Uzungöl'de Sonbahar Güzelliği

Uzungöl

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan “Uzungöl’de Sonbahar Güzelliği” isimli yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

Karadeniz Turizminin En Önemli Merkezlerinden olan Uzungöl özellikle Sonbahar mevsiminde adeta bambaşka bir güzelliğe büründü.

Özellikle yaz mevsimindeki yoğunluk ve tesislerdeki yüzde yüze varan doluluk oranının ardından  Sonbahar Mevsiminde de Uzungöl Turizmde cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Tesislerdeki doluluk oranı Eylül ayının 10’undan sonra yaklaşık %60-70 seviyelerinde Uzungöl’de.

Hafta sonları yine oldukça kalabalık ve de yoğun olan Uzungöl Turizmi hafta içersinde ise biraz daha sakin.Otellerde doluluk oranı hafta sonları %100’ü buluyor.

UZUNGÖL´DE SONBAHAR

Her mevsimi bir başka güzel olan Uzungöl´de belki de en güzel mevsimidir sonbahar.Bir kere havaların en güzel olduğu mevsimdir Uzungöl´de sonbahar.Uzungöl Halkı yaz boyunca göremediği güneşi sonbahar mevsiminde görür.Havalar günlerce güneşli  ve de güzeldir Uzungöl´de sonbahar mevsiminde.

Tabiat tüm güzelliklerini insanların önüne bir kere daha sermiştir Uzungöl´de.Bir yanda yemyeşil doğa,bir yanda gölün ve de barajların muhteşem manzarası,bir yanda ise yavaş yavaş sararmaya başlayan meyve ağaçları muhteşem bir doğa görüntüsü sunmaktadırlar insanların önüne sonbahar mevsiminde.

Kimsede hayvan kalmadı ama hayvanları olanlar için mezire zamanıdır sonbahar mevsimi.Hayvanlarını alan mezirenin yolunu tutmaktadır Uzungöl´de.Onlarca meziresi vardır Uzungöl´ün.Greni´den tutun da Glisura´ya kadar.Malbet Komlarından tutun da Filak,Hocalı Komlarına kadar.Ve de tabi ki Uzungöl´ün en gözde Meziresi Olan Sıranhanzar(Sırandağı) meziresine kadar.

Her meziresi apayrı bir doğal güzelliği barındırmaktadır içerisinde.Kimisi Hocalı,Filak,Malbet Komları gibi ormanın içerisinde 4 tarafı orman ile çevrili olan muhteşem bir bitki örtüsünün tam da ortasında yer almakta.

Kimi Karester Yolu üzerinde yer almakta ve de muhteşem doğa  manzarası ve de eşsiz Uzungöl resimlerini barındırmaktadır içerisinde.

Kimi ise Sırandağı gibi hem mükemmel bitki örtüsü hem de eşsiz Uzungöl ve Doğa Manzarası resimlerinin çekilebileceği muhteşem bir yerde bulunmaktadır.

 Daha önce sitemizden tanıtımını yapmıştık ama anımsatmakta fayda var diye düşünüyoruz.Sırandağı-Sarıkaya -Hocalı Mezrası yürüyüş parkuru da yine sonbahar mevsiminde gerçekleştirilebilecek en güzel alternatiflerden biri olarak çıkıyor karşımıza.

Hiç yorulmadan dinlene dinlene ve de orman içerisinde yürüyüş yapan mükemmel orman ve bitki örtüsü ile bol oksijen soluklayarak gerçekleştirebileceğiniz bu mükemmel yürüyüş yolunu Uzungöl Dostlarına kesinlikle tavsiye ediyoruz.

ORMAN İÇERSİNDE GEZİNTİ

Uzungöl´ün her tarafı Ormanlar ile çevrilmiş durumda Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Ve de özellikle sonbahar mevsimi ormanların en güzel olduğu alanlardır.Ve de muhteşem doğal  güzellikleri ile ziyaretlerine gelecek olan Uzungöl Dostlarını beklemektedir Ormanlarımız.

VE ISSIZ YAYLALAR

Yaylaların belki de en güzel mevsimidir sonbahar.Bir hüzün mevsimidir yaylalar için sonbahar.Her yaylanın kapısına tek tek kilit vurulmuş ve İlkbaharda yeniden açılmak üzere tüm yayla evleri kapatılarak köye dönülmüştür artık.

Ama dağlar hüzünlüdür Sonbahar´da.Yaz boyunca onlarla birlikte olan dostlarına adeta sitem etmektedir yaylalar ve de dağlar.Her tarafta hüzün kokusu vardır yaylalarda.

Ve de bu hüzün mevsiminde yaylaları ziyaret etmek,yaylada bir bardak çay içebilmek ya da yaylada piknik yapabilmek belki de en güzel aktivitelerden bir tanesidir diye düşünüyoruz.

Karakaya´nın eteklerinde bulunduğunuz yerden 300 metre yukarıda kar olduğunu düşünün .Ve de sizler karın eteklerinde mükemmel bir güneş eşliğinde mangalınızı yapıyorsunuz ya da çayınızı yudumluyorsunuz.Dünyada bundan daha güzel bir ortam olabilir mi Sevgili Dostlar.

Glazomat Bölgesi.Yaz mevsiminde Restaurantlarında kahvaltı için sıra bulunamayan Glazomat Bölgesi sonbahar mevsiminde biraz daha sakin.Havaların da güzel olması sebebi ile en güzel Uzungöl fotoğraflarının Glazomat mevkiinden çekildiğini kolaylıkla ifade edebiliriz.

Yaz mevsiminde Uzungöl Turizminin göz bebeği konumundaki Karester Yaylası…Sonbahar mevsiminde bambaşka güzelliği ile misafirlerine ev sahipliği yapmaya hazırdır.Bir yanda yemyeşil bir tabiat,pırıl pırıl bir hava,çeşmeden akan buz gibi soğuk bir su.50 Metre yukarıda taze yağmış kar.Sonbahar ve kış bir arada.Ve de sizler sessiz sakin ve huzur dolu bir ortamda tatilinizi yapmanın keyfini yaşıyorsunuz.

Demirkapı Mahallesi,Çayıroba Mahallesi,Balıklı Göl,Aygır Gölü ve Yedi Göller.Sonbahar sessizliğine bürünmüştür.Yavaş yavaş kışı ve kar yağışını beklemeye koyulmuşlardır.Ancak her zamanki gibi muhteşem doğal güzelliklerine bir de Sonbahar mevsiminin hüzün yaprakları eklenmiş ve bir başka güzel olmuşlardır.Misafirlerine daha büyük bir özlem ile ev sahipliği yapmaya hazırlanmaktadırlar.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden olan Uzungöl’de Bir hüzün mevsimidir Sonbahar.Bambaşka bir güzellik mevsimidir.Bize göre Turizmin en güzel mevsimlerinden bir tanesidir Sonbahar mevsimi.Ve bu muhteşem doğal güzelliği ile her mevsim olduğu gibi Sonbahar mevsiminde de misafirlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanmaktadır Uzungöl…

Evet bizim işimiz Kültür Hizmeti Sevgili Çaykara Gündem Dostları.İçinde para olmayan,menfaat olmayan sade bir Kültür Hizmeti.Bizler sizlere bu yazımızda Uzungöl´ün sonbahar güzelliklerini yaşamaya ve de yaşatmaya çalıştık.

Karar sizin tabi ki.Ama bizden söylemesi.Güzel bir hafta sonu geçirmek için Uzungöl alternatifi hiç de yabana atılmayacak bir seçenek olarak karşımızda duruyor.

 



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Sonbahar Güzelliği

İlginizi Çekebilir