Uzungöl'de Şehit Mehmet Aygün Kabri Başında Anıldı

Uzungöl

Çaykara’lı Şehit Mehmet Aygün ölüm yıldönümünde Uzungöl Çamlık Mahallesindeki kabri başında anıldı.

30 Mayıs 1980 tarihinde Adana’da görevi başında şehit edilen Çaykara’lı Şehit Mehmet Aygün ölümünün 42. Yıl dönümünde Uzungöl Çamlık Mahallesinde bulunan kabri başında anıldı.

Türkiye Harp Malülü Gaziler,Şehit dul ve Yetimler Derneği tarafından organize edilen Anma törenine Çaykara Kaymakam Vekili Dernekpazarı Kaymakamı Anıl Adıgüzel,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb. Kd. Bşçvş. Aşkın Hava,Şekersu Mahallesi Muhtarı Mehmet Aygün,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak ve İlçe Müftülük personeli,Şehit MNehmet Aygün’ün kardeşi Serbest Muhasebeci Soner Aygün ve Şehit Ailesi yakınları  katıldı.

Anma Töreninde Çaykara İlçe Müftülüğü personeli tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve şehitlerimiz için dua yapıldı.

Anma Töreninde Kaymakam Anıl Adıgüzel,şehit ailesi ile sohbet ederek taziye dileklerini iletti ve her zaman şehit ve gazi ailelerinin  yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

ŞEHİT MEHMET AYGÜN ÖZGEÇMİŞ (1959-1980)

1 Nisan 1959 tarihinde Uzungöl Çamlık Mahallesinde Dünyaya gelen Şehit Mehmet Aygün, Mustafa ve Ayşe Aygün’ün oğludur.6 erkek üçü kız kız olmak üzere 9 kardeşli bir ailenin ikinci çocuğu olan Mehmet Aygün’ün babası Mustafa Aygün, uzun seneler Uzungöl Çamlık Mahallesinde memur olarak görev yapmış hatta Uzungöl’ün ilk memurlarından biri olduğu için de tüm Uzungöl’de Memur lakabı ile ün salmıştır.Bu aile günümüzde bile Uzungöl’de Memur ismi ile anılmaktadır.Mustafa Aygün Çalışkanlığı ve sosyal kişiliği ile Uzungöl halkı tarafından çok sevilen bir insan olarak tanımaktaydı.

İlkokul öğrenimini Uzungöl Çamlık İlkokulunda,Ortaokul öğrenimini ise Uzungöl Ortaokulunda tamamlayan Mehmet Aygün, 1979 Yılında vatani görevini yapmak üzere askere gitmiştir.Isparta’da Acemi Birliğini tamamladıktan sonra Usta Birliği için Adana’ya sevk edilmiştir. 30 Mayıs 1980 tarihinde Adana’da vatani görevini yapmakta iken nöbet esnasında teröristlerin açmış oldukları ateş sonucunda Şehit olan Mehmet Aygün 1 Haziran 1980 tarihinde Uzungöl’de son yolculuğuna uğurlanmıştır.

Şehit Mehmet Aygün’ün kabri Uzungöl Çamlık Mahallesinde bulunmaktadır.

Şehit Mehmet Aygün’ün ismi ilk olarak Uzungöl Çamlık Mahallesinde bulunan İlkokula verilmiştir.Ancak Taşımalı Eğitim sebebi ile bu okulun eğitim öğretime kapanmasının ardından ise 2016 yılında Şehidimizin ismi Uzungöl İlkokulu ve ortaokuluna verilmiş ve bu okullarımızın İsmi Uzungöl Şehit İhsan Mutlu İlkokulu ve Uzungöl Şehit İhsan Mutlu İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

Şehidimizin ismi ömür boyunca milletimizin yüreğinde yaşayacağı gibi Eğitim Öğretim alanında da öğrencilerimiz ile birlikte yaşamaya devam edecektir.



İlginizi Çekebilir