Uzungöl'de Millet Bahçesi Planlama Toplantısı

Uzungöl

Çevre,Şehircilik ve İklim Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından Uzungöl’de yapımı gerçekleştirilecek olan Millet Bahçesi ile ilgili olarak Uzungöl’de Planlama toplantısı gerçekleştirildi.

16 Mayıs 2023 Salı Günü Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Başkanlığında gerçekleştirilen Çalışma Planlama Toplantısına Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Murat Öztürk, Yol Bakım Onarım Daire Başkanım Vural Fettahoğlu, Tiski Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Mazlum,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Millet Bahçesi İhalesini alan Firma olan Maksem Yapı Alt Taşeronleri ile Peysaj ve Elektrik Projeleri Temsilcileri katıldılar

Toplantıda Firma Yetkilileri tarafından gerçekleştirilecek çalışma ile ilgili bilgi verildi.

Toplantıda Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,çalışmanın zamanlama tarihinin 2023 Turizm Sezonuna denk geldiğini,Uzungöl’de şu an itibarı ile Turizmin başladığını bu çalışmaların 2023 yılı Turizm Sezonu dışında gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yüklenici Firma Temsilcileri ise Altyapı Çalışmalarının hiçbir şekilde Turizm sezonunu etkilemeyeceğini,çalışmaların yoğun bölümünü 1 Haziran tarihine kadar tamamlamayı planladıklarını daha sonraki tarihlerde ise Turizmin yoğun olmadığı bölgelerde Turizmi etkilemeyecek bir şekilde çalışmalara devam edeceklerini ifade ettiler. 

Bir doğa harikası olan Uzungöl’ün tabii yapısını ve çevresini koruyarak, insanların en doğru biçimde kullanabilecekleri ve doğayı hissedebilecekleri halde tasarlanan Uzungöl Millet Bahçesi’nin ihalesi 3 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Millet Bahçesi ile Uzungöl’ün değerine değer katacak, düzensiz yapılaşmanın ortaya çıkardığı zararları bir nebze olsun iyileştirecek, vatandaşların çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ile dinlenip, vakit geçirebilecekleri bir rekreasyon düzenlemesi yapılacağını ifade etti.

Çaykara Belediye Başkanı  Hanefi Tok, “Uzungöl’ün girişinden Macera Parkı’na kadar yürüyüş yollarının düzenlenmesi, korkulukların düzeltilmesi, mevcut yolların asfaltlanması, sokak mobilyaları, hazineye ait arazilerin boşaltılması ve tamamıyla sosyal alana terk edilmesi, vatandaşların oturup vakit geçireceği kamelyaların planlanarak hizmete açılmasını sağlayacağız. Uzungöl’de kamu alanlarında olan çadırlar, küçük kulübeler ortadan kaldırılacak. Tamamıyla yeşil alana bırakılacak. Uzungöl’ün girişinden çıkışına kadar yaklaşık 3 km alan bahse konu. Uzungöl yazısının bulunduğu seyir terası dediğimiz yerde kamu arazisi var. Oralar boşaltılacak. Görüntüyü çok etkileyecek. Mezbele yerler ortadan kalkacak. Ve böylece gerçek Uzungöl’e kavuşmuş olacağız. Bunu yaparken adaletli bir şekilde yapacağız. 

ÇALIŞMALAR TURİZMİ ETKİLEMEYECEK

Çalışmaların 2023 Turizm etkilemeyeceğini ifade eden  Başkan Tok, “2022 Yılında  Uzungöl’e yaklaşık 5 milyon insan geldi. Önümüzdeki yıllarda daha farklı bir Uzungöl göreceğiz. Turizm sezonu 15 Haziran’da başlıyor. Çalışmanın hızlı yapılabilmesi için mevsimsel şartlar önemli. Kış sezonunda burada çalışmamıyoruz.Hava çok soğuk olduğu için kullanılacak malzeme buna müsaade etmiyor.Oradaki trafik akışını, turizmi etkilemeyecek bir biçimde müteahhit çalışmasına devam edecek. Projeyi 2023 yılında tamamlamak istiyoruz. Millet Bahçesi görüntüsünde burayı bitirmiş olacağız” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir