Uzungöl'de Kur'an Kursu Öğrencileri Başarıları İle Gururlandırdı

Uzungöl

Uzungöl Kur’an Kursunda Hafızlıklarını tamamlayan 16 öğrenci Hafızlık Belgelerini aldılar.

Uzungöl Merkez Kur’an Kursu öğrencileri elde etmiş oldukları başarılardan dolayı İlim alanında Çaykara İlçesinin gurur kaynağı olmaya devam ediyorlar.

Kur’an Kursu Yöneticisi ve Kurs Öğretmeni Hasan Gönan yönetiminde daha önceki senelerde sayısız hafız öğrenci yetiştiren Uzungöl Kur’an Kursu,2022 yılında da  16 öğrenciyi daha Hafız olarak yetiştirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen son Hafızlık Sınavlarında Uzungöl Kur’an Kursunda 12 erkek ve 4 kız öğrenci olmak üzere toplam 16 öğrenci Hafızlık sınavını kazanarak Hafızlık Belgelerini almaya hak kazandılar.

Hafız öğrenciler Hafızlık Belgelerini 24 Ocak 2022 Salı Günü  Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak ve Uzungöl Kur’an Kursu Öğretmeni Hasan Gönan’ın elinden aldılar.

MÜFTÜ ŞENOCAK-ÇAYKARA BİR İLİM VE İRFAN YUVASI

Çaykara İlçesinin tarih boyunca bir İlim ve İrfan yuvası olduğunu ve bölgemizden yüzlerce İlim Adamı yetiştiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,günümüzde de İlçemizde bulunan çeşitli Kur’an Kurslarında öğrenim gören öğrencilerin ilim irfan yolunda emin adımlarla yürüdüklerini ifade etti.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden olan Uzungöl’de hafız yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Müftü Şenocak,çok uzun senelerdir bu uğurda çok büyük emekler veren Kurs Öğretmeni Hasan Gönan ve kıymetli hocalarımız teşekkür etmeyi bir görev kabul ettiklerini ifade etti.

KURS ÖĞRETMENİ GÖNAN-ÖĞRENCİLERİMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ.

Yaklaşık 25 senedir Uzungöl Kur’an Kursunda Hafız öğrenci yetiştirerek Çaykara İlim dünyasına hizmet veren Kurs Öğretmeni Hasan Gönan 16 öğrenciyi daha Hafız olarak yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Kurs öğretmeni Gönan Trabzon İlinin bir ilim ve irfan yuvası olduğunu,İlimizden tarih boyunca sayısız İlim Adamı yetiştiğini,Trabzon ilinde ise Çaykara İlçesinin bu başarıda çok önemli bir yerinin bulunduğunu ve Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu İlim adamları ile bir İlim İrfan yuvası olduğunu sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir