Uzungöl`de Kemençe ve Tulum Eşliğinde Yürüyüş

Uzungöl`de Kemençe ve Tulum Eşliğinde Yürüyüş

Uzungöl?de Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

5 Haziran "Dünya Çevre Günü" münasebetiyle Uzungöl?de yürüyüş düzenlendi. 

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ALO 181 Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre Haftası nedeniyle çevre duyarlılığı oluşturabilmek için çevre Çaykara Uzungöl?de yürüyüş düzenledi. 

Uzungöl kenarında yapılan yürüyüşe Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, ALO 181 Çağrı Merkezi Müdürü Mahmut Cenap Beşikçi, sivil toplum kuruluşları ve halkın katılımıyla yapıldı. 

Kemençe ve tulum eşliğinde yapılan yürüyüşte, Çevre Günü ve Haftası?nın önemine dikkat çeken pankart ve dövizler taşınarak çevre duyarlılığına dikkat çekildi./resimler/2015-6/8/2009541542243.jpgGülümseyen Kent Çaykara`mızın ve özellikle Uzungöl`ümüzün çocuklarının uzun yıllar boyunca sağlıklı gülümsemesi için doğaya sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, ? yaşanabilir sağlıklı bir çevre, daha temiz bir dünya için umutlarımızı yeşertir, çevre için çabalarımızı yoğunlaştırır Doğamızı korumak için gelecek kuşaklar düşünülerek korunmasına yönelik her türlü çevresel önlemlerin alınması, hem ülkemiz hem de dünyamız için bir sorumluluktur. Hedefimiz, tabiatın gösterdiği yoldan gitmek yani onu tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir. Temiz bir çevre için yaptığımız tüm çalışmalar aldığımız tüm önlemler, şüphesiz ki geleceğimizin güvencesidir. Daha sağlıklı, daha temiz bir dünya için, çevre sorunları ile baş edebilme konusunda herkesin gereken özveriyi göstermesi gerekir" dedi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir