Uzungöl'de Yılbaşı Yoğunluğu

Uzungöl

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl tabiri caiz ise yılbaşında doldu taştı.

Kış mevsimi için açık olan otellerde doluluk oranı %100'e yaklaştı.Uzungöl'de yılbaşı için kalacak yer yok. Otellerin gerçekleştirmiş oldukları 4 gece kal 3 gece öde kampanyasına misafirler çok büyük bir ilgi gösterdiler. 2021 Yılının ilk gününde Uzungöl güneşli pırıl pırıl bir güne uyandı.Turistlere yönelik Sokağa Çıkma kısıtlaması bulunmaması sebebi ile gelen misafirler gün boyunca maskeli ve sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde Uzungöl'ün tadını çıkardılar.

UZUNGÖL’DE KARIN KEYFİ BİR BAŞKA
Uzungöl’ü ziyarete gelen Misafirler Uzungöl’de karın tadına doyamıyorlar.Gölün etrafında yaklaşık 40 cm’lik karın içinde gönüllerince koşturan hatta karın içinde yuvarlanan misafirler yoğun karın bulunduğu uygun yerlerde kardan adam yapmayı ve yaptıkları Kardan Adamın etrafında fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyorlar.
Gölün çevresinde yaklaşık 2 Km’lik parkurda kar içinde yürümenin keyfini yaşayan misafirler yol üzerlerinde bulunan Cafe ya da çay bahçesinden aldıkları pet bardak çay ile ayrı bir heyecan yaşıyorlar ve karın içinde yürürken çaylarını yudumluyorlar.Enerjileri fazla olan misafirler soluğu Glazoma mevkiinde alıyorlar.Uzungöl Merkez Camiinden yukarı doğru tırmanmaya başlayan Doğa Dostları kar içinde yaklaşık 1 saatlik bir yürüyüşün ardından soluğu Glazomat  mevkiinde alıyorlar.


Bu Bölgede başta Maneviga Apart,Kar Otel ve Glazomat Otel olmak üzere bir çok tesis kapılarını misafirlerine açmış durumda.Misafirler gönüllerince yudumladıkları çaylar eşliğinde yürüyüşün yorgunluğunu üzerlerinden atmaya çalışıyorlar.

OTELLERDE COVİT KURALLARINA BÜYÜK ÖZEN
Uzungöl'de bulunan otellerde Covit 19 kurallarına çok büyük bir özen gösteriliyor.Otellere gelen her misafirin ateşi ölçülüyor ve 37 derecenin üzerindeki misafirler kesinlikle otele kabul edilmiyor.Otellerin günlük temizlikleri çok büyük bir itina ile yapılıyor.Otellerde maske ve sosyal mesafe kuralına çok büyük bir özen gösteriliyor.

HAYDİ ŞİMDİ KAYALIM
Glazomat Bölgesi kaymak için en uygun bölgelerden bir tanesi.Çocukluğunu özleyen,çocukluğuna dönmek isteyen misafirler 60 cm’lik karın içine bırakıyorlar kendilerini sonra başlıyorlar aşağılara doğru büyük bir keyif ile kaymaya. Düz parkurda yokuş çıkmak istemeyen misafirler için ise Barajlar Bölgesi en uygun yürüyüş parkuru. Uzungöl Merkez’den Haros Komlarına kadar yaklaşık 5 Km’lik yürüyüş parkuru Doğa Dostlarını bekliyor. Vakit artık yavaş yavaş akşama dönmüştür Uzungöl’de.Bu durumda önünüzde iki alternatif kalmıştır.Eğer aracınız varsa ve dönecekseniz çok fazla geç kalmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü gece Virajlar Bölgesi buz tutar.Ne kadar geç dönerseniz dönüşünüz o kadar çetin olur.Dediğimiz gibi Bi Mola Tesislerine kadar aracınızın zincirlerinin  mutlaka bağlı olması gerekir.

Konaklayacaksanız Uzungöl’de O zaman işiniz kolay demektir. Son derece uygun fiyatlarda iki kişi gecelik 150-200 TL’ye kolaylıkla konaklayabilirsiniz Uzungöl’de. Sobanız yanıyordur kaldığınız otelde.Kestaneleriniz yanan sobanın üzerinde kızarıyordur.  Demliğiniz sobanın üzerinde fokurduyor ve afiyetle sizi bekliyordur. Afiyetle kestane ile birlikte akşam çayınızdan sonra bir göl turu daha tavsiye ederiz kar yağışı eşliğinde Karar sizin Efendim.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Yılbaşı Yoğunluğu

İlginizi Çekebilir