Uzungöl'de Öğrenciler Yenilenmiş Okullarına Kavuştu

Uzungöl

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında yenilenmiş yüzü ile Eğitim Öğretim çalışmalarına başladı.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi ile birlikte okulun fiziki durumunun iyileştirilmesi zorunlu bir hale gelmişti.Çünkü okulun mevcut  fiziki durumu hiçbir şekilde öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap vermiyordu.

Bu durum üzerine harekete geçen Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali karşılaşılan bu sorun ile ilgili Uzungöl Esnadfı ve Hayırsever İş Adamları ile iletişime geçme kararı verdiler.Uzungöl’lü Genç İş Adamları Mehmet İnan ve Sinan İnan yönetiminde başlatılan çalışma kapsamında Uzungöl Esnafı ve Hayırsever İş Adamlarının katkıları ile okulda yaklaşık olarak 3 Milyon TL’lik bir yatırım gerçekeştirildi.

Tadilat kapsamında okulun iç bölümlerinin tamamı yeniden yapıldı.Koridorlar,tavanlar,sınıflar,lavabolar,kapılar,okulun ışıklandırma sistemi,kalorifer sistemi,okulun çatısının onarımı gibi okulda akla gelebilecek tüm altyapı çalışmaları yenibaşta yapıldı.Yani okulun iç kısmı tamamen yeni inşaat şeklinde gerçekleştirildi.

İş Adamı Mehmet İnan yaklaşık 40 gün boyunca okuldan 1 dakika bile ayrılmadı.Okulun tüm altyapı çalışmalarını yakından takip etti.Sinan İnan ise Tadilat çalışmasının finansmanı üzerinde yaklaşık 2 ay yoğun bir tempo ile çalıştı.

Ve 21 Eylül 2022 Çarşamba Günü Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumları yenilenmiş yepyeni yüzü ile öğrencilerine merhaba dedi.Yeni okulları ile karşılaşan öğrenciler sevinç ve şaşkınlığı bir arada yaşarken hem pırıl pırıl yeni okullarına hem de öğretmenlerine kavuşmuş olmanın tatlı heyecanını yaşadılar.

Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumları Açılış Törenine Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Seyfullah Kaya,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün,Yaylaönü Muhtarı Yakup Toprak,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumları Müdürü Zennur Öztekin Sezer ile öğretmen,öğrenci ve veliler katıldılar.

Açılış Töreninin ardından Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Onay Şahin tarafından öğrencilerin moral motivasyonlarını yükseltmek amacı ile Motivasyon Konseri verildi.Motivasyon Konserinde Sanatçı Onay Şahin’in güzel türküleri ile coşan öğrenciler bolca eğlenerek ve horon oynayarak Eğitim Öğretime büyük bir moral ile başlamanın mutluluğunu yaşadılar.



İlginizi Çekebilir