Uzungöl'de Sıla İle Gurbet'i Buluşturan Düğün

Uzungöl

Uzungöl’den Nusret Aygün ile Van Özalp Dönerdere Mahallesinde yaşayan hemşerilerimizden Esra Alçiçek 4 Eylül 2021 Cumartesi akşamı Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen Düğün töreni ile evlendiler.

Uzun seneler Uzungöl ve Çaykara Belediyesinde Başkatip olarak çalıştıktan sonra emekliye ayrılan Mehmet ile Merhum Azize Aygün çiftinin yakışıklı oğulları Nusret ile Dönerdere Mahallesinden Nebiye & Cemal Alçiçek çiftinin dünyalar güzeli kızları Esra’nın düğün törenlerine Uzungöl,Van,Dönerdere ile çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce davetli katıldı.

Genç Çiftlerin düğün törenlerine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Belediyesi Meclis Üyeleri Seyfullah Kaya ve Bayram Genel, Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Başkatip Mehmet Aygün’ün özel davetlileri olarak düğün için İstanbul’dan Uzungöl’e gelen Musa Köse ve ailesi.Damadın Düğün töreni için İstanbul’dan Uzungöl’e gelen maliyeci arkadaşları,genç çiftlerin düğün törenleri için Van Özalp Dönerdere Mahallesinden Uzungöl’e gelen onlarca genç de katıldı.

1965 Yılında Uzungöl’den Dönerdere’ye giden hemşerilerimiz ile Uzungöl’de yaşayan kardeşlerini bir araya getiren düğün töreninde duygu dolu anlar yaşandı.Karadeniz insanının çalışkanlığını,Karadeniz insanının zekasını,Karadeniz insanının azmini Doğu Anadolu Bölgesinin en ucra ucuna İran Sınırına taşıyan Uzungöl’lü hemşerilerimiz Van Özalp İlçesinin de kupkuru çorak bir coğrafyanın ortasında oluşturmuş oldukları yemyeşil ağaçlar içerisindeki Dönerdere Mahallesi ile tabiri caiz ise Uzungöl’ü Doğu Anadolu Bölgesine taşıyarak Uzungöl’e olan özlemlerini ve tutkularını bir kere daha dile getirmiş oldular.

Genç Çiftlerin Düğün törenlerinde Celil Bayram,Ahmet Karaca ve kaval Üstadı Nurettin Kahveci çaldıkları birbirinden güzel oyun havaları ile davetlilerin gönüllerince eğlenmelerini sağladılar.

Özellikle Dönerdere Mahallesinden düğün için Uzungöl’e gelen onlarca gencin oynadıkları horon ve  Doğu Anadolu Bölgesinin birbirinden güzel oyun havaları Folklorun toplumları birleştirmede ne kadar etkili olduğunu bir kere daha gözler önüne sermiş oldu.

Yaş pasta ve Takı Töreni ile devam eden Düğün Töreninde özellikle Takı Töreni esnasında düğün törenine katılan misafirler uzun kuyruklar oluşturarak gelin ve damadı hem tebrik ettiler hem de mutluluklarını paylaştılar. Takı Töreninden sonra da eğlence devam etti.Genç çiftlerin düğün törenleri aile fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak evlenme kararı ile ömürlerinin en anlamlı kararlarını veren Esra & Nusret Aygün  çiftini bu anlamlı kararlarından dolayı tebrik ediyor,genç çiftlerimize sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Gurbet' Buluşturan Düğün

İlginizi Çekebilir