Uzungöl'de Girişimcilikte Kadın Dayanışması sergisi

Uzungöl

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi'nin desteği ile Uzungöl'de açılan Girişimcilikte Kadın dayanışması Kermes’i Uzungöl ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi'nin desteği ile Uzungöl'de açılan Girişimcilikte Kadın dayanışması Kermes'i Uzungöl ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü. Uzungöl'de gölün hemen üst kısmında bulunan alanda 31  Temmuz 2021 Cumartesi günü gerçekleştirilen Kermes Etkinliği Trabzon İpekyolu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin organizasyonunda gerçekleştirildi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kermes'i ziyaret ederek İlçe Stantlarında görevli personel ile sohbet etti ve Hayırlı Olsun dileklerinde bulundu. Kermeste Trabzon İlinin 18 İlçesinin kendilerine has üretilen ürünleri Uzungöl2de Turizm Dostları ile buluşturuldu.

İşte İlçe Stantlarında misafirlerin beğenisine sunulan Ürünleden bazıları;

Çaykara:Üreten Eller,Forodigo

Akçaabat:Gastroloji alanında Çilek,Çilek reçeli ve kokulu üzüm pekmezi

Sürmene:Örgü,Örgü cüceleri,Örgü çantaları

Of:Tespih,takı çeşitleri ve organik bitki boncuğu.Organik Bitki Boncuğunda kullanılan kendirleri üreticiler kendi bahçelerinde yetiştiriyor

Hayrat:Yerli Keşan.Of İlçesinde de atelyeleri var

Dernekpazarı:Sepet,Amiguruni bebek,Temel Fadime motfleri

Ortahisar:Dökme saksı,Tülbent elbise,çanta,

Maçka:Kaytan ve sepet,Atelye Tezgahı,Forodigo,Dokuma Kumaş,Detitigo,Kazaziye Gümüş

Yomra:İğne oyası

Arsin:Midye Takı

Vakfıkebir:Sirke,turşu,er,şte,kuru meyve,mısır unu

KUAJ SORUMLUSU ÇORAK-TRABZON KADINLARI EL ELE

İpekyolu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Sorumlusu Bahar Kastan başta bir organizasyonda görevli olması sebebi ile Uzungöl'deki Kermes etkinliğine katılamadı.Kuaj sorumlusu Neslihan Çorak Gazetemize şu açıklamalarda bulundu.

İpekyolu kadın girişimi üretim ve işletme Kooperatifi olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar Trabzon'un 18 ilçesinde bulunan ev eksenli çalışan kadınları tek bir çatı altında bir araya topladık. pandemi sürecinde sağlık sebepleri Dolayısıyla faaliyetlerimize ara verdikten sonra gerekli sağlık koşulları oluşması ile birlikte ipekyolu kadın girişimi üretim ve işletme Kooperatifi olarak sahada aktif çalışmalara tekrar başladık. üçüncüsünü gerceklestirdigimiz girişimcilikte kadın Dayanışması sergimizi Uzungöl Çaykara da düzenlemekteyiz. kamu STK özel sektör işbirlikleriyle kadınlarımızın yaptığı el emeği göz nuru ürünler kooperatifimizin çatısı altında satışlarını gerçekleştiriyoruz. Çaykara Belediyesi Sayın Hanefi Tok aracılığıyla Uzungöl'de oluşturduğumuz girişimcilikte kadın Dayanışması sergimizle Trabzon'un yöresel el sanatlarını turizmin Güzide merkezi olan Uzungöl'de sergilemenin ayrıcalığını yaşıyoruz.



İlginizi Çekebilir