Uzungöl'den Artvin ve Rize'ye Geçmiş Olsun Mesajı

Uzungöl

Son Günlerde Rize ve Artvin’de meydana gelen Sel felaketi ile ilgili olarak Uzungöl Platformu ve Uzungöl Birlik A.Ş. adına geçmiş olsun mesajı yayınlandı.

Uzungöl Platformu  adına gazetemize açıklamalarda bulunan Uzungöl Platformu Yöneticisi ve Uzungöl Birlik Yönetim Kurulu Başkanı İdrİs Akyüz ile Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş Rize ve Artvin’de meydana gelen sel felaketi ile ilgili olarak Uzungöl Halkı adına duymuş oldukları üzüntüyü dile getirdi.

Başkanlar İdris Akyüz ve Mehmet Keleş'in  mesajları şu şekilde:

23 Temmuz 2021 Cuma Günü Artvin İli  Arhavi İlçesinde yaşanan Sel felaketi Uzungöl Halkı olarak bizleri derinden üzmüştür.Sel Felaketinde kaybolan vatandaşımızın bir an önce bulunması en büyük özlemimizdir

Paylaşma ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı bu dönemde  Uzungöl Plaformu ve Uzungöl Halkı olarak Artvin’li hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor,yaraların sarılması anlamında her zaman ve her ortamda hemşerilerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

ARTVİN’DE NELER YAŞANDI?

Artvin'de 23 Temmuz 2021 tarihinde, saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından meydana gelen, 1 kişinin kaybolduğu, alt ve üst yapıda ağır hasarların oluştuğu sel ve heyelan afetinin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Selin çekildiği Arhavi ilçesinde 430 ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katları balçığa gömüldü, onlarca araç hurdaya döndü. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinde temizlik çalışması başlatırken, ulaşım, su ve elektrik hatlarındaki hasar ve arızalar giderilmeye çalışılıyor.

Doğu Karadeniz, 8 gün aranın ardından yeniden sel ve heyelanlara teslim oldu. Rize'de 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de kaybolduğu sel felaketinin izleri silinmeye çalışılırken, Artvin'de dün saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından sel ve heyelanlar meydana geldi.

Murgul ilçesinde sele kapılan 1 kişi kaybolurken, Arhavi ilçesinde kaya tahkimatının yıkılması sonucu Kapisre deresi ilçe merkezine taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü. Boğaziçi ve Cumhuriyet mahallelerinde mahsur kalanlar ekiplerce botlarla kurtarıldı, ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları suyla doldu, araçlar sürüklendi



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Artvin ' Geçmiş Olsun Mesajı

İlginizi Çekebilir