Uzungöl'de Zipline Keyfi

Uzungöl

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de ziyaretçilere yönelik Turizm alternatifleri artarak devam ediyor.

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de ziyaretçilere yönelik Turizm alternatifleri artarak devam ediyor.

Havası,suyu,muhteşem doğası ile ziyaretçileri adeta büyüleyen Uzungöl’ü ziyarete gelen misafirlerin gönüllerince eğlenebilecekleri ve tatil yapabilecekleri bir çok alternatif ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Doğa Sporları,doğa yürüyüşü,dağ tırmanışı,bisiklet,dağ bisikleti,treaking gibi onlarca etkinliğin misafirlerin beğenisine sunulduğu Uzungöl’de şimdi de Zipline heyecanı yaşanıyor.

Bizler de Çaykara Gündem Dostları için Uzungöl Merkeze sadece 3 km mesafede Alçakköprü Mahallesinde Uzungöl yolu üzerinde bulunan Şen Zipline tesisini sizler için ziyaret ettik

Öncelike şunu açık yüreklilik ile ifade etmek isteriz.Doğa ile iç içe muhteşem bir ortamda kurulmuş Doğa Zipline…Dere yatağının içinde ve dere şarıltısı eşliğinde zipline keyfi yaşıyorsunuz.

Tesis girişinde Tesis Sahibi Şenol Şen’in muhteşem ev sahipliği ve güler yüzü ile giriş yapıyosunuz  tesise.Önce zipline hakkında bilgi veriyor size Şenol Şen.Sonrasında ise sanki evinizdeymişsiniz gibi muhteşem bir misafirperverlik ile zipline keyfi yaşıyorsunuz.

Bizler sizin için Zipline sahibi Şenol Şen’e  merak ettiğiniz sorulara sorduk.O da cevapladı.

ÇAYKARA GÜNDEM:Zipline fikri kafanızda nasıl oluştu?

ŞENOL ŞEN:Uzungöl her yönü ile bir doğa harikası.Muhteşem doğa manzarası,ormanları,mezireleri,Yaylaları ve de en önemlisi gölü ile bulunmaz bir nimet.Bizler de Uzungöl’ün bu muhteşem doğal güzelliğini insanlarımızın yaşaması için bu tesisi açmayı düşündük

ÇAYKARA GÜNDEM:İnsanlar Zipline’ye ilgi gösteriyor mu?

ŞENOL ŞEN:Çok büyük bir ilgi görüyoruz.Önce şaşırıyor  insanlar.Böyle güzel bir yer olur mu diyorlar.Sonra Zipline ile tanışıyorlar.Çok hoşlarına gidiyor.Binen bir daha binmek istiyor.

ÇAYKARA GÜNDEM:Zipline hakkında okuyucularımıza biraz bilgi verir misiniz?

ŞENOL ŞEN:Zipline 19 kat çelik halattan meydana geliyor.Son derece güvenli ve korkacak hiçbir şey yok.Parkurumuz toplam 280 metre uzunluğunda.Saniyede ortalama 10 metre yol alıyorsunuz ve 28 saniyede parkuru tamamlıyorsunuz.28 Saniye de dönüşü var.Toplamda 56 saniyede Zipline heyecanı tamamlanmış oluyor.

Misafirlerimizin güvenliği için takmış olduğumuz paraşüt  kemerlerimiz birinci sınıf.Parkurumuz çelik alışımlı makaralardan meydana geliyor.Zipline parkurunuz toplam ağırlığı 3.5 Ton.Toplam yüksekliği ise 20 metre.

Zipline Doğa Sporları Turizmine renk ve çeşitlilik kazandıran bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor

Parkurumuz Uzungöl civarında en uzun parkur olma özelliğine sahip.5 ile 100 yaş arasındaki herkesin güvenle binebilecekleri bir spor dalını Uzungöl Turizminin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

KANIK MÜKEMMEL BİR TESİS

Aslen Uzungöl'lü olan ve Bursa İnegöl'de Oto Galeri Sahibi Zeki Otomitiv Yöneticisi Zeki Kanık gördüğü mükemmel manzara karşısında hayranlığını gizleyemediğini ifade etti.

Hayatında ilk defa Zipline ile tanıştığını ifade eden Zeki Kanık dereniz muhteşem sesi eşliğinde parkurun insanı dinlendirdiğini ve parkurun bu tatlı heyecanını paylaşmayı herkese vtavsiye ettiğini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Zipline Keyfi
Süleyman Kayganacı
28.08.2020 10:20:08
Hilmi hocam, adamın yüzünün güldüğü filan yok, telefonla uğraşıyor! Dolayısı ile de, ilgisi telefona, size değil! Aslında yazıyı eleştirecektim ama öyle birine bu kadarı çok bile...

İlginizi Çekebilir