Uzungöl'de KADES Eğitim Faaliyeti

Uzungöl

Karadeniz ve Ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de 25 Eylül 2021 Cumartesi Günü saat 11.30’da kadınlara yönelik KADES Eğitim faaliyeti etkinliği gerçekleştirilecek.

Karadeniz ve Ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de 25 Eylül 2021 Cumartesi Günü saat 11.30’da kadınlara yönelik KADES  Eğitim faaliyeti etkinliği gerçekleştirilecek.

Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın Organizasyonu kapsamında gerçekleştirilecek olan Uygulama Uzungöl’de ikamet edecek olan bayanlar ile Uzungöl’de bulunan tesislerde çalışan yerli ve yabancı kadın vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda görevli bir bayan personel tarafından kadınların cep telefonlarına KADES uygulaması yüklenecek.Ve bayanlara uygulama hakkında bilgi verilecek.Her  uygulama yüklemesinin 15 dakika civarında süreceği tahmin ediliyor. 25 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 11.30 başlayacak uygulama Uzungöl Eğitim Kurumlarının  bahçesinde gerçekleştirilecek

BAŞKAN KELEŞ’TEN DUYURU

Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş tarafından konu ile ilgili bir basın duyurusu hazırlandı.İşte o basın duyurusu;

Bölgemizde ikâmet eden kadın halkımız ile işletmelerimizde çalışmakta olan Türk ve Arap uyruklu kadın vatandaşlarımıza yönelik KADES eğitim faaliyeti icra edilecektir. Faaliyet 15 dakika kadar sürecek olup faaliyette kadınların telefonlarına KADES uygulaması indirilecek ve ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Bu faaliyet Trabzon İl J.K.lığına bağlı kadın personellerimiz tarafından Cumartesi günü öğlen saat 11.30 'da Uzungöl Ortaokulu bahçesinde icra edilecektir. Müsait olan kadın vatandaşlarımızın faaliyete katılmasını ve kadın vatandaşlarımıza duyurulmasını rica ederim.

KADES NEDİR?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' KADES Eğitim Faaliyeti

İlginizi Çekebilir