan gerçekleştirdikleri bu örnek organizasyonun bundan sonra da büyüyerek devam edeceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir