Uzungöl'den Haber TS'ye Cevap

Uzungöl

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan “ Uzungöl’den HaberTS’ye Cevap” isimli yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

Uzungöl…Karadeniz Turizminin lokomotifi…

Uzungöl Ülke Turizminin yüz akı,göz bebeği…

Bize Trabzon’un en önemli değerlerini sayın deseler..

Her halde önce Trabzon Spor,sonra Uzungöl gelir diye düşünüyoruz.

Her sene milyonlarca Turistin ziyaret ettiği günlük araç sayısının 100 000’in çok üzerine çıktığı devasa bir Turizm Merkezi Uzungöl..

Bölge ekonomisinin de can damarı Uzungöl.Uzungöl sayesinde Trabzon ve Bölge ekonomisi de canlanıyor.Esnafın yüzü gülüyor.

Yani işin özeti sevgili Dostlar…Uzungöl sayesinde herkes ekmek yiyor.Otel işletmecisinden tutun da taksi şoförüne kadar aklınıza gelen herkes Turizmde bir dünya markası olan Uzungöl sayesinde ekmek yiyor.

Ancak…Üzülerek ifade etmek isteriz ki …En önemli değerlerimizden bir tanesi olan Uzungöl zaman zaman sosyal medaya üzerinden hiç de hak etmediği eleştirilere maruz kalıyor.

5 Şubat 2022 Cumartesi günü..Trabzon’da yayın yapan Haber TS sitesinin yaptığı gibi.

Bizler önce Haber TS tarafından kaleme alınan yazıyı noktasına virgülüne daha dokunmadan sizler ile paylaşalım.Sonrasında ise Uzungöl olarak cevap hakkımızı kullanalım.

Yerli tatilcileri küstürdüler

Trabzon’un en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de işletmeler sıkıntılı günler yaşıyor.

Yaz sezonunda uygulanan yüksek fiyatlar, Arap turistlere dokunmazken özellikle Uzungöl’ü gezmek isteyen Türk vatandaşları memleketlerinde ikinci sınıf insan durumuna düşüyordu.

Bir çok işletmede en güzel hizmet parası olana yapılıyor, yerlilerin çoğu ise, ”keşke gitmeseydim Uzungöl’e” serzenişleri ile dönüş yolunu tutuyordu.

Ne demişler, ”Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner”

Sezon bitti, Araplar gitti. Şimdi Uzungöl’de gecelik fiyatlar 100 TL, 150 TL gibi rakamlar olmasına rağmen, oteller bomboş diyebiliriz.

Bu rakamlarla gidilip kalınıp, güzelce kafa dinlenme imkanı olan da şuan Uzungöl’e gitmiyor.

Çünkü Uzungöl esnafının çoğunluğu yerli tatilcileri küstürdü.

Bir çok işletmenin sadece yazın açık kalması bizleri üzüyor. 

Orada çalışanların mevsimlik işçi pozisyonuna düşmemesi için önümüzdeki yaz ayında yerli turistin gönlünün alınması şart.

Evet yazı aynen bu şekilde…

Şimdi soralım Haber TS’ye…

Sizler bu haberi kaleme alırken hangi kaynağa baş vurarak bu haberi kaleme aldınız.

Turizmde Dünya Markası haline gelmiş olan Devasa bir Turizm Merkezini eleştirme gücünü nereden alıyorsunuz.

Az önce yazdım.Trabzon’un en önemli iki Marka değeri Trabzon Spor ve Uzungöl’dür.

Uzungöl’e gidin bakın.Her tesis lig maçlarını yayınlayan TV kanalına abonedir.Yani televizyon geliri konusunda üzerine düşeni fazlası ile yerine getirmekte ve Trabzon Sporumuza gereken her türlü desteği vermektedir Uzungöl.Siz bilmezsiniz ama biz anımsatalım.Bu gün Edin Visca gibi bir Dünya Yıldızı Trabzon Spor’da top koşturuyorsa bunda Uzungöl’ün ekonomik katkısı çok büyüktür…

Yine her tesisin kasasında en az 5-10 tane Passolig kartı bulunmaktadır.Yani maç bileti konusunda da üzerine düşeni fazlası ile yerine getirmektedir Uzungöl.

Acaba Haber TS’nin bunlardan haberi var mı?

Trabzon Sporumuzun Akyazı’da oynadığı tüm karşılaşmalarda Uzungöl’den yüzlerce işletme sahibi Stadyumdaki yerini almıştır.Acaba Haber TS Uzungöl Esnafını tanıyor mu ya da Stadyumda hiç karşılaşmışlar mı?

Sahi Haber TS…Uzungöl’ü ne kadar tanıyorsunuz?

Size göre Uzungöl nasıl bir yer?

EURO’ların ve DOLAR’ların cirit attığı bir yer mi Uzungöl?

Ya da bir zamanlar çakma bir Sanatçı Vardı.Hani kendisini topluma Sanatçı diye yutturmaya çalışan isim.Öyle diyordu türküsünde Uzungöl için

“Kitabi para oldi” diyordu.Türkçeyi de düzgün konuşamıyor ya neyse.

Sahi siz de öyle mi düşünüyorsunuz Haber TS.Uzungöl’ün kitabı para mı sizce de.

Siz güzel kafanızı yormayın.Ben size cevap vereyim hemen.

Sadece 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 50’nin üzerinde Üniversite öğrencisine her ay 1000 TL üzerinden düzenli Burs ödemesi yapıldığını ve bu İş Adamlarının hiçbir tanesinin ismini açıklamak istemediğini sadece Allah Rızası için bu öğrencilerimize destek sağlandığını,

Biz biliyoruz da acaba Haber TS biliyor mu?

Çaykara’da öğrenim gören yüzlerce öğrenciye her sene sağlanan ekonomik desteğin yanı sıra organizasyon etkinliklerinde Uzungöl Esnafının katkısından ne kadar haberiniz var Sayın Haber TS yetkilileri?

Sahi siz Sevgi Eli Derneği diye bir Dernek duydunuz mu?Bu Dernek ne iş yapar hiç haberiniz var mı?

Siz yormayın o güzel kafanızı.Ben size cevap vereceğim.

Uzungöl Sevgi Eli Derneği tam 10 senedir Uzungöl ile Doğu ve Güneydoğu’da öğrenim gören binlerce öğrenci kardeşimiz ile aralarında muhteşem bir gönül köprüsü oluşturmuş.

Uzungöl’den sağlamış oldukları kıyafet ve kırtasiye ihtiyaçlarını Van,Bingöl,Bitlis,Muş,Ağrı,Erzurum,Erzincan,Van başta olmak üzere bir çok şehrin en ucra okuluna ulaştırmayı başaran Uzungöl Sevgi Eli Derneği aynı zamanda her sene Doğu Ve güneydoğu Anadolu Bölgesinden yüzlerce öğrenciyi Karadeniz’e getiriyor.Uzungöl ve Karadeniz Bölgesinin muhteşem doğal güzelliğini Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden gelen öğrenciler ile paylaşarak aralarında muhteşem bir gönül köprüsü kuruyor.

Bu öğrenciler en az 5 akşam bölgede kalıyor ve konaklama ile yemek ihtiyaçlarının tamamı Uzungöl Esnafı tarafından karşılanıyor.Sahi o öğrenciler hiç Haber TS’nin önünden geçti mi?

Yine Sevgi Eli Derneği tarafından her sene yüzlerce yetim öğrenci Ülkemizin her ilinden Trabzon’a getiriliyor.Trabzon’un tarihi ve Turistik mekanları gezdiriliyor.Trabzon insanının tertemiz pırlanta gibi yüreği anlatılıyor.Aynı öğrenciler Uzungöl Esnafının katkıları ile günlerce Uzungöl’de kalıyor ve büyük bir memnuniyet ile memleketlerinin yolunu tutuyor.

Sahi biz o çocuklarımıza Haber TS’yi anlatalım mı?Ya da Haber TS o kuzucuklarımıza bir bardak çay ısmarlamayı düşünür mü?

Uzungöl’ün sosyal ve kültürel çalışmalara sunmuş olduğu katkı ve sosyal olaylardaki duyarlılığını yazmaya kalksam buna sayfalar yetmez.Sade bir  canlı örnek Muhterem Haber TS

2021 Yılı yaz mevsiminde Antalya Manavgat’ta meydana gelen Orman yangınlarına Uzungöl Esnafı tarafından 100 000 TL nakdi yardım yapıldı.Sahi bunu haber yapmak hiç aklınızın ucundan geçti mi?

Şimdi gelelim sizin haberinize..

Uzungöl yerli tatilcileri küstürmüş.

Trabzon’un en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de işletmeler sıkıntılı günler yaşıyor.

Yaz sezonunda uygulanan yüksek fiyatlar, Arap turistlere dokunmazken özellikle Uzungöl’ü gezmek isteyen Türk vatandaşları memleketlerinde ikinci sınıf insan durumuna düşüyordu.

Uzungöl’de hiçbir işletme sıkıntılı günler yaşamıyor Haber TS.Sizin güzel kafanız rahat olsun.İmkanlar ölçüsünde Ülke ve Dünya Turizmine hizmet vermeye devam ediyor Uzungöl  İnsanı.

Yaz sezonunda yüksek fiyat uygulanıyormuş Uzungöl’de.Zahmet buyurup bir muhabirinizi Uzungöl’e gönderme zahmetinde bulunsaydınız yaz mevsiminde Uzungöl’deki fiyatları siz de görme imkanına sahip olurdunuz.

Mesela Uzungöl’de..2020ve 2021 Yaz Mevsiminde Turizm sezonunda iki kişilik oda fiyatı 150 ile 250 TL arasında.

2+1 ya da 3+1 olarak tabir edilen ve içinde 6 ile 10 kişinin konaklayabileceği apart dairelerin fiyatı ise 450 TL’den başlıyor 700 TL’ye kadar çıkıyor.

10 Kişi kalıyor ve kahvaltı dahil 700 TL.Kişi başı 70 TL .Bu fiyata kahvaltı da dahil.Sahi Sevgili Haber TS yetkilileri..

Trabzon’da otellerde insanlar kaç liraya konaklıyorlar.Bunu bir sorgulama şansınız olabilir mi?

2021 Yılı yaz mevsiminde Uzungöl en yoğun sezonunu yaşadı.Otellerde doluluk oranı %100 dolaylarında oldu.Yabancı misafir nerede ise yoktu.Hepsi de yerli misafirdi.

Sahi Uzungöl hangi yerli turisti küstürdü Sevgili Haber 61.Yoksa sizi mi küstürdü.Merak etmeyin bizim yüreğimiz geniştir.Buyurun gelin sizi de bağrımıza basalım.

Uzungöl’de yerli vatandaş kendi  Ülkesinde ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürülmüşmüş…

Gülme krizi tuttu beni.

Beyler Uzungöl Turizmde bir Dünya Markasıdır.O sizin yaptığınız küçük beyin hesapları Uzungöl’de yapılmaz.Uzungöl’de yerli turist de yabancı turist de baş tacıdır.Hepsi birinci sınıf insandır.

Turizm sezonunda yemeğe bakalım….

Çay 3 TL,Serpme kahvaltı 20-25 TL(Otellerde kahvaltı ücretsiz),Yemek 30 TL,Döner 35 TL,Köfte 35 TL,bu şekilde say git.

Sahi Sevgili Haber TS Yetkilileri sizler Trabzon Merkez’de Döneri kaç  liraya yiyorsunuz...Ya da Akçaabat’ta Nihat Usta’da Köfte kaç lira?

Bir çok işletmede en güzel hizmet parası olana yapılıyor, yerlilerin çoğu ise, ”keşke gitmeseydim Uzungöl’e” serzenişleri ile dönüş yolunu tutuyordu.

Bir daha söyleyelim.Uzungöl Turizmde bir dünya markasıdır.Uzungöl’de Restaurant’ta masaya oturduğunuzda kimliğinize bakmazlar.Yerli misin yabancı mısın sormazlar.Ne yiyeceksin diye sorarlar.Masada da fiyat menüsü vardır.Yabancıya en güzel hizmet.Ben Uzungöl’de böyle bir şey ile 50 senedir hiç karşılaşmadım.

İnsanlar Uzungöl’e keşke gitmeseydim diyor ya bir anımı anlatayım.

2021 Yaz mevsimi.Sezonun ortası.Konya’dan gelen bir karı koca hediyelik eşya dükkanında eşyalara bakarken kendi aralarında konuşuyorlar.Dükkan sahibi arkadaşımız kulak kabartıyor misafirlerimize.

Kadın eşine söylüyor.

-Bu daha ucuz

-O da daha ucuz

-Bunu da pahalıya almışız.

-Üstelik bu daha kaliteli deyince dükkan sahibi kardeşimiz araya giriyor.

-Abla ne oldu diyor arkadaşımız.

Cevap veriyor Konya’lı misafirimiz

Sormayın diyorlar.Trabzon Merkeze geldik.Uzungöl’e gideceğiz dedik.Trabzon Merkezdeki esnaflar ordan sakın bir şey almayın .Orası çok pahalı ne alacaksanız aynısı burada var.Buradan alın dediler.Biz de oradan aldık.

Şimdi buraya geldik.Aldığımız eşyaların hepsi Uzungöl’de Trabzon Merkez’den çok daha ucuz.Üstelik de daha kaliteli.

Sahi Sevgili Haber TS editörleri.Aynaya bakalım mı.Kim kime yalan konuşuyor.Karşılıklı konuşalım mı ne dersiniz?

KESER DÖNER SAP DÖNER.GÜN GELİR HESAP DÖNER

Öyle yazmışsınız haberinizde Sevgili Haber TS….Biz keseri de biliriz.Sapını da biliriz.Siz rahat olun.Uzungöl kaliteli Turizm anlayışı ile Turizmde Dünya Markası haline gelmiş devasa bir Turizm Merkezidir.Ve de hesabını veremeyeceği hiçbir şeyi yoktur.

Sezon bitti, Araplar gitti. Şimdi Uzungöl’de gecelik fiyatlar 100 TL, 150 TL gibi rakamlar olmasına rağmen, oteller bomboş diyebiliriz.

Bu rakamlarla gidilip kalınıp, güzelce kafa dinlenme imkanı olan da şuan Uzungöl’e gitmiyor.

Çünkü Uzungöl esnafının çoğunluğu yerli tatilcileri küstürdü.

Bir çok işletmenin sadece yazın açık kalması bizleri üzüyor. 

Orada çalışanların mevsimlik işçi pozisyonuna düşmemesi için önümüzdeki yaz ayında yerli turistin gönlünün alınması şart.

Bu fiyatlar kış fiyatları değil.Yazın da fiyatlar yaklaşık olarak aynı standartlarda.Ancak siz burnunuzun dibindeki Uzungöl’den habersiz sözde habercilik yapıyorsunuz.

Bir çok İşletmenin sadece yazın açık kalması sizi olduğu kadar bizi de çok üzüyor Sevgili Haber TS yetkilileri..Şimdi elimize kalemimizi kağıdımızı alalım birlikte hesap yapalım.

Benim çok yakınım Uzungöl’de büyük bir işletmenin sahibi.

Ocak 2022 Elektrik Faturası 14 000 TL gelmiş.

Sordum günde kaç torba kömür kullanıyorsun diye.Günde 5 torba kömür kullanıyor.

Aylık Temizlik gideri 3 000 TL Civarında

Resepsiyon Görevlisinin sigorta dahil aylık maliyeti 5 000 TL

Otel Temizlik Görevlisinin aylık maliyeti sigorta ile birlikte 6 000 TL

Yani alt alta koyup hesapladığımızda otelin aylık gideri 45 000 TL civarında.Bunu güne bölelim.Günlük 1500 TL sadece gider.

Zaman zaman konuşuyoruz.Otel fiyatları sizin yazdığınız gibi.Oda fiyatı 150 TL

Gecede kaç oda doluyor diye sordum.Hafta içi 4-5 oda.Hafta sonu 10-12 oda

Hesap yapıyorum.12 Oda 150 liradan 1500 TL.Yani hafta sonu sadece masraflar çıkıyor.Hafta içi otel zararda.Kazanç zaten yok.Maksat Uzungöl Markasını yaşatmak.Ülke ve bölge turizmine hizmet vermek.

Yani sizin anlayacağınız sevgili Haber TS editörleri.Uzungöl’de kışın işletmelerin kapalı olması keyiften değil imkansızlıktan..Masrafları bile çıkaramıyor Tesis sahipleri.Buna rağmen onlarca tesis kış mevsimi boyunca zarar yapma pahasına Bölge ve Ülke Turizmine hizmet vermeye devam ediyor.

Sahi sizin bu gerçeklerden ne kadar haberiniz var Sevgili Haber TS yetkilileri.

Uzungöl’de önümüzdeki sezonda Yerli Turistin gönlünün alınması şart mış.Sevgili Haber  TS yetkilileri.Uzungöl’ün Yerli Turistin gönlünün alınması ile ilgili hiçbir sıkıntısı yok.Biz bunu 2020 ve 2021 Turizm sezonunda açık bir şekilde gördük.

Ama bize göre Haber TS yönetiminin Uzungöl Halkının ve Uzungöl Esnafının gönlünü alması lazım.

Bilmem haksız mıyım?



Anahtar Kelimeler: Uzungöl ' Haber ' Cevap
Süleyman Kayganacı
7.02.2022 14:49:11
Aç gözlü, fırsatçılar; gelenleri yontulmamış kaz olarak görüp de kazıkladılar.. Uzungöl'ün imajını yerle bir ettiler. Yazıklar olsun! Şimdi hep birlikte avucunuzu yalayın...!!!

Meçhul Asker
8.02.2022 21:02:05
Sayın Hilmi Hoca'm bu kadar fanatizme gerek var mı? Sabah Uzungöl akşam Uzungöl. İyilikleri güzellikleri çok güzel yazıyorsun da bir gün otur Uzungöl'de fahiş fiyat uygulayanları, arap sevicileri, 40 tane el değiştirdiğinden maliyeti kurtarmak için milleti soyanları da yaz. Yaz onu da okuyalım. Uzungöl dikensiz gül bahçesi değildir. Kimse kusura bakmasın.

İlginizi Çekebilir