Uzungöl'de Genç Ölümleri Yürek Yakıyor

Uzungöl

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan “Uzungöl’de Genç Ölümleri Yürek Yakıyor” isimli yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Her ölüm acıdır. Her ölüm insanın yüreğinde derin izler bırakır hiç kuşkusuz. Yaşı ne olursa olsun.Kimliği, bulunduğu yer neresi olursa olsun. Her ölüm insan yaşantısında tarifi imkansız acılar bırakır. Ve de insan olarak her ölüme üzülürüz doğal olarak.

Ancak bazı ölümler vardır ki toplumun üzerinde derin izler bırakır.Toplumun her kesimini aynı acı etrafında kenetler bu ölümler. Ve de toplumun her kesimi kendi ailesiymiş gibi,kendi öz evladı ölmüş gibi aynı duyguları yaşar.

Son 7 yıl içinde Uzungöl bu ölümleri fazlası ile yaşadı. Ve de bizler biraz hafızamızı yoklamaya çalıştık.Takvim yapraklarını biraz karıştırmak istedik. İşte 2014 yılından 2022 Yılına Uzungöl ve Uzungöl’de yaşanan gençlik acıları.

Her birinin ayrı bir hikayesi var.Ve de bizler o hikayeleri kısa cümleler ile sizlere özetlemeye çalışacağız.

İLK ACI AHMET ONAT’TAN

Uzungöl son zamanların ilk genç acısını Ahmet Onat ile yaşadı.Uzungöl’ün en sevilen ve almış olduğu aile terbiyesi ahlakı,beyefendiliği ile herkese örnek gösterilen ismi Ahmet Onat,10 Eylül 2014 tarihinde ani bir kalp krizi ile Uzungöl’ü göz yaşlarına boğarak ayrıldı aramızdan.

BİR ŞOK DA MUHAMMET FALAY’DAN

Takvimler 7 Ekim 2015’i gösteriyordu.Uzungöl’de herkesin çok sevdiği Muhammet Falay,genç yaşta Glazomat Mevkiinde bulunan mezire evinde ölü olarak bulunmuş ve Uzungöl’ü göz yaşlarına boğmuştu.

ABDULLAH FINDIK GENÇ YAŞTA UZUNGÖL’Ü AĞLATMIŞTI

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Merhum Hanefi Fındık’ın oğlu Abdullah Fındık 17 Kasım 2015 tarihinde Çaykara’da evinde ölü olarak bulunmuş ve Uzungöl’ü göz yaşlarına boğmuştu.

UZUNGÖL’ÜN SEVGİLİSİ İRFAN ÇAKIR UZUNGÖL’Ü GÖZ YAŞLARINA BOĞMUŞTU

Ali İrfan Çakır…Uzungöl’ü sevgilisi.7’den 77’ye herkesin çok sevdiği,beyefendiliği ile adamlığı ile takdir ettiği tabiri caiz ise döt dörtlük delikanlılardan bir tanesi.8 Ocak 2016 akşamı…Karlı bir Uzungöl akşamında…Uzungöl insanının yüreğini kor gibi bir ateş yakmıştı.Ali İrfan Çakır Çamlık İlkokulunun önünde İş Makinesi ile geçirmiş olduğu kaza neticesinde tüm Uzungöl’ü göz yaşlarına boğarak ayrılıvermişti aramızdan.

NECMETTİN YAZICI KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

Ali İrfan Çakır’ın cenaze haberinden sadece birkaç dakika sonra…Bu defa acı haber Çaykara’dan geliyordu.Uzungöl’ün sevgilisi örnek insan Necmettin Yazıcı Çaykara’da İrfan’ın ölüm haberini aldıktan sonra kalbi bu habere daha fazla dayanamadı ve o da arkadaşının peşinden yürüdü.

9 Ocak 2016 günü ise iki arkadaş,iki yol arkadaşı,iki güzel insan birlikte son yolculuğuna uğurlanmış ve tıpkı bu dünyada olduğu gibi Monoyır’da da koyun koyuna defnedilmişlerdi.

BİR ACI DA ZEKİ SEVER’DEN

Demirli Mahallesinden olup Uzungöl’de herkes tarafından çok sevilen Zeki Sever geçirmiş olduğu talihsiz bir kaza sonucu hastaneye kaldırılıyor ve 16 günlük yaşam mücadelesinin ardından 18 Ocak 2016 tarihinde ayrılıveriyordu aramızdan.

ORHAN BABA UZUNGÖL’Ü ŞOKA SOKTU

Merhum Hanefi Fındık’ın oğlu Orhan Fındık.Uzungöl’de herkesin çok sevdiği,şakalaştığı,Uzungöl’ün selamı güzel insan.Uzungöl’de onu sevmeyen insan yoktur.Tarih 3 Mayıs 2018.Orhan baba Demirkapı Mahallesinde çöp kamyonunda çalışırken kaza sonucu çöp kamyonunun altında kalıyor ve oracıkta ruhunu teslim ederek Uzungöl’ü göz yaşlarına boğuyordu.

NURETTİN DİLMAÇ AĞLATTI

Köseli Mahallesinin sevilen isimlerinden Nurettin Dilmaç 28 Mart 2018 tarihinde geçirmiş olduğu ani bir rahatsızlık sonucunda ayrılıverdi aramızdan.

GÜLÇİÇEK ZENGİN HASTALIĞA DAYANAMADI

Uzungöl Merkez Hocalı Mahallesinden Mustafa Zengin(Ğalaş)’ın ablası Gülçiçek Zengin yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 17 Ağustos 2019 tarihinde genç yaşta vefat etti.

FATMA ÖZTÜRK UZUNGÖL’Ü GÖZ YAŞLARINA BOĞDU

Çamlık Mahallesinden Muhammet Şimşek’in kızı Büyükköy Mahallesinden Yusuf Öztürk’ün gelini Fatma Öztürk,uzun süre mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek 4 Nisan 2021 tarihinde ayrıldı aramızdan.

GENÇ SAVCI ADAYI AĞLATMIŞTI

Ömer Özen.Köseli Mahallesinden Emekli Öğretmen Vahap Özen Hocamızın oğlu.Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştu Ömer.Savcılık sınavlarını kazanmıştı.10 gün sonra mülakat sınavına girecekti.Ama ölüm onu motorsikletin üzerinde yakalamıştı.21 Haziran 2020 tarihinde Ömer Özen Köseli Mahallesi yolunda geçirmiş olduğu Trafik Kazası sonrasında hayatını kaybetmiş ve Çaykara İlçesini göz yaşlarına boğmuştu.

MURAT FİDAN UZUNGÖL’ÜN YÜREĞİNİ YAKTI

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÖÇK’da çalışan Murat Fidan covit 19 hastalığına yakalanmıştı.Yaklaşık 45 gün yoğun bakım ünitesinde yeniden aramıza dönebilmek için yaşam mücadelesi veren Murat Fidan ne yazık ki tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak 10 Nisan 2021 tarihinde aramızdan ayrılıyor ve hepimizi göz yaşlarına boğuyordu.

SEDAT SEVER GENÇ YAŞTA VEFAT ETTİ

Demirli Mahallesinden Sedat Sever 18 Nisan 2021 tarihinde yatağında ölü bulunarak Uzungöl’e yeni bir acı yaşatıyordu.

MUSTAFA DURAN KANSERE YENİK DÜŞMÜŞTÜ

Uzungöl Filak Mahallesinden Mustafa Duran Bursa’da kanser hastalığına yakalanmıştı.Yaklaşık 2 sene kanser hastalığı ile mücadele eden Mustafa Duran 30 Ağustos 2021 tarihinde kansere yenik düşerek ayrılıverdi aramızdan.

MUSTAFA YAZICI EVİNİN YIKIM ACISINA DAYANAMADI

Mustafa Yazıcı..Uzungöl’de herkesin çok sevdiği örnek bir insan. 22 Aralık 2019 tarihinde Uzungöl’de başlayan yıkım sürecinde onun evi de yıkılmıştı. Evi ile birlikte dünyası da yıkılmıştı Mustafa Abi’nin. Ömrü boyunca çalışmış,başını sokacak bir yuva yapmış ama o yuva 5 dakikada yıkım ekipleri tarafından yerle bir edilmişti. Tam da o dönemde kanser hastalığına yakalandı.Kanser ve kahır Mustafa Abi’yi bitirdi.Ve de 5 Eylül 2021 tarihinde benden bu kadar. Alın dünyanız sizin olsun deyip ayrılıverdi aramızdan Sevgili Mustafa Abi.

İBRAHİM DİLMAÇ GÖZ YAŞLARINA BOĞDU

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden İbrahim Dilmaç yakalanmış olduğu covit 19 salgın hastalığına yenik düşerek 8 Eylül 2021 tarihinde ayrılıveriyordu aramızdan.Güzel ahlakı,beyefendi kişiliği ile herkesin yüreğinde taht kuran İbrahim Dilmaç’ın genç yaşta vefatı Uzungöl’ü göz yaşlarına boğuyordu.

ŞEREF ÖNAL UZUNGÖL’Ü DARMADAĞIN ETTİ

Şeref Önal.Uzungöl’ün parmak ile gösterilen örnek esnafı. Almış olduğu mükemmel aile terbiyesi, beyefendiliği, adamlığı, alçakgönüllülüğü kısacası her yönü ile dört dörtlük bir insan Şeref Önal.Karaborsa döneminde bir çuval unu herkes 450 TL’ye satarken o benim hakkım 300 TL’dir deyip unu 300 TL’ye satan örnek esnaf.Yaptığı her alışverişte helali haramı kuruşu kuruşuna hesaplayan yardımları ve hayırseverlilikleri ile Uzungöl’ün gönlünde taht kurmuş örnek delikanlı.

İşte o pırlanta gibi delikanlı 9 Ocak 2022 tarihinde Uzungöl’de evinde geçirmiş olduğu kalp krizi neticesinde tüm Uzungöl’ü şoka sokarak ayrılıveriyordu aramızdan.

SON ACI MUSTAFA ZEREN’DEN

Mustafa Zeren…Ömrü hep çalışmak ile geçti.Ömrü hep hastalık ile uğraşmak ile geçti. Ömrü hep  çeşitli sıkıntılar ile geçti. Ama o bunların hiç birini kafasına hiçbir zaman takmadı. Her zaman neşeli oldu. Her zaman etrafında bulunan insanlara pozitif enerji aşılamaya çalıştı. Hayatın olumsuz yönlerini değil de her zaman olumlu ve güzel yönlerini görmeye çalıştı.Karşılaştığı her olumsuz durumdan bir umut ve ışık kapısı aralamayı başardı.

Ve onun hikayesi de dün Çaykara Yeni Sanayi sitesinin karşısında son buldu.Geçirmiş olduğu trafik kazası neticesinde o da Uzungöl’ü göz yaşlarına boğarak ayrılıverdi aramızdan.

Evet her birinin ayrı bir hikayesi var tabi.Ama aynı zamanda hepsinin ortak olan bir özellikleri de var. Hepsi toplum tarafından çok sevilen, toplum tarafından takdir edilen örnek insanlar olarak yaşadılar ve aramızdan o şekilde ayrılmış oldular.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Ölümleri Yürek Yakıyor
Salih inci
20.01.2022 17:40:55
Ölümün yaşı yoktur Allah bizi tedarikçi gitmeyi nasip etsin

Nıyazı yazıcı
20.01.2022 19:27:31
Allahım bütün bugünden mümin lerı allah affetsin mekanları cennet olsun amınn aıle efradlarına sabrı cemıl eylesin mekanı cennet olsun amınn yarab ğalemın

Hamdi Kurt
20.01.2022 23:25:54
Allah hepsine rahmet eylesin inşallah,hepsinin ölümü bizleride üzmüştür,Allah ailelerine sabırlar versin inşallah.

DURSUNALİ İNCİ
21.01.2022 12:28:12
Maalesef hepsinin bir hikayesi vardır muhakkak, kiminin koşa kiminin uzun kiminin huzurlu kiminin çile ve hüzün dolu. Allah hepsini cennetine kabul etsin.

Hasan düzgün
21.01.2022 19:39:51
Gençlerimizin aramızdan ayrılmaları hepimizi hüzne ve acıya boğdu. Yattıkları yer incitmesin aile ve sevenlerine sabır, ölülere allahtan şefaat dilerim

İlginizi Çekebilir