Uzungöl'de Nuray Aksoy ve Fadime Hala Fırtınası

Uzungöl

Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Nuray Aksoy ile Sanat Dünyasının Fadime Hala’sı Çaykara’lı sanatçı Ahmet Yıldırım Uzungöl Çadır Cafe’de hayranları ile buluştu.

Uzungöl’ün genç işletmecileri Mustafa Akyüz ve İsmail Mutlu tarafından açılan ve 2021 yılı yaz sezonu boyunca Uzungöl’de müzik dostlarını buluşturan Çadır Cafe bu defa Nuray Aksoy ve Fadime hala’ya ev sahipliği yaptı.

Türkülerimizin güler yüzlü Sanatçısı,Türk Halk Müziğinin güçlü sesi,Karadeniz Müziğinin Hanımefendi Sanatçısı Çaykara İlçesinin Ulusal Müzik Dünyasındaki gururu Sanatçı Nuray Aksoy ile İnsanların kendisini sadece sahne performansı ile tanıdığı oysa Bölge ve Karadeniz Kültürü,folklorümüz,atma türküler ve atışma gibi bir çok alanda çok zengin bir altyapı birikimine sahip olan ve bu alandaki çalışmaları ile bölge kültürüne  büyük katkı sağlayan Sanatçı Ahmet Yıldırım’ın Uzungöl’deki buluşması 10 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşti.

Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen programda Uzungöl’den ve Uzungöl dışından bir çok Nuray Aksoy hayranı salonu tıklım tıklım doldurdu.

Uzungöl müziğinin vaz geçilmeyen isimleri Erol Akyüz ve Ahmet Karaca eşliğinde sahneye çıkan Sanatçı Nuray Aksoy yaklaşık 5 saatlik canlı yayın performansı ile Türk Halk Müziği ve Karadeniz müziğinin birbirinden güzel türkülerini her zamanki gibi muhteşem sahne performansı ile ortaya koydu.

Sanatçı Aksoy'un bağlaması ile çalıp söylediği birbirinden güzel türküler misafirlere muhteşem türkü ziyafet ile dolu bir akşam yaşattı.

Karadeniz Müziğinin Fadime Halası Ahmet Halası Ahmet Yıldırım birbirinden güzel fıkraları ile misafirleri gülmekten kırıp geçirirken birbirinden güzel türküleri ile de hayranlarına müzik ziyafeti çekti.

Programda ayrıca Çaykara İlçesinin önemli atışma üstatlarından Mustafa Liman okuduğu birbirinden güzel atma türküleri ile salonda bulunan misafirleri kahkaha tufanına boğdu. Sanatçı Nuray aksoy ile Fadime Hala’nın Uzungöl Çadır Cafe’deki programları 11 Eylül 2021 Cumartesi akşamı da devam edecek.

 



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Nuray Aksoy Fadime Fırtınası

İlginizi Çekebilir