Uzungöl'de Mustafa İle Merve'den Ömürlük İmza

Uzungöl

Uzungöl Filak Mahallesinden Mustafa Zeyrek ile aslen İlçemiz Karaçam Mahallesinden olup Lüleburgaz’da ikamet eden Merve Küçük Uzungöl’de dillere destan bir düğün töreni ile evlendiler.

1965 Yılında Uzungöl’den Van Özalp Dönerdere Mahallesinde İskan olarak giden Uzungöl’lü hemşerilerimizden Merhum Hacı Salih Zeyrek’in torunu,Merhum Mehmet & Firdevs Zeyrek’in Yakışıklı oğlu Mustafa Zeyrek ile aslen Karaçam’dan olan ve Lüleburgaz’da ikamet eden Cemile & Mehmet Küçük çiftinin dünyalar güzeli kızları Merve’nin düğün törenleri 5 Eylül 2021 Pazar Günü Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirildi.

Genç çiftlerin düğün törenleri yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.Lüleburgaz,Karaçam Uzungöl ve Dönerdere’den gelen yüzlerce misafir genç çiftlerin düğün törenlerine yoğun bir katılım sağladılar.Özellikle damadın arkadaşlarının 1000 KM yol kastederek Dönerdere Mahallesinden Uzungöl’e düğüne gelmeleri çok güzel bir vefa örneği olarak değerlendirildi.

Genç çiftlerin Resmi Nikahları salonda kıyıldı.Damadın Nikah Şahitliğini Tahir Zeyrek yaparken,Gelin Merve Zeyrek’in nikah şahitliği ise Ümmiye Tatlı tarafından yapıldı.Genç çiftlerin resmi nikahları Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından kıyılırken evlilik cüzdanı ise Gelin Merve Zeyrek’e takdim edildi.

Genç çiftlerin düğün törenlerinde Furkan Yılmaz ve Hasan Yağız sahne alırken Karadeniz müziğinin güçlü sesi EÇİNOS okuduğu birbirinden güzel türküler ve mükemmel sahne performansı ile davetlilerin gönüllerince eğlenmelerini sağladı.

Dönerdere ve Filak Mahallesi gençlerinin damada yönelik olarak gerçekleştirmiş oldukları güzel gösteri düğün törenine damga vurdu.Gençler tarafından Damat için hazırlanan çeşitli belgeler gelin ve damada takdim edilirken düğün törenine katılan misafirler bu güzel gösteriyi çok büyük bir keyif ile izlediler.

1965 Yılında Uzungöl’den Dönerdere’ye giden hemşerilerimiz ile Uzungöl’de yaşayan kardeşlerini bir araya getiren düğün töreninde duygu dolu anlar yaşandı.Karadeniz insanının çalışkanlığını,Karadeniz insanının zekasını,Karadeniz insanının azmini Doğu Anadolu Bölgesinin en ucra ucuna İran Sınırına taşıyan Uzungöl’lü hemşerilerimiz Van Özalp İlçesinin de kupkuru çorak bir coğrafyanın ortasında oluşturmuş oldukları yemyeşil ağaçlar içerisindeki Dönerdere Mahallesi ile tabiri caiz ise Uzungöl’ü Doğu Anadolu Bölgesine taşıyarak Uzungöl’e olan özlemlerini ve tutkularını bir kere daha dile getirmiş oldular.

Özellikle Dönerdere Mahallesinden düğün için Uzungöl’e gelen onlarca gencin oynadıkları horon ve  Doğu Anadolu Bölgesinin birbirinden güzel oyun havaları Folklorun toplumları birleştirmede ne kadar etkili olduğunu bir kere daha gözler önüne sermiş oldu.

Yaş pasta ve Takı Töreni ile devam eden Düğün Töreninde özellikle Takı Töreni esnasında düğün törenine katılan misafirler uzun kuyruklar oluşturarak gelin ve damadı hem tebrik ettiler hem de mutluluklarını paylaştılar.

Takı Töreninden sonra da eğlence devam etti.Genç çiftlerin düğün törenleri aile fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak evlenme kararı ile ömürlerinin en anlamlı kararlarını veren Merve & Mustafa Zeyrek  çiftini bu anlamlı kararlarından dolayı tebrik ediyor,genç çiftlerimize sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Mustafa Merve' Ömürlük

İlginizi Çekebilir