Uzungöl`de Kardeşlik Köprüsü

Uzungöl`de Kardeşlik Köprüsü

Azerbeycan ve Gürcistanlı öğretmen ve öğrenciler turizm beldesi Uzungöl`ü ziyaret etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Trabzon Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün misafiri olarak Trabzon`da bulunan Gürcistan ve Azerbeycan`lı Öğretmen ve Öğrenciler Çaykara İlçesini ve Turizm Beldesi Uzungöl`ü ziyaret ettiler.

Öğrenci Grubunu Uzungöl`de Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ karşıladı.Öğrenciler ile birlikte önce göl etrafında yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi. Ardından öğle yemeği için Uzungöl Ortaokuluna geçildi. Burada Uzungöl Ortaokulu öğrencileri ile tanışan misafir öğrenciler sınıfları ve okulun bölümlerini ziyaret ettiler.

Daha sonra özel olarak misafirljer için Uzungöl Ortaokulunda hazırlanan çorba,yerli kuru fasülye, pilav,salata ve ayrandan oluşan menü ile öğrenci ve öğretmenler karınlarını bir güzelce doyurdular. Uzun göl Ortaokulu öğrencileri ve misafir öğrenciler yemekte aynı masayı paylaşırken ortaya çok güzel görüntüler çıktı. Özellikle yerli kuru fasülye yermeği öğrenciler tarafından çıok beğenildi ve afiyetle yenildi.

Yemekten sonra misafir öğrenci ve öğretmenlere bir de güzel sürpriz hazırlandı. Uzungöl Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi Öğretmenleri Ahmet KARACA`nın çaldığı kemençe eşliğinde muhteşem bir gösterri sundu misafir öğrencilere. Gösterinin ardından ise Halk oyunları ekibi ve misafirlerin katılımı ile büyük bir horon halkası oluşturuldu.Ve Öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Yemeğin ardından Okul İdaresi tarafından misafir öğretmen ve öğrencilere çay ve bisküvi şikramı yapıldı.

Etkinlikten sonra görüşlerini aldığımız Çaykaras İlçe milli Eğitim Müdürü ahmet ÇAMURALİ yabancı öğrencileri Çaykara İlçemizde misafir etmekten çok büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Bundan sonra hazırlayacakları çeşitli projeler ile yüzlerce öğrenciyi Çaykara ve Uzungöl`de misafir etmeyi amaçladıklarını ifade eden Ahmet ÇAMURALİ bu konuda hazırlanan projelerin de çok yakın zamannda hayata geçirileceğini ifade etti.



İlginizi Çekebilir